vaskoto1 написа:по принцип си прав. аз лично имам ниско мнение за голфа точно поради това че е много къс. колкото е по къса базата толкова по кофти-ако си забелязал всички голфове бегачки без изключение в завоя са на 3 колела. същото важи и за другите по късички колици.
това ти поставя много особени въпросчета по отношение на окачването.
Батка това нещо с трите колела знаеш ли от къде идва..така е понеже тежеста на колата в завои остава предимно на трите колела..а това което не е натоварено в завоя виси в въздуха понеже пружината е къса и твърда и не се опитва да се разтегне(избута гумата)а също и амортесьора е прекалено твърд за да пусне гумата да опира в земята....
това явление го има i при нормалното окачване,но там не натоварената гума се влачи по земята( върху нея пак няма тежест и тя не играе никфа роля в точно този момент)понеже пружината се разтяга и амортесьора е мек и я пуска да се разтегне докрай:) дано си разбрал кфо искам да кажа ...
ако не си пусни си някой път ВРЦ rally шампионата и го изгледай ..там ше видиш Импресата 555 как и се вдига гумата и на нея

Ако кажеш че и тя не е стабилна защото zадната гума и е в въздуха .....не че съм им фен но може да ти прозвучи по убедително:)
Аз наскоро си сложих червени пружини Апех с Газови Амортесьори(Най твърдите които имаше)И сега и при мен става ефекта на вдигнатата задна гума но мога да ти кажа че колата ми е много по стабилна от един "Дълъг и Тежък" Пасат или която и да е по голяма кола (Не говорим са А6 или А8) е вярно е че няма такова друсане но пак си заслужава като я видиш как е легнала,а и как се държи в завоите ...
P.С. Дано сте ме разбрали правилно
опитах се да се изразя взможно най ясно