Три вида бензин с рекордни цени

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Чет 23 юни 2005 20:16

Jerom написа:...100 октана ама веднъж в седмицата mhihi mhihi mhihi

а даже веднъж в месеца :censored Mad :weep:

СПРАВЕДЛИВАТА ЦЕНА
Въпросът за справедливата цена на нефта отдавна тревожи както търговците, така и премиери и президенти на държавите по цялото земно кълбо. Действително смята се, че справедливата цена е тази, която е най-добра за потребители и производители. Но както е известно, нито продавачите, нито купувачите на най-големите международни петролни борси - NYMEX, IPE или азиатските пазари, са доволни от сегашната пазарна конюнктура. Никой не знае много или малко е 50, 60 или 70 USD/б. Екстравагантният президент на Венецуела Уго Чавес миналата година заяви, че справедливата цена на барел нефт е 126 USD/б. Неговата сметка е проста. Ако приемем за справедлива цената по времето на ирано-иракската война /1980 г. - 35 USD/б/ и отчетем инфлацията, ще се получи именно тази шокираща цифра.
В голяма степен оценките на реалната стойност на черното злато зависят от нашето желание - а Чавес, чиято страна е член на OПEК, има интерес от скъп нефт. Да погледнем по-консервативния вариант, при който се взема като база краят на 1974 г. Нефтът по онова време струваше 11.20 USD/б, което по днешни цени се равнява на над 40 USD/б. Може да се допусне, че OПEК също калкулира справедливата цена по сходен модел. Преди последната среща на групата - на 15 юни, нейният президент заяви, че цените трябва да са с 5-8 USD по-ниски от сегашните, тоест да са максимум 50 USD/б.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Чет 23 юни 2005 20:56

Eййй най-после светлина... :yeaha: http://dnes.dir.bg/LISTS/IZ_DNESNEW_mid ... 685311.php

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 23 юни 2005 21:57

Ебаси и светлината 1 процент...........на 1,84лв.............
Както всичко в БГ, така и това.......мижи да те лъжем, дигнат го с 20 процента ,свалят с 1.............. и после ЕТО СВАЛЯМЕ БЕНЗИНА. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Нед 26 юни 2005 23:38

Ташаци на рояци..... :lol:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 28 юни 2005 19:46

Автор: news.bg / дата: 28.06.2005 10:12
http://news.bg/article.php?cid=20&pid=0&aid=160092

Ново поскъпване на горивата
Крайните заводски цени на горивата отново се повишиха от 0.00 часа днес.
Средното нарастване на цените е с около 1.5 процента, съобщават от ЛУКойл.

Бензин А-92 се повишава с 1.6%, А-95 – с 1.37%, а бензин А-98 ще се продава с 1.55% по-скъпо. Единствено дизеловото гориво няма да поскъпне.

Като причина за скока на цените от ЛУКойл посочват измененията на конюнктурата на международните пазари.
Последната промяна на цените на горивата у нас беше на 24 юни, припомня БНР.

Цената на петрола вчера достигна ново рекордно равнище от 60.95 долара за барел на Нюйоркската стокова борса. Това е най-високата цена на "черното злато" от 22 години насам, отбелязват анализаторите.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Вто 28 юни 2005 20:01

Преди три седмици ми казаха,че целта е да се стигне цена 2.30лв за бензин А95,но аз не повярвах и не посмях да го напиша тук.Сега обаче съм почти сигурен,че ще го направят :cry:
Майко мила,какво ни чака!!!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 28 юни 2005 21:17

Абе хора, дайте да направим нещо по въпроса... :cry: не може така да се подиграват с нас... разбирам да вземахме по 2000-3000 лева на месец средна работна заплата, тогава да е 2 лева бензина... ама аз кат съм се хванал в един склад да помагам, баси като вземам некви мизерни 150 лева...то за къде по-напред... ще сипя три пъти за да дойда на срещата и толкова :( Баси пишльовците!!! Писна ми вече да ме правят на балък!!! Дайте да блокираме нещо, каквото и да е. Без проблеми могат да печелят и от цена 1.50 лв!!! Защо трябва да лапат още??? На наш гръб... Това си е чист рекет!

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 28 юни 2005 21:36

VW_FEN написа:Абе хора, дайте да направим нещо по въпроса... :cry: не може така да се подиграват с нас... разбирам да вземахме по 2000-3000 лева на месец средна работна заплата, тогава да е 2 лева бензина... ама аз кат съм се хванал в един склад да помагам, баси като вземам некви мизерни 150 лева...то за къде по-напред... ще сипя три пъти за да дойда на срещата и толкова :( Баси пишльовците!!! Писна ми вече да ме правят на балък!!! Дайте да блокираме нещо, каквото и да е. Без проблеми могат да печелят и от цена 1.50 лв!!! Защо трябва да лапат още??? На наш гръб... Това си е чист рекет!
Съмнявам се че ще постигнем нещо... то щом на международните пазари подскъпва... :?

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Вто 28 юни 2005 22:37

Слагайте газ!

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 28 юни 2005 23:04

Lawyer написа:Слагайте газ!
НЕ, не слагайте че ше вземат да я дигнат mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 29 юни 2005 6:57

Стига бе - не чумосвай ситуацията!

Потребителски аватар
FLY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FLY » Сря 29 юни 2005 9:21

само да споделя: бензиностанция Темпо /Младост/: 95 - 1.76/л ... безплатно ти издават карта за намаления на горива и услуги и зареждаш с 1.14% надолу - т.е. 1.74/л ... разходът на колата е постонянен, дори последния месец е толкова нисък, колкото никога през последните две години

Потребителски аватар
Jerom
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 29 юни 2005 10:49

Има ли изгледи скоро да вдигнат газта? Чудно ми е как си седи като всичко друго подскъпва :roll: /дано така да си остане де/

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 29 юни 2005 11:04

Изгледи няма, но рано или късно ще се усетят и по някакъв начин ще гледат да намалят огромната разлика в разходите, които се правят при каране на бензин и на газ. Това може да стане по няколко начина, от които само единият е повишаване на цените. И макар че вдигането на цената на газта би било лишено от всякаква логика, тъй като газта е отпаден продукт от синтеза на петрола, който така или иначе си го има и не е цел на производството, напълно е възможно и това да стане. Не вярвам обаче повишението да е огромно, ако решат да го направят. Другите начини са още по-ефективни - чрез повишаване на данъка за автомобили с газови уредби, чрез въвеждане на допълнителни такси за тях или чрез облагане на продажбата на пропан-бутана с допълнителни данъци или такси, които ще се калкулират в цената. Така пак ще спечели държавата. От нас.

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Сря 29 юни 2005 11:09

Lawyer написа:Изгледи няма, но рано или късно ще се усетят и по някакъв начин ще гледат да намалят огромната разлика в разходите, които се правят при каране на бензин и на газ. Това може да стане по няколко начина, от които само единият е повишаване на цените. И макар че вдигането на цената на газта би било лишено от всякаква логика, тъй като газта е отпаден продукт от синтеза на петрола, който така или иначе си го има и не е цел на производството, напълно е възможно и това да стане. Не вярвам обаче повишението да е огромно, ако решат да го направят. Другите начини са още по-ефективни - чрез повишаване на данъка за автомобили с газови уредби, чрез въвеждане на допълнителни такси за тях или чрез облагане на продажбата на пропан-бутана с допълнителни данъци или такси, които ще се калкулират в цената. Така пак ще спечели държавата. От нас.

За всичко си прав 8), но че газта е отпаден продукт не си. Т по тая логика и бензина 99 е отпаден продукт, ако гледаш от 95 гледна точка. Пък и какъв отпаден продукт е това което се харчи кат топъл хляб :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”