Гасите ли двигателя в задръстване?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 28 апр 2007 12:56

kind написа:Преди време и аз го пробвах този номер с гасенето на двигателя. На светофар, наклонен участък, и в един момент ах! - спирачката спря да действа, хидравликата и тя изчезва, та докато дам контакт, да цъкна имобилайзера, да запаля, та на една боя разстояние спрях пред колегата отпред. Малко се шашнах. Та от тогава никакво гасене на двигателя. :D

Затова казах "на ръчна"!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 28 апр 2007 13:41

Понеже карам само извънградско, само там попадам в задръстване. Обикновенно задръстването е стабилно, от 3 до към 38 км съм преживявал. Тогава съм гасил...но ако е от тип stop-and-go тогава няма смисъл.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Съб 28 апр 2007 13:45

на този етап НЕ

Потребителски аватар
MandalaY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MandalaY » Съб 28 апр 2007 14:12

Ако има лек наклон - гася колата, слизан и започвам да я бутам, докато не стигна на няколко метра от сфетотофара. След това се качвам и отлитам с мръсна гаЗ :)

П.С. Готиното е, че като е много топло се събличам по потник и така хем пестя гориво, хем не си търкам педалите, скоростния лост и волана, а и хващам приятен шоколадов тен :P

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 28 апр 2007 14:38

Тц.Ама с тва увеличение на бензина ще се принудя :lol:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 28 апр 2007 15:46

ОК, сега подред...

Ludia - ти не можеш да караш спокойно, па камоли да мислиш за икономии и опазване на околната среда.

n_i_x - откакто сме 3 000 000 в София, вече има и светофари, от които не можеш да избягаш и за 10 минути.

Jogo_1 - няма ли да ти откраднат колата докато пазаруваш, след като я оставяш да работи пред магазина? mhihi mhihi mhihi

Kahn_Fan - тебе изобщо не можах да те разбера - може и да не беше на тойота, но съм абсолютно сигурен, че има такъв модел!

niikoo_1 - на празен ход гори 0.6-0.9, а като не работи гори 0.0. Сега ти си задай въпроса защо е необходимо да се прахосват пари? Според мен на стартера нищо няма да му стане... И на мен ми е смешно, да чета тук от време на време някои твой безмислени мнения, обаче запазвам добрия тон и не ти се смея, нали? В крайна сметка просто питах, за да видя дали има от тук някой загрижен като мен за природата ;) 50 лева са много пари за мен, и ако мога да ги спестя, значи съм направил нещо смислено.

Kozunak - не мисля, че това е сметкаджийство. По-скоро чиста загуба на пари, замърсяване на въздуха, а и излишно износване на двигателя. Защото колкото и добре да се самоохлажда, най-доброто охлаждане се постига при движение, а не на място, когато е на 110 градуса и перката безпомощно се опитва да направи нещо по въпроса...

znainainai - като си готов да хвърлиш на вятъра 50 лева, за това караш голф тройка 1.3... щот 50 лева за теб са нищо и по-добре да ги дадем за пиенье и еденье, отколкото да си направиш сметка кога и как да спреш двигателя, за колко време и да ги спестиш!

Mandalay - добра идея с бутането ;) mhihi mhihi :uuoooh:

Единствените смислени мнения са на lyubobg и bomber, за което им благодаря. Може да триете темата ;) Стана ми ясно че каквото и да си говорим, само си приказваме ;) Но няма да направим нищо, за да се променим като начин на мислене и манталитет ;)

Все пак благодаря и на всички други, дали мнение по този така наболял въпрос ;)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 28 апр 2007 16:16

VW_FEN написа:niikoo_1 - на празен ход гори 0.6-0.9, а като не работи гори 0.0. Сега ти си задай въпроса защо е необходимо да се прахосват пари? Според мен на стартера нищо няма да му стане... И на мен ми е смешно, да чета тук от време на време някои твой безмислени мнения, обаче запазвам добрия тон и не ти се смея, нали? В крайна сметка просто питах, за да видя дали има от тук някой загрижен като мен за природата ;) 50 лева са много пари за мен, и ако мога да ги спестя, значи съм направил нещо смислено.

Kozunak - не мисля, че това е сметкаджийство. По-скоро чиста загуба на пари, замърсяване на въздуха, а и излишно износване на двигателя. Защото колкото и добре да се самоохлажда, най-доброто охлаждане се постига при движение, а не на място, когато е на 110 градуса и перката безпомощно се опитва да направи нещо по въпроса...

Сори за тона целта не ми е била да се заяждам или подигравам, ако така е прозвучало :lol: просто така си пиша.
Разхода от 0.6-0.9литра е на час и нищо не може да се спести, защото той е нищожен.

А сега за загряването да приемем, че уреда показва 102градуса и перката се върти, ако изгасиш мотора се спира циркулацията на вода и реално по този начин не помагаш на двигателя да изтине.
Даже обратното получава се локално прегряване поради това, че се спира циркулацията на вода.
Логиката ти в този случай е грешна, ако виждаш, че температура подминава 100градуса и искаш тя да спадне има няколко варианта:
- да оставиш мотора да работи и да пуснеш парното да духа на макс.градуси и вентилатора до край -> температурата пада чувствително за отрицателно време
- да засилиш колата и да я пуснеш по инерция

-> Гасенето на мотора не е решение, правил съм си десетки експеримент със загряването на мотора и т.н

Ако искаме да пазим природа е най-добре всички да почнем да ползваме метрото (когато го пуснат и в източната част на София) или да караме колело, скутерчета, да позлваме градски траспорт и т.н.

Потребителски аватар
Jousi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jousi » Съб 28 апр 2007 16:51

Аз също съм за опазване на околната среда, но
с гасенето на двигателя по светофарите в София
е много трудно...Както е написал niikoo_1,
по-добре с колела или метро, трамвай да се
придвижваме...Даже с колело би ми било най-
приятно, но с този трафик в столицата...не ми се
рискува... :?

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Съб 28 апр 2007 17:04

n_i_x написа:Аз също съм за опазване на околната среда, но
с гасенето на двигателя по светофарите в София
е много трудно...Както е написал niikoo_1,
по-добре с колела или метро, трамвай да се
придвижваме...Даже с колело би ми било най-
приятно, но с този трафик в столицата...не ми се
рискува... :?

Да с колело е най приятно да ходиш на работа.Изпотяваш се кат г*з и миришеш на би*ини :oops: .Зарежи таа работа,не си ли е климатика да ми духа,па нека замърсявам околната среда 8)

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 28 апр 2007 20:10

Huizel написа:
Да с колело е най приятно да ходиш на работа.Изпотяваш се кат г*з и миришеш на би*ини :oops: .Зарежи таа работа,не си ли е климатика да ми духа,па нека замърсявам околната среда 8)

За жалост всички мислят като теб и за това земята няма да просъществува още дълго :!:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 28 апр 2007 20:20

bomber написа:
Huizel написа:

За жалост всички мислят като теб и за това земята няма да просъществува още дълго :!:

е кво, мен ми трябва още 60 год да съществува земята :wink:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 28 апр 2007 20:43

Ludia написа:е кво, мен ми трябва още 60 год да съществува земята :wink:

:heeeavy metal

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Re: Гасите ли двигателя в задръстване?

Мнениеот nii » Съб 28 апр 2007 21:17

Kahn_Fan написа:
VW_FEN написа:Тойота имат такъв модел хибрид, който при градски режим при спиране автоматично гаси мотора, а при натискане на газта го стартира... :roll:

:офф Понеже съм некомпетентен, може ли по някакъв начин това да се направи на някоя кола, която го няма фабрично!

може но струва скъпо.
джаджата е на VALEO - конбиниран сратер/алтернатор, слага се на мястото на стария алтернатор и се еменят шайбите на ремъка щото тва е с един широк назъбен ремък... мисля че струва около 2000 евро с автоматиката

повече инфо тук - http://www.valeo.com/automotive-supplie ... en/pid/136
Изображение

Потребителски аватар
Jousi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jousi » Съб 28 апр 2007 21:37

Е за децата, внуците ти и пра, пра...не те ли е грижа... :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 28 апр 2007 21:43

n_i_x написа:

Е за децата, внуците ти и пра, пра...не те ли е грижа... :lol:

за сега още нямам, като проимам ще му мисла ;)
ама със сигурност няма да почна да си гася колата по светофарите ;)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”