:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Нужда от помощ-дали да купя VW Sharan_1.9 TDIi_1998_AFN dvig

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Вто 26 юни 2007 16:18

еее да станем повече ШАРАНите :D
колата е перфектна ...и като качество и като експлоатация, за двигателя нама какво да говорим стандартен ФВ дизел, имай в предвид, че дизеловия Шаран го скъсват от каране, затова не бъди сигурен в км. които ти обявяват, друг е въпроса с бензиновия, той е повече семеен автомобил за събота и неделя и може да се намери на малко км. за цени около 12-14 хил. лв. дизелите на тази цена са 250 хил. км. и ако са карани нормално имат ресурс до някаква ревизия още 100 най-много ....
провери турбината ...там можеш да има ядове ремонта и е около 500 лв., не се вълнувай много от годината на производство ...купетата са здрави, виж предницата, колата не трябва да бяга от фобричните допуски иначе може да имала удър и от там да е избягало нещо...което не подлежи на реглаж, виж задницата ако се е отворила на стенда означава, че задните тампони са тръгнали не да се разбиват а да гният и мачкат .... ауспуха си е ауспух проверяваш, виж там ли му е катализатора, кога е сменян щото на около 200 хил. си за нов, задължително виж дали има печка и трябва да работи ...ако няма някой я е свалил, провери каретата и биалетките 8те са дребен кахър/, гледай да си вземеш кола от по предна година с разглобяеми шарнири /40 лв./ отколкото да си с цял носач /140 лв./ , провери дали има вой в скоростите .... те трябва да са с масло декстрон и там няма смяна и доливане ... ако вият е лошо :!: скоростите са форд и това е минуса на колата, виж корит е на вратите ...кожите обикновенно се дърпат навътре от слънцето и правят неприятна гледка отдолу прозира мукавата на кората ...означава че колата е седяла на слънце, провери нишите на колата ...не трябва да има признаци от наводнение, както и при моторния отсег където е компютъра, той е навътре но евентуално новоднение и ли як челен удър може да ти коства нов и ли препрограмиране на стар 2ра ръка, лагерите на колелата провери дали вият
абе накратко метай се на колицата и не пести 1000 лв. за някя по добра ...тези пари ще ти се върнат колата е много добра ... мани дето ти обясняват някой небивалици ...от хора дето искат вертикално излитане :wink:
а относно Зафирата .... колега моля те недей .... първия проблем с рейката ще си с 2500 лв. назад недеееееей 8)

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Вто 26 юни 2007 18:05

Това за носачите се спряга много,но все от хора дето им се кара Фолксваген от по-новите, ама нещо май проблема им е в кинтите,или пък техническата грамотност им е на по-"друго" ниво.Приказката за гребенчето и брадата е много популярна тук!!!Аз също се колебаех между пассат и вектра-аналогични, но излязох разумен! И кво е това каско-ти да не я застраховаш на 20 бона?Успех в избора!!!

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Вто 26 юни 2007 21:55

Хм Шкода Октавия комби ?!? . Предницата голф 4 това ще да е по добре за поддръжка - маи най-разумен вариант

INOX2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INOX2 » Вто 26 юни 2007 22:04

Madj0 написа:Хм Шкода Октавия комби ?!? . Предницата голф 4 това ще да е по добре за поддръжка - маи най-разумен вариант

Хм-м-м,
звучи разумно, дори много.
А двигателя какъв е? Пасатовски или?

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

100%

Мнениеот krraynov » Вто 26 юни 2007 22:33

niks76 написа:не искам да ме разбереш погрешно ;но след като поставяш така въпроса да ти дам и аз един по -така отговор
НЯМА кола да не се 4упи;дори и новите
просто разбери 4е гаранция няма за нищо;има коли които не излизат от гаражите,а има коли които не ги и познават-но това е въпрос на късмет
така или ина4е отговора си го намерил,само си вземи с малко по голяма мощност-няма да съжаляваш :lol:
има още една алтернатива -сеат алхамбра(малко по евтина е от шарана и разликата е само в емблемата)
поздрави

Точно това е!
Ако те кефи VW вземаш VW, ако те кефи OPEL -покарай опел!
Аз съм имал 2 коли- първата Фиат.. и втората VW (вече 3 модела Пасат комби през годините).
За това.. кой къде ходил какво гледал...при кой майстор...
Аз да Ви кажа - като вземах Пасата си Б2 - ме бяха убедили (тук) да я закарам на сервиз -взеха ми 80 лева и казаха - тая кола не я бива...
На баба Ви... им казах наум- аз я виждам, и като сум запънат - си казах- тая ще е а пък.. ще видим. Това дето Niks76 казва е абсолютно вярно.

Така си я карах колицата... 2 годинки и тая я продадох.. Както е стегната сигурно поне още 30000 км ще си якара човечеца - който си е късметлия :-) Е наистина аз не обичам нещо да не работи- имаше неща за подмяна, ключето за огледалата, огледало, патрон за кл'ча на волана, но ампртисьори, тампони, ремъци, масла... тва няма смисъл да се обсъжда мисля... тва е като да си вземеш булка...ша и купиш поне сватбена рокля няма как :-)
Е има и такива дето пазаруват от магазина автомобили - но повечето от нас понякога дори не се чувстваме на мястото си да стоим там...
Имало няколко категории кпотребители (като учихме маркетинг едно време ;-) - аз съм от тия дето купуват-като са решили-каквото и да им плямпа радиото...но все пак се съобразяват (примерно за съвета за 1.9TDI PD 130ks vs 2.5 TDI)
А други само питат, оглеждат, и накрая... си тръгват... да погледнат в друфия магазин и .. после се връщат пак там дето са били.. ;-)Хора разни, идеали също...

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Сря 27 юни 2007 7:26

INOX2 написа:
Madj0 написа:Хм Шкода Октавия комби ?!? . Предницата голф 4 това ще да е по добре за поддръжка - маи най-разумен вариант

Хм-м-м,

Да чист VW си е Шкодата на всички части за нея пак има надписа VW/Audi . Ето и едно линкче http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/10354.html Това е с двигател същия като моя , че и доста добре изглежда и пак е от фамилията :D

P.S. Стига мисли купувай и после викай да почерпиш :D

INOX2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INOX2 » Сря 27 юни 2007 8:57

Madj0 написа:
INOX2 написа:

Хм-м-м,

Да чист VW си е Шкодата на всички части за нея пак има надписа VW/Audi . Ето и едно линкче http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/10354.html Това е с двигател същия като моя , че и доста добре изглежда и пак е от фамилията :D

P.S. Стига мисли купувай и после викай да почерпиш :D

Мерси, Маждо!
Сега ще позадълбая в тая насока.Има много локига в думите ти.

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Сря 27 юни 2007 10:08

Нещо такова имам в предвид :
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 27 юни 2007 10:13

ЩКОДАААААААААААААААА!!! Този Автомобил е номер 1! Все пак спечели миналата година приза на Ауто Билд за кола на Монтьорите!
Голяма е! Просторна е! Багажника няма нужда от коментар! Мисля че е по-голям от на Пасат! :)Двигателите са същите! :)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 27 юни 2007 10:37

Не е толкова голяма. Говоря за задната седалка. Там си е тесничко за високи хора. Октавията е на базата на Г4/Бора, а не на Пасат (там е Шкода Супърб!) За багажника си прав - огромен е. Не само в комбито, но и в така наречения седан (малко над 500 л)
Според мен това е най-добрата кола в съотношение цена/качество.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 27 юни 2007 13:21

темата бе за ШАрана, а не за шкода или пасат или кой какви пари има и какви са му разбиранията, понеже имал 2 коли, ами аз не помня колко съм имал и колко са ми минали през сервиза, човека иска мнение, явно му се иска подобен автомобил, а вие го хвърлихте в съвсем друга посока или като вица ...той да си пита каквото изка, я че си говорим за червейо...
дайте си мнението за Фолксваген Шаран, моля защо никой не му обясни, че и Алхамбрата е същото нещо 1 към 1 само с друга емблема и че разликата с Форд галакси и само в бензиновите мотори на Форд и разбира се с чуствително по-ниската цена и че всите се правят в един завод в Португалия
а Брабуса е прав...
иначе шкодата, пасата и другите са хубави коли :lol:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 27 юни 2007 13:50

Асенчо, прав си. Разми се темата.
Та аз пак да се върна малко към Шарана. Само по това, което съм чувал, че примерно 2.0 115 кс е със скоростна кутия на Форд, а не на VW (не че те не дават проблеми).
Мой много добър приятел си взе преди месец Алхамбра (Сеат като Шарана...това звучи като няква риба) 1.9 дизел 90 кс. Просто е рано да го питам за отзиви, но го взе заради цената .. доста по-ниска от същата година VW :wink:

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Сря 27 юни 2007 14:16

INOX2 написа:
niks76 написа:
INOX2 написа:Уф, ...........................................................Така както стария ми Пасат комби 92г. 1.9 атм.дизел, преди три години /2004/ за 6 хил.лева беше златната средна кола-като здравина, обслужване и ремонти,
така и сега искам да намеря неговия еквивалент , роден 98-99г..Като цена-60-70% нагоре редно е и разходите да са до този праг.
Дотука- 1.Шаран /2.Пасат комби 1.9 ТДи и 3.последна- Зефирата

Не ,че се заяждам но мисля , че мода не чете ! Колегата търси най-разумния вариянт и е отворен към нови предложения - можеш даже да го попиташ . Ако прочетеш цялата тема ще ти стане ясно ......

P.S. Мисля , че на моменти модовете се престарават ама това си е друга тема

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 27 юни 2007 14:37

не виждам тук какво са се намесили модовете .... явно е че нечетът всички внимателно каква е темата ..... това че си някакъв мод не може ли да си каже мнението, че от вашите мнения човека почти нищо не разбара :D
аз и не го виждам да пише, явно си е купил нещо и неще да почерпи :wink:

INOX2
Автомобил:
Двигател:

За избора на ШАРАН

Мнениеот INOX2 » Чет 28 юни 2007 0:43

Здравейте, Маджо, АсенТМ и Брабус!
Тук съм, не съм се изгубил, просто имах проблеми с нета, а и на работата не винаги мога да влизам във форума.
Уверявам ви, че внимателно чета всяко мнение, някои и в 1,22 посред нощ.
Така че, подред.
1.За Шкодата Октавия- окей, разумен вариант, но малкопо-малка от Пасата.А и как да вярвам на нещо, което немеца го прави за 30 х.евро, примерно, а чеха го прави за 15 х.евро.Двигателите са същите, вярно е, но мателиалите по купето и качеството на сглобката-не.За дебелината на поцинковането да не говорим.Така че не ме кефи.
2.За Сеат Алхамбра- открих го като модел, да, знам, че е пълен еквивалент на Шарана.Дори един от членовете на клуба ми предлага негов, купен наскоро.В добро състояние, доколкото разбирам. Във Варна, странно, само два-три такива Сеата съм видял, предлагането на такива е почти нулево, и гадовете изравняват цените с тези на Шараните, а като чета в мобиле.бг- например във Враца е пълно с такива Сеати и Шарани...странно...
3.За Шарана, който ми предлагат- отработихме 1во действие-закарахме го на сервиз с канал. Диагноза-трябва да семенят следните чаркове:
Лесни.тампони на амортисьори /отпред/, десен накрайник, десен шарнир. За по-голяма сигурност трябва да се сменят и левите и десните.Общо около 300-350 лв с труда.
Може би след няколко месеца и съединител. Не знамр колко ще струва.
Трудни. Открихме теч от масло под турбото.Хипотези- или гарнитурата на главата, или самото турбо. Идвата варианта клонят около 500-600 лв. Неизвестен момент-горивната помпа е сменена с рециклирана такава поради проблеми. Колко и остава експлуатац.срок- еб...ш ли му м.....а.М/у другото, продвача твърди, че теча под турбто е от същата тази дефектирала горивна помпа, която е сменена, и понеже досегашния собственик е бил пълен мърляч, колата нито е била чистена, нито двигателя е поизмиван някак си.Всичкото е в прах.Много прах!!!
Задължителните - ангр.ремък, двете ролки, филтрите, маслото- още 300 лв.
Все още не сме стигнали до диагностика на двигателя, компресията , свещите, дюзите-там също са възможни изненади.
Така че сега съм заел позата на известната статуя Мислителя на Роден.И мисля...Нормални такива коли ги дават за около 12 бона без големи заблежки.
На мен тази ми я дават за 10 хилки, ама имам инвестиции за още три.
Какво ще кажете- ако успея да го натисна до 9,500, те да си оправят гарнитурата или турбото, каквто там се окаже, и аз да си поема другите ремонти- разумно ли ви изглежда тази схема?

П.С.
Специално благодаря на Асен ТМ за кратките но изчерпателни важни напътствия по прегледа и профилактиката на автомобила.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”