chefito написа:Семейно имаме два нови автомобила. И двата като ги мия, водата се стича и става една така на капки и мръсотията пада много лесно и бих казал че почти не се мокри колата. С какво са намазини? Марки и от къде да купя такова мазило. Ровнах из търсачката, но има описани само пасти, а на мен не ми трябва паста да пастирам...искам този ефект...
В автокъщите имат някакви яки препарати,които ползват като мият колите

На някои автомивки също ползват такива препарати,едната химия за която знам не е парафин а някакъв прах,който разтварят във водата и третират колата с него след като я измият.Пак става цялата в пяна...изплакват и си готов.След това само опъваш маркуча и мръсотията пада за секунди

Това препаратче го поръчват отнякъде,идея нямам от къде и какво е точно

kasho написа:Аз миналата седмица купих от Практикер една паста -Turtle wax май беше марката, за 8 лева кутийката и да ви кажа честно не видях особена разлика като пастирах колата. Нито се заличиха драскотинки, нито стана кой-знае колко по-лъскава. Само тоя ефект с водата го има, пръснах една шепа да видя. От тогава не съм я и мил и не мога ви кажа дали се мие по-лесно. Абе като цяло имам чувството че се прецакахАма както каза колегата по-горе, не става без пари.
Turtle wax е полир паста,не може да заличава големи драскотини.Има специална за металици в син цвят е опаковката.И въпреки,че не заличава много драскотините с нея си оправих капака веднъж от много зверски деруги на някаква смахната котка,а беше много надраскан и ли личаха всички нокти на шибания бълхарник върху лака ми

Едно яко търкане падна,но се оправи.Досадните драскотини под дръжките на вратите и те нямат шанс-почти всичко излиза с яко търкане.Моята паста обаче е от обиковената(зелената опаковка) такава ми попадна,още не съм пробвал синята за металик