ДА СМЕНЯ ЛИ ГОЛФА ЗА FOCUS?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
dimy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimy » Вто 10 юли 2007 9:36

едни познати имаха фокус , кепиха го нов но им даде страшно много ядове , няколко пъти ги остави на пътя , и го дадоха за безпари само да се отъват от него ,

тва съм чувал за фокуса , но може да е и до късмет

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Вто 10 юли 2007 10:05

Форд:
:xaxaxa "Смених всичко и пак не пали"

Карал съм Фокус 1 ... който сигурно няма нищо общо с този, но онзи въобще не ми хареса. Позицията ти е много високо в колата. Самата кола също е висока и не чак толкова стабилна колкото на времето писаха. Беше 2.0 16V, пък не вървеше дори коклото голф 2 GTI (при това съм я карал сам през цялото време). Карал съм го 5-6 пъти до Бургас и обратно. Не ми хареса никак.

Потребителски аватар
vw_passat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_passat » Вто 10 юли 2007 10:50

Не го сменяй.

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Вто 10 юли 2007 11:15

купих си голф 3 аее , и вече изгубих надежда , че може да ме закара от точка да точка , сменях семеринг на скоростната кутия , сменях мека връзка , сменях амортисиори , сменях съединител , сменях спирачки , сега се прееба хидравликата , очаквам да се преебе дроселната клапа има признаци вече за това , въобще това е една съборетина , която реални , за да е вземеш трябва да ти дадат пари , за да има с какво да плащаш ремонтите , а заебравих да кажа , че купих чисто нови летни гуми , сменил съм маслото на скоростната кутия ,англенажен ремък филтри , милтри , и тази кола ми се отплаща отново с повреда прееба се хидравликата , няма да е за последно , а ти не се чуди ще сбъркаш с голфа , ккакто сбърках аз , всички стари голфове , които се внасят са абсолютни бракми , не стават за нищо , много си мислех , че голф е здрава кола и си заслужава цената ,ТОВА СА САМО МИТОВЕ , ВСИЧКИ ДРУГИ КОЛИ СА НЕ ПО МАЛКО ЗДРАВИ ОТ ТОЗИ Г-Ф

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 10 юли 2007 11:47

pinokio написа:купих си голф 3 аее , и вече изгубих надежда , че може да ме закара от точка да точка , сменях семеринг на скоростната кутия , сменях мека връзка , сменях амортисиори , сменях съединител , сменях спирачки , сега се прееба хидравликата , очаквам да се преебе дроселната клапа има признаци вече за това , въобще това е една съборетина , която реални , за да е вземеш трябва да ти дадат пари , за да има с какво да плащаш ремонтите , а заебравих да кажа , че купих чисто нови летни гуми , сменил съм маслото на скоростната кутия ,англенажен ремък филтри , милтри , и тази кола ми се отплаща отново с повреда прееба се хидравликата , няма да е за последно , а ти не се чуди ще сбъркаш с голфа , ккакто сбърках аз , всички стари голфове , които се внасят са абсолютни бракми , не стават за нищо , много си мислех , че голф е здрава кола и си заслужава цената ,ТОВА СА САМО МИТОВЕ , ВСИЧКИ ДРУГИ КОЛИ СА НЕ ПО МАЛКО ЗДРАВИ ОТ ТОЗИ Г-Ф

Ма никой не те е питал за това какво си купил и какво си сменил по него.
В тотален офтопик си.

Нещата дето си ги описъл, че си сменил са консумативи повечето (хидравликата доста често се преебава на старите автомобили няма значение от марката)
Амортисьори, мека връзка, ремъци, дискове, накладки и т.н това са нормални неща пак без значение какъв е автомобила.
Няма такъв филм да си купиш стара кола и директно да тръгнеш да я караш без да пипаш абсолютно нищо по нея.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 10 юли 2007 12:02

pinokio написа:.

Нямаш представа колко ме развесели!! Направи ми впечатление, че никъде не споменаваш едно нещо сменено два пъти! Обади се когато ти се наложи да сменяш нещо втори път - стига то да не е слагано от морга или купено за стотинки!

DTS-GOLF 4
Автомобил:
Двигател:

Седан

Мнениеот DTS-GOLF 4 » Вто 10 юли 2007 14:42

Днеска видех същия Фокус само че беше седан.Има убав вид ама ти каам че по добре Голфа си е по-добре.Нов си е.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 10 юли 2007 15:08

pinokio написа:купих си голф 3 аее , и вече изгубих надежда , че може да ме закара от точка да точка , сменях семеринг на скоростната кутия , сменях мека връзка , сменях амортисиори , сменях съединител , сменях спирачки , сега се прееба хидравликата , очаквам да се преебе дроселната клапа има признаци вече за това , въобще това е една съборетина , която реални , за да е вземеш трябва да ти дадат пари , за да има с какво да плащаш ремонтите , а заебравих да кажа , че купих чисто нови летни гуми , сменил съм маслото на скоростната кутия ,англенажен ремък филтри , милтри , и тази кола ми се отплаща отново с повреда прееба се хидравликата , няма да е за последно , а ти не се чуди ще сбъркаш с голфа , ккакто сбърках аз , всички стари голфове , които се внасят са абсолютни бракми , не стават за нищо , много си мислех , че голф е здрава кола и си заслужава цената ,ТОВА СА САМО МИТОВЕ , ВСИЧКИ ДРУГИ КОЛИ СА НЕ ПО МАЛКО ЗДРАВИ ОТ ТОЗИ Г-Ф

Никой не е питал каква кола си си купил и как някои ти я е пробутал за повече пари ,а тя не заслужава и половината.Форда си остава както винаги бръкма за мен и никога няма да си купя форд освен старите модели до 80та Мустанг и Капри :) Оставяй си голфа и се кефи 8)

ico_dc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico_dc » Вто 10 юли 2007 18:57

момци...значи някои колеги се изказват мноо повърхностно(някой да не се засегне ей)в смисъл такъв комшията имал еди си какъв форд и се спукал да го прави и проблеми и ядове....същото съм го чувал и за а-4,с-класс,пежо 307 и мнооо други,вкл. и голф 4.та,не може да се съди за една съвременна кола по модели от 80-те или това че на някой му се скапал фокуса и всички са такива.голфа е добър,но има някои неща които ме дразнят и просто като пристигне фокуса ще се решава тогава.благодаря ви за мненията,помогнаха ми наистина.ще пиша пак като пристигне колата...до седмица.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 11 юли 2007 0:19

Баща ми кара фокус 2005 г. От мото пфое купен нов.

Аудито ми е 97,но е пъти по хубаво, нищо че е 8 г. по-старо. Не бих го сменил.

Голфът след 3 години ще е пушка и пак ще си е хубав, а фордът ще е таралясник.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 11 юли 2007 0:43

ве4е имам ли4ни 4 -ри слу4ая на проблем с турбото при този модел на фокус
турбинката струва 1600евро ;общо взето е здрав и прили4ен автомобил но със много скъпа подръжка и голямо обезценяване и то много бързо.
а и да си говорим направо:за да кажеш 4е ти стъпва по евтино от голфа-сам си направи сметката ЗАЩО?
ако аз съм на твое място ще покарам за малко форда и после на пазара;поне докато можеш да изкараш някои лев от него ,а и ще си си взел мерака
а голфа се сменя за по нов авто :wink: мобил от ВАГ групата

Потребителски аватар
The Corrupt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Corrupt » Сря 11 юли 2007 7:09

Не го сменяй :!:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 11 юли 2007 10:41

хора, говорите така все едно човека ще се жени за колата. Като го гледам има възможност да подбира и най-вероятно каквото и да реши, след 1-2-3 години вече ще кара друга кола. Така че в рамките на това време, фокуса (ако е читав) изглежда по-доброто решение, по-нов модел + екстрите които има. ФОРД, може да са чупливи, ама пък чак толкова, че да не може да изкара и 5 години експлоатация ... :shock иначе и аз много обичам сладолед, не съм ял още, ама батко ми е гледал

ico_dc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico_dc » Чет 12 юли 2007 12:48

значи фокуса решихме с колегата ми да остане за него,пък аз ще си търкалям голфето....даже му бях пуснал обява в мобилето,но вече я изтрих.сега му предстои чип,фарове,ксенон,темпомат и монтаж на музика.мерси за мненията.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 12 юли 2007 12:52

ico_dc написа:..аз ще си търкалям голфето...сега му предстои чип,фарове,ксенон,темпомат и монтаж на музика.мерси за мненията.

Браво, колега! Добри неща си му замислил..евалата :applause: После да сложиш снимки да го видиме красавеца! :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”