Хехех... аз превантивно напръсках... със съвсем леко дърпане стана работата днес.
На двойката един път отворих вратата заедон с уплътнението и сега съм парен каша духа.
Замръзнала кола :(
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Тазвечершната профилактика :
1. Пръскане на най-важните елементи по ел.инсталацията със спрей за почистване на ел. вериги
2 . Обилно напояване на гумените уплътнения на всички врати / 4 + предни и задни капаци/ със глицериново - спиртен прерарат
3. Смазване на панти на врати и капаци , а така също и механизмите на вратите + ключалки със аерозолна смазка
4 . Доливане на казанчето за почистване на стъклата с течност / засега на - 10 градуса
1. Пръскане на най-важните елементи по ел.инсталацията със спрей за почистване на ел. вериги
2 . Обилно напояване на гумените уплътнения на всички врати / 4 + предни и задни капаци/ със глицериново - спиртен прерарат
3. Смазване на панти на врати и капаци , а така също и механизмите на вратите + ключалки със аерозолна смазка
4 . Доливане на казанчето за почистване на стъклата с течност / засега на - 10 градуса
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
One написа:zueka1 написа:И моята беше замръзнала сутринта, едва отворих задна дясна. Май ще играе течния парафин днес.
глицерин от аптеката за 80 ст. върши по-добра работа за гумените оплътнения
освен тях мажете и самита врати там където контактуват с оплътненията
WD 40 за ключалките, пантите и всички други движими механизми по вратите върши чудесна превантивна работа
прав е колегата течен парафин от аптеката от години мажа само с това и няма ядове и в ключалката капвам по малко

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Специално за ключалката и на Трабанта, и на Голфа си пъхвах ключа в шишенцето със смазка за шевната машина на баба ми, яко вкарване и изкарване в ключалката, съпроводено със завъртания и с отключването не съм имал грижи.
Друг е въпроса, че рядко се сещам за уплътненията на вратите и само 'кози крак' дето не се е налагало да ползвам

Друг е въпроса, че рядко се сещам за уплътненията на вратите и само 'кози крак' дето не се е налагало да ползвам

- kaloqn_bachev
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имаме - колата се отключи, ама бравата си е замръзнала и не ще да се отваря
А като се отвори не щя да се затвори
Няколко пресечки из квартала карах бавничко придържайки вратата
Уплътненията си бяха замръзнали
- шишенцето с течен парафин от миналата година стои в колата, ама няма кой да намаже
Добре, че поне си нося спрейче за размразяване

А като се отвори не щя да се затвори

Уплътненията си бяха замръзнали

Добре, че поне си нося спрейче за размразяване

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
myrshavija написа:Имаме - колата се отключи, ама бравата си е замръзнала и не ще да се отваря
А като се отвори не щя да се затвори![]()
Едно зъбче има в долния край на бравата, което при затваряне застопорява подвижното краче. С нещо остро ако се бръкне да се извади и си затваря вратата. Аз успях вчера сутринта да се оправя с 2 капки машинно масълце /жената е шивачка та имам/ и днес не са замръзнали. Дръжката на вратата обаче нямам идея какво да я направя та да не замръзва.
веселин написа:Тазвечершната профилактика :

И аз така...., но за предния капак не се бях сетил
Жив да си!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”