Изключвате климатика, изключвате вентилатора, изключвате фаровете, не давате мигачи, карате на затворени прозорци и шибидах.
Абе все едно на паркинг.
Тогаз консумацията е най-малка...
а аа забравих да кажа.. никакви музики, зареждачки за телефони, и проче ел. консуматори...

Още нещо за разхода на колата - Отворени стъкла ...
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:Изключвате климатика, изключвате вентилатора, изключвате фаровете, не давате мигачи, карате на затворени прозорци и шибидах.
Абе все едно на паркинг.
а аа забравих да кажа.. никакви музики, зареждачки за телефони, и проче ел. консуматори...
Мисля най добре е да се впрегнат и 2 коня по якички така и да се спира на някоя полянка за презареждане. А за да не са хабят и гуми да се издялкат от дърво. Ей тогава пей сърце. На магистралата ще ни минават само които са впрегнали повече от 2 коня може би 2 коня и едно магаре за инецията по надолнище да си почиват конете.
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
даже не палете така е най-ефективно да намалите разхода........разрешено е само бутанетоwili98 написа:Изключвате климатика, изключвате вентилатора, изключвате фаровете, не давате мигачи, карате на затворени прозорци и шибидах.
Абе все едно на паркинг.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Човека пита по същество а повечето от вас направиха история или съчинение на тема спестяване на горивото.
Ясно е какво спестява и какво те вкарва в преразход няма нужда да се иронизира или злорадства.
Климатика си го включвам когато ми е гадно топло прозорците отварям когато ми е кеф да ми вее вятъра.
Въобще колата се кара за да ти върши работа и да ти е удоволствие от шофирането.За всеки е индивидуално.
Та на темата - непроверено !!!! отворените джамци дават повече преразход от включен климатик.Аз мисля че не е така но това си е моето мнение.Карам си с клима когати сметна за нужно.
Ясно е какво спестява и какво те вкарва в преразход няма нужда да се иронизира или злорадства.
Климатика си го включвам когато ми е гадно топло прозорците отварям когато ми е кеф да ми вее вятъра.
Въобще колата се кара за да ти върши работа и да ти е удоволствие от шофирането.За всеки е индивидуално.
Та на темата - непроверено !!!! отворените джамци дават повече преразход от включен климатик.Аз мисля че не е така но това си е моето мнение.Карам си с клима когати сметна за нужно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всъщност при висока скорост основната "пречка" за движението на колата е въздушното съпротивление, и аеродинамиката става основен фактор.
точно.. и по спомен да кажа - аеродинамиката на колата започва да влияе сериозно при скорости над 120 км/ч .. за малки скорости дали ще е щайга или болид - разликите са пренебрежимо малки

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Абе кво толкоз му обсъждате.Като е жега си отваряш прозореца и толкоз няма да пукнеш заради разхода я.Иначе си го качва особенно при висока скорост ама тогава си става неприятно от отворен прозорец щото не моиш си чуеш лафа и от вятара на вечерта те цепи главата якооооо.Аз лично избягвам отваряне на джама най-малкото щото колата се мърси адски гадно
Карам си на духалката на колата/щото минава през филтър че и с активен въглен
/,а като напече яко пускам климатика.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”