Пране на салон и последствия

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пет 31 авг 2007 9:59

Danny boy написа:бъъъъ,да переш кола ненормална работа,аз съм си прал тапицерията от до с четка и препарат за тапицерии .........Ама акъл.

poGo написа:Затова работя от 9 до 19, за да не ми се налага аз да си пера седалките в единствения ми почивен ден ....... ТОВА НЕ МИ Е РАБОТА! АЗ СИ ПЛАЩАМ ЗА ДА НЕ МИ Е РАБОТА!

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Пет 31 авг 2007 10:06

аз като си прах тавана ми се разлепи после :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 31 авг 2007 15:11

Наистина най-добре е всеки да си върши работата за която е учил, при това съвестно и да получи пари за това, което е свършил.
:idea3
Специално за миенето на седалки на нашите автомобили аз съм на мнение, че ако собственика има желание и време и с малко сръчност и средства може да го направи сам за 1,5 горещи слънчеви дена.
За това време може да извади седалките, да махне тапицерията, както писа колегата по-горе на подглавниците тя се държи с огъващи се пластмасови ленти, които се защипват, което се отнася и за облегалката(там трябва да се внимава за освобождаването на хоризонталната обтягащата метална пръчка, която е пришита с плат към тапицерията, но се захваща към 2-те вертикално обтягащи я, които от своя страна са захванати към самата седалка) и да ги изпере без да мокри самите седалки.

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Пет 31 авг 2007 18:06

Здравейте, ако може и аз да се изкажа по темата с прането. Понеже съм бачкал навремето на автомивка, а и си купих така наречената
"Професионална " машина за пране. Наистина най-добре е ако може да се измъкнат седалките от купето, така човек може по-свободно да работи вътре, а самите седалки са по-удобни за третиране. Но когато се гони срок може и без да ги вадите.
Аз лично съм изпрал повече 200 автомобила и досега не съм имал оплаквания относно съксване ,разлепяне или нещо от сорта. Аз как процедирам:
Първо почиствам с обикновенна прахосмукачка;
Второ Намокрям умерено;
Трето Нанасям с четка препарата като тъкам доста, особено силно замърсените повърхности;
Четвърто с машината изплаквам обилно седалките(трябва да се извади цялата пяна-иначе после се вмирисва);
Пето С машината се подсушава, т.е. седалките остават мокри колкото все едносте извадили дрехи от пералната.

Съвет: Ако перете своята кола започнете рано сутринта в слънчев ден, така си гарантирате че до вечерта колата ще е суха:)

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Съб 01 сеп 2007 0:49

моя салон го прах един единствен път преди три годио по следния начин
всички седалки вън нА двора
мокрене обилно с вода,натъркване с прах за пране да се получи хубава пяна отгоре,после обилно изплакване с маркуча,и след 4 часа напичане на слънцето ги монтирах обратно в автомобила в чудесно състояние,и от тогава са супер,салона по документи е на 19 години и изглежда като нов-при все че не съм виждал нов салон на голф2 CL :D :D :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”