С какво за намазани колите?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Re: С какво за намазани колите?

Мнениеот kav4o » Чет 11 окт 2007 0:26

chefito написа:Семейно имаме два нови автомобила. И двата като ги мия, водата се стича и става една така на капки и мръсотията пада много лесно и бих казал че почти не се мокри колата. С какво са намазини? Марки и от къде да купя такова мазило. Ровнах из търсачката, но има описани само пасти, а на мен не ми трябва паста да пастирам...искам този ефект...

В автокъщите имат някакви яки препарати,които ползват като мият колите :D Придават им търговски вид...
На някои автомивки също ползват такива препарати,едната химия за която знам не е парафин а някакъв прах,който разтварят във водата и третират колата с него след като я измият.Пак става цялата в пяна...изплакват и си готов.След това само опъваш маркуча и мръсотията пада за секунди :D
Това препаратче го поръчват отнякъде,идея нямам от къде и какво е точно :?
kasho написа:Аз миналата седмица купих от Практикер една паста -Turtle wax май беше марката, за 8 лева кутийката и да ви кажа честно не видях особена разлика като пастирах колата. Нито се заличиха драскотинки, нито стана кой-знае колко по-лъскава. Само тоя ефект с водата го има, пръснах една шепа да видя. От тогава не съм я и мил и не мога ви кажа дали се мие по-лесно. Абе като цяло имам чувството че се прецаках :evil: Ама както каза колегата по-горе, не става без пари.

Turtle wax е полир паста,не може да заличава големи драскотини.Има специална за металици в син цвят е опаковката.И въпреки,че не заличава много драскотините с нея си оправих капака веднъж от много зверски деруги на някаква смахната котка,а беше много надраскан и ли личаха всички нокти на шибания бълхарник върху лака ми :?
Едно яко търкане падна,но се оправи.Досадните драскотини под дръжките на вратите и те нямат шанс-почти всичко излиза с яко търкане.Моята паста обаче е от обиковената(зелената опаковка) такава ми попадна,още не съм пробвал синята за металик :wink:

Потребителски аватар
kasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kasho » Чет 11 окт 2007 12:16

Мерси много за информацията :) А тая паста за металици каква марка е и къде може да се намери? Имам предвид някakви национални вериги магазини или бензиностанции, че като гледам май не сме от едни градове :)

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пет 12 окт 2007 9:59

kasho написа:Мерси много за информацията :) А тая паста за металици каква марка е и къде може да се намери? Имам предвид някakви национални вериги магазини или бензиностанции, че като гледам май не сме от едни градове :)

Ми тая за която аз ти говоря пак е на Turtle wax,на лукойкл гледам я има и по другите бензиностанциисигурно, ако не искаш такава търси нещо друго :wink:

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пет 12 окт 2007 10:15

brabus написа:
Krasi написа:Откъде купувате тоя платитиум, щото аз по Плевен май никъде не съм го виждал?

Ето

Поръчах си, и след няколко часа ми звъннаха да ми кажат, че вече количествата са изчерпани :( за съжаление
Казаха също, че не се знае дали въобще ще го имат отново този продукт.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 12 окт 2007 10:18

ами тогава не знам от къде може да се купи
със сигурност има и други добри продукти
не е само ВС Платинум
просто споделих опит с него

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пет 12 окт 2007 12:19

brabus написа:ами тогава не знам от къде може да се купи
със сигурност има и други добри продукти
не е само ВС Платинум
просто споделих опит с него

Така е, пастите на 3м не са за пренебрегване, ама нещо не ми се търка цялата кола 3 пъти на ръка,това е страшен фитнес...все се каня да си купя една машинка за полиране от завода на СПАРКИ в Ловеч, бяха по 150лв, а сега сигурно са повече...

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Вто 16 окт 2007 20:50

kav4o написа:
kasho написа:Мерси много за информацията :) А тая паста за металици каква марка е и къде може да се намери? Имам предвид някakви национални вериги магазини или бензиностанции, че като гледам май не сме от едни градове :)

Ми тая за която аз ти говоря пак е на Turtle wax,на лукойкл гледам я има и по другите бензиностанциисигурно, ако не искаш такава търси нещо друго :wink:

Абе честно казано аз търкам с тази за металиците и честно казано сравнена с тази паста на Сонакс която ползвах преди направо си е гола вода :roll: Жалко, само че не пазя опаковката от Сонакса ;(

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”