Автомобил от Германия
- kappo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
....
моят го взех от Виена но Германия е май по добре!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Bore написа:...Недейте да си мислите, че ще минете по-тънко ако си вземете жълти номера. Аз направих тази грешка и ме одрусаха 120 евро на влизане в Сърбия за някаква тъпа застраховка. Взимайте червените номера и да ви е мирна главата...
Те сърбите нали искат некви зелени карти или нещо от тоя сорт беше?Аз имам но чесно да ти кажа не съм я заглеждал много.Обаче като минавам през Сърбия първо това гледат бастуните
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bore написа:...Недейте да си мислите, че ще минете по-тънко ако си вземете жълти номера. Аз направих тази грешка и ме одрусаха 120 евро на влизане в Сърбия за някаква тъпа застраховка. Взимайте червените номера и да ви е мирна главата...
Разбира се че ще стане така. Жълтите номера важат само за ЕС и по точно не самите номера, ами застраховката към тях! Ако се взимат жълти номера се минава през румъния! На тези който се тарикатят и минават с жълти се случва това което и на теб

Аз така или иначе мислих да минавам през Румъния заради "проблема Косово" и заради разкази н априятели, които са пътували от там. Жълтите номера ми ги дадоха без да казвам какво искам - предишния собственик ми написа нещо на едно листче и каза отиваш с това ... и така с това листче и разбиращ поглед си изкарах сам номерата без да знам немски (и без служителите да знаят английски че да се разберем).
Кьолн - Мако (т.е. градчето преди Мако) за около 18 часа (с много спиране за кафе и почивки защото карах сам).
Мако - Търговище точно 24 часа без реални почивки. Обърках малко пътя, псувах яко тировете и за капак ме хвана сняг и лапавица + замръзнали пръскалки на чистачките (спирах на всяка бензиностанция след Брашов да си чистя стъклата).
Иначе жълтите номера ме спасиха от голям резил
. Влизам аз в румъния и почва да вали много ситен сняг + вятър. Нищо не се вижда (то няма какво да се види де - табелки никакви). Стигам едно кръгово и гледа някакви таблки ... в последния момент виждам Арад и си викам това е моята посока ... за Всеки случай малко след кръговото питам един румънски тираджия - това ли е пътя за букурещ - той потвърди. Само дето влезнах в Арад - там движението като в София из центъра, само дето по-тесни улици и не ти дават път да минеш. Излезнах криво ляво от града и пак стигнах на същото кръгово. От там си видях табелка с номера на пътя и гааааз. Само че гледам тировете вървят в обратна посока ... жената казва объркали сме - давай след тировете. Намерих къде да направя обратен и газ след тировете. Пак минах кръговото, но този път си имах водач - тир. И така след тира след тира ... гледам табелки за митници и почвам да псувам румънците, че имат митници насред румънско ... Спирам на митницата. Митничаря ме гледа малко учудено и пита на къде. Обяснявам че към България , а той "с тез номера неможеш да минеш" , на което аз упулвам едни големи очи ... и обяснявам ама как - Букурещ, Гюргево , Русе ... при което той ме погледна и той учудено и ми направи знак да правя обратен ... Оказа се че съм се върнал на унгарската граница, тъкмо там, от където влезнах в Румъния. Митничаря решил че искам да мина през Сърбия и се опитал да ми обясни, че със жълтите номера немога да мина ... Голям резил
После видях едни българчета - две коли и карах след тях докато минем Арад ...
Кьолн - Мако (т.е. градчето преди Мако) за около 18 часа (с много спиране за кафе и почивки защото карах сам).
Мако - Търговище точно 24 часа без реални почивки. Обърках малко пътя, псувах яко тировете и за капак ме хвана сняг и лапавица + замръзнали пръскалки на чистачките (спирах на всяка бензиностанция след Брашов да си чистя стъклата).
Иначе жълтите номера ме спасиха от голям резил

После видях едни българчета - две коли и карах след тях докато минем Арад ...
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако си харесал автомобил от частно лице никои със автовоз няма да ти я докара,защото те ходят само по моргите/автокъщите.Като за начало се оговаряте по телефон/имеил или друг начин,ако ти незнаеш немски чрез някой познат се разберете да ти запази колата,оговаряте се къде как кога-всичко изяснявате.При всеки случай сам недей да ходиш поне 2ма човека трябва да сте щото си е бая път навръщане,самолетен билет от софия до франкфурт е около 250евро и от там се придвижвате със влак до въпросното място като с човека имате среща на гарата.Тъй като най-вероятно ще се нуждаете от почивка се оговаряте предварително да ви закара в хотел и на другия ден сутринта да се срещнете да прехвърлите колата и до ламарина по аутобаните за към БГ.Задължително карта и GPS със вас,минавате през Румъния защото сега покрай Косово в Сърбия е мани бегай.През Румъния по тъмно в никакъв случай щото са големи айдуци ако трябва преди Румъния пак в хотел за нощувка.Има още за казване но ако имаш още неясности питай

anton_bg написа:Bore написа:...Недейте да си мислите, че ще минете по-тънко ако си вземете жълти номера. Аз направих тази грешка и ме одрусаха 120 евро на влизане в Сърбия за някаква тъпа застраховка. Взимайте червените номера и да ви е мирна главата...
Разбира се че ще стане така. Жълтите номера важат само за ЕС и по точно не самите номера, ами застраховката към тях! Ако се взимат жълти номера се минава през румъния! На тези който се тарикатят и минават с жълти се случва това което и на тебЗа сърбия са необходими чрвените номера, които струват 150 евро за 2 седмици или 200 евро за 4 както so.sec вече е написал!
...Да така е, но аз го разбрах едва на сръбската граница, за което никой не ми е виновен, но беше много късно да се връщам през Румъния, пък и щеше да ми се върже същото като дам пари за бензин. Платих си на 'братята' и айде.......все ще измислят по нещо тия нашите съседи.
- Birdie
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Gesha_GTI написа:самолетен билет от софия до франкфурт е около 250евро и от там се придвижвате със влак до въпросното място...![]()
Вчера си вземах билет за самолета до Франкфурт...сега имат промоция Bulgaria Air....135 евро с летищните такси + 25 евро билет за DB (демек немското БДЖ), който билет важи САМО до 24 часа от кацането и може да пътуваш до която точка на Германия искаш...в моя случай до Щутгарт....тоест 320 лева платих и за 4 часа съм в Щутгарт....
Комбинирам си една 5 дневна екскурзийка с докарването на колата, която вече ме чака в Щутгарт

И мисля да мина през Сърбия

- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък след две седмици ще пътувам безплатно с влака за Холандия...
Ако имате познати които могат да ви уредят това е най евтиния вариант....
Изчисленията са всичко да се върже към 400 евро със червените номера..
Пожелайте ми успех... Но това което мога да кажа само е, не тръгвайте сами.... аз ще ходя с цяла група приятели...

Пожелайте ми успех... Но това което мога да кажа само е, не тръгвайте сами.... аз ще ходя с цяла група приятели...
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
so.sec написа:.........
Пич това е система която се спазва и работи... от доста време... и това са парите които се плащат отиване и връщане, през Сърбия... Идеята е, че в едната посока отиваш без пари... Там си има база спиш.... гледаш... хапваш нещо....има си доверени хора, с които се работи от много време... харесваш си нещо, караш, пробваш... и се връщаш в БГ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Автовоз от Франция Лион
Имам кола в Лион ако някои може ме светне как може доиде до БГ да може кача още една. Благодаря предваротелно.
EDIT:
Актуалната тема за докарване на кола от Германия

EDIT:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”