:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Разход на 1.8Т 20V

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пон 16 юли 2007 8:50

Зависи колко го настъпваш това турбо, извънградско стига до 5.5 а иначе и до 18 без да се мъчиш стига

babayagaaa написа:на магистралата се качих, подгоних се с неква S-класа, занулих комютъра и под 240 не паднах, даде ми разход 23/100км

Батка как така не падна под 240, то малко трудно се стига с тоя двигател, АКО не е пипан нещо де :wink:

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пон 16 юли 2007 9:12

madmen написа:Я тука да питам и аз. Има ли някой с 1.8Т на метан. Ако може да сподели цена на уредбата, евентуално проблеми, как върви, колко пари на сто км. примерно .... все в тоя род. Става дума за Пасат.
Че нещо ми е влязъл в полезрението един такъв, но искам да съм подготвен предварително -> метан или газов инжекцион. Карам средно по около 35 - 40 хил.км годишно, така че горивото трябва да е алтернативно...... Не ме убеждаваите за дизел моля, аз съм си убеден, но не открих нито едно ТДИ на под 300хил.км ........

Не е ли по-добре чист 1.8 в твоя случай? Щом отсега мислиш как ще го скопяваш на метан или газ тоя мотор, за какво ти е да слагаш таралеж в гащите с турбината?!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 16 юли 2007 9:38

jivkojj написа:Не е ли по-добре чист 1.8 в твоя случай? Щом отсега мислиш как ще го скопяваш на метан или газ тоя мотор, за какво ти е да слагаш таралеж в гащите с турбината?!

Абе то по-добре има много работи, но такъв съм намерил изгодно :idea:

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Пон 16 юли 2007 17:05

Здравейте.

Я тука да питам и аз. Има ли някой с 1.8Т на метан. Ако може да сподели цена на уредбата, евентуално проблеми, как върви, колко пари на сто км. примерно .... все в тоя род. Става дума за Пасат.
Че нещо ми е влязъл в полезрението един такъв, но искам да съм подготвен предварително -> метан или газов инжекцион. Карам средно по около 35 - 40 хил.км годишно, така че горивото трябва да е алтернативно...... Не ме убеждаваите за дизел моля, аз съм си убеден, но не открих нито едно ТДИ на под 300хил.км ........

Аз мислех че метан се слага само на дизелови двигатели.А вие говорите за 1.8Т а той е бензинка а на тях се слагат газови уретби.
Ами незнам може и на бензин да се слага метан.Всичко е възможно.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 16 юли 2007 17:09

DTS-GOLF 4 написа:Аз мислех че метан се слага само на дизелови двигатели......той е бензинка а на тях се слагат газови уретби.

Ами колега то нали и метанът е газ. Разбира се, че метан се слага и на бензинови двигатели :wink: Друг е въпросът дали е икономически изгодно...

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 16 юли 2007 17:47

DTS-GOLF 4 написа:...

Аз мислех че метан се слага само на дизелови двигатели.А вие говорите за 1.8Т а той е бензинка а на тях се слагат газови уретби.
Ами незнам може и на бензин да се слага метан.Всичко е възможно.

Извинявай ама много ти се смях mhihi

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 16 юли 2007 18:25

VW-fenka написа:Ами колега то нали и метанът е газ. Разбира се, че метан се слага и на бензинови двигатели :wink: Друг е въпросът дали е икономически изгодно...

Е по-евтино от метан не знам да има:)

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 16 юли 2007 18:31

Dan4ote написа:
VW-fenka написа:Ами колега то нали и метанът е газ. Разбира се, че метан се слага и на бензинови двигатели :wink: Друг е въпросът дали е икономически изгодно...

Е по-евтино от метан не знам да има:)

Знам, че метана е най-евтин..., но колко ти излиза да си сложиш метанова уредба? Метановата уредба стува от 800 до 2000 лева ( докато избиеш тея пари с евтиния метан...:roll: )....газовата уредба най-скъпата е 1000 лева. В някои случаи е по-добре колата да си се кара на бензин или дизел!

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 16 юли 2007 18:35

VW-fenka написа:Знам, че метана е най-евтин..., но колко ти излиза да си сложиш метанова уредба? Метановата уредба стува от 800 до 2000 лева ( докато избиеш тея пари с евтиния метан...:roll: )....газовата уредба най-скъпата е 1000 лева. В някои случаи е по-добре колата да си се кара на бензин или дизел!

Аз имам приятел с матенова и даде над 1000 лева за нея. Изби му се за отрицателно време. Какво да ти, например от Перник до Рилския манастир и обратно му струва 4 лв. Аз давам на месец по 500 лв за бензин. Сметни за колко месеца си избиваш уредбата. Сега ако правиш по 100км на месец, ще трябва да мине време да се избие, но в повечето случаи е много, много, много по-евтино на метан.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 16 юли 2007 18:42

Dan4ote написа:..много, много, много по-евтино на метан.

spam Знам, че е много евтино на метан , колега ! Аз писах на колегата DTS-GOLF 4 за друго ...и не трябваше изглежда да пиша, че не винаги е икономически изгодно, защото не предполагах, че ще има такъв разговор...все едно аз не знам как е в действителност !...исках да кажа, че не за всеки е изгодно..., но няма значение стига сме спамили!!!

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Разход

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Пон 16 юли 2007 18:50

Аз имам едно предложение към всички от форума включително и създателя на темата.
Ако навърташ повече от 5000км на година сложи газ или метан.
Ако навърташ по-малко от 5000км на година си карай на бензин.
Ако отново искаш да не ти се връзва дебело,а да си караш кола с повечко коне си земи 1.9ТДи-110 к.с или 131 к.с.

Ето и сметките.
1.8т гори 10/100=>1литър=2.00 лева=>100к.м=20 лева=>1000лв за година
1.9Тди гори 6/100=>1литър=2.00 лева=>100к.м=12 лева=>600лв за година
За 1 година спестяваш 400 лева-ще има пари за всякакви глезотий по колата.
А по добре не слагай газ или метан на 1.8Т-защото се съсипва двигателя.

Последна промяна от DTS-GOLF 4 на Вто 17 юли 2007 7:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Re: Разход

Мнениеот Jerom » Пон 16 юли 2007 19:21

DTS-GOLF 4 написа:..А по добре не слагай газ или метан на 1.8Т-защото се съсипва двигателя.

Защо пък да се съсипва?ако е добре сложена и читава уредбата какъв е проблема?Верно гавра си е ама от техническа гледна точка?Най много се ебават дюзите когато се кара на газ...Е, и ако случайно гръмне нещо...ама то тва ако се поддържа двг неправилно.

Потребителски аватар
babayagaaa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот babayagaaa » Пон 16 юли 2007 20:40

Jerom написа:
DTS-GOLF 4 написа:..А по добре не слагай газ или метан на 1.8Т-защото се съсипва двигателя.

Защо пък да се съсипва?ако е добре сложена и читава уредбата какъв е проблема?Верно гавра си е ама от техническа гледна точка?Най много се ебават дюзите когато се кара на газ...Е, и ако случайно гръмне нещо...ама то тва ако се поддържа двг неправилно.

то ако беше тая кола за метан - щеше от завода да излиза с метан ...
ще кажете че по онова време не е имало метан ...

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 17 юли 2007 0:29

babayagaaa написа:
Jerom написа:

то ако беше тая кола за метан - щеше от завода да излиза с метан ...
ще кажете че по онова време не е имало метан ...

Да,нали...то така ако тръгнем...що примерно заводски не излиза с друг софт?или пък с по ниско окачване? изобщо въпрос на вкус си е до някъде.Ти ако си поддържаш двигатела както трябва няма да имаш никакви проблеми на метан!

п.п тая кола ако беше предвидена за БГ...щеше не метана да има ами..... :lol:

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Дизелка

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Вто 17 юли 2007 8:01

Според мен газовата уретба е на късмет.Погледнете Голф 3 в гаража ми.Той е на газ-не създава никакви проблеми,а е по-зле потдържан.Имаме и Венто-по-ново от Голфа,също с газова уретба и праи поече проблеми.А и двете със газов инжекцион.
По въпроса с метана нямам наблюдения.
Но според мен ако искаш икономично си вземи 1.9ТДи-той ще ти оправи нещата

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”