Уред, измерващ износването на маслото

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 06 юни 2007 10:31

Pichaga написа:
4oroi4o написа:
shenko написа:има такива уреди, даже на почти всички БМВ-та ги слагат фабрично, на по-старите показваше със зелени и червени лампички а сега компа казва кога да се сменя маслото :wink:

Това е на базата изминати километри!

това е инспекцията на БМВ-то, базата е км. не състояние,
Веско да провериш и да пишеш

може НО, на Crafter'а къде ще го взимам няма да е на базата на километри а той ще ми каже кога да сменя маслото, поне от Порше така ми казаха :roll:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 06 юни 2007 10:42

сега се сетих аз нали имах Е46, след като сменя маслото се зануляваше, показваше 22800 км до седваща смяна, а като мина 10000 км показваше остатък до следваща смяна 7000 км :roll: ако е на база на километри ще покаже остатък 12800 нали :?:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 06 юни 2007 12:05

4oroi4o написа:Това е на базата изминати километри!

Незнам как е на BMW но при VW системата освен изминатите от смяна километри и време отчита и броя на стартиране на двигателя и колко от тях са били студени, количество изразходено гориво, ниво и вискозитет на маслото, режим на работа на двигателя, температурен режим и т.н. В резултат оценява кога трябва да се смени маслото. Например за двигател с лонг-лайф оптимума е около 30000 км. Ако се кара мноого внимателно може да стигне 50000, а при дърварска експлоатация системата може да оцени пробега до смяна и на 10000км

Това в Шел както го описване май мери киселинността на маслото, но тя е само един от иначе доста параметри.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”