Автомобил от Германия

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

....

Мнениеот kappo » Пон 17 мар 2008 11:04

моят го взех от Виена но Германия е май по добре!

necaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот necaka » Съб 22 мар 2008 21:31

Транспорт м/у 600 и 800 лева според това от коя част на Германия. Ако я караш на ход гориво, такси за пътища и номера към 50 Евро

necaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот necaka » Нед 23 мар 2008 8:15

Не сте ме разбрали правилно. Само цоложите номера са 50 евра

Bore
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bore » Нед 23 мар 2008 20:06

...Недейте да си мислите, че ще минете по-тънко ако си вземете жълти номера. Аз направих тази грешка и ме одрусаха 120 евро на влизане в Сърбия за някаква тъпа застраховка. Взимайте червените номера и да ви е мирна главата...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 23 мар 2008 20:13

Bore написа:...Недейте да си мислите, че ще минете по-тънко ако си вземете жълти номера. Аз направих тази грешка и ме одрусаха 120 евро на влизане в Сърбия за някаква тъпа застраховка. Взимайте червените номера и да ви е мирна главата...

Те сърбите нали искат некви зелени карти или нещо от тоя сорт беше?Аз имам но чесно да ти кажа не съм я заглеждал много.Обаче като минавам през Сърбия първо това гледат бастуните

anton_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton_bg » Нед 23 мар 2008 21:33

Bore написа:...Недейте да си мислите, че ще минете по-тънко ако си вземете жълти номера. Аз направих тази грешка и ме одрусаха 120 евро на влизане в Сърбия за някаква тъпа застраховка. Взимайте червените номера и да ви е мирна главата...

Разбира се че ще стане така. Жълтите номера важат само за ЕС и по точно не самите номера, ами застраховката към тях! Ако се взимат жълти номера се минава през румъния! На тези който се тарикатят и минават с жълти се случва това което и на теб :) За сърбия са необходими чрвените номера, които струват 150 евро за 2 седмици или 200 евро за 4 както so.sec вече е написал!

patter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patter » Нед 23 мар 2008 21:52

Аз така или иначе мислих да минавам през Румъния заради "проблема Косово" и заради разкази н априятели, които са пътували от там. Жълтите номера ми ги дадоха без да казвам какво искам - предишния собственик ми написа нещо на едно листче и каза отиваш с това ... и така с това листче и разбиращ поглед си изкарах сам номерата без да знам немски (и без служителите да знаят английски че да се разберем).

Кьолн - Мако (т.е. градчето преди Мако) за около 18 часа (с много спиране за кафе и почивки защото карах сам).

Мако - Търговище точно 24 часа без реални почивки. Обърках малко пътя, псувах яко тировете и за капак ме хвана сняг и лапавица + замръзнали пръскалки на чистачките (спирах на всяка бензиностанция след Брашов да си чистя стъклата).

Иначе жълтите номера ме спасиха от голям резил :-). Влизам аз в румъния и почва да вали много ситен сняг + вятър. Нищо не се вижда (то няма какво да се види де - табелки никакви). Стигам едно кръгово и гледа някакви таблки ... в последния момент виждам Арад и си викам това е моята посока ... за Всеки случай малко след кръговото питам един румънски тираджия - това ли е пътя за букурещ - той потвърди. Само дето влезнах в Арад - там движението като в София из центъра, само дето по-тесни улици и не ти дават път да минеш. Излезнах криво ляво от града и пак стигнах на същото кръгово. От там си видях табелка с номера на пътя и гааааз. Само че гледам тировете вървят в обратна посока ... жената казва объркали сме - давай след тировете. Намерих къде да направя обратен и газ след тировете. Пак минах кръговото, но този път си имах водач - тир. И така след тира след тира ... гледам табелки за митници и почвам да псувам румънците, че имат митници насред румънско ... Спирам на митницата. Митничаря ме гледа малко учудено и пита на къде. Обяснявам че към България , а той "с тез номера неможеш да минеш" , на което аз упулвам едни големи очи ... и обяснявам ама как - Букурещ, Гюргево , Русе ... при което той ме погледна и той учудено и ми направи знак да правя обратен ... Оказа се че съм се върнал на унгарската граница, тъкмо там, от където влезнах в Румъния. Митничаря решил че искам да мина през Сърбия и се опитал да ми обясни, че със жълтите номера немога да мина ... Голям резил :-)

После видях едни българчета - две коли и карах след тях докато минем Арад ...

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Нед 23 мар 2008 21:53

Ако си харесал автомобил от частно лице никои със автовоз няма да ти я докара,защото те ходят само по моргите/автокъщите.Като за начало се оговаряте по телефон/имеил или друг начин,ако ти незнаеш немски чрез някой познат се разберете да ти запази колата,оговаряте се къде как кога-всичко изяснявате.При всеки случай сам недей да ходиш поне 2ма човека трябва да сте щото си е бая път навръщане,самолетен билет от софия до франкфурт е около 250евро и от там се придвижвате със влак до въпросното място като с човека имате среща на гарата.Тъй като най-вероятно ще се нуждаете от почивка се оговаряте предварително да ви закара в хотел и на другия ден сутринта да се срещнете да прехвърлите колата и до ламарина по аутобаните за към БГ.Задължително карта и GPS със вас,минавате през Румъния защото сега покрай Косово в Сърбия е мани бегай.През Румъния по тъмно в никакъв случай щото са големи айдуци ако трябва преди Румъния пак в хотел за нощувка.Има още за казване но ако имаш още неясности питай :lol: :wink:

Bore
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bore » Пон 24 мар 2008 0:25

anton_bg написа:

Разбира се че ще стане така. Жълтите номера важат само за ЕС и по точно не самите номера, ами застраховката към тях! Ако се взимат жълти номера се минава през румъния! На тези който се тарикатят и минават с жълти се случва това което и на теб :) За сърбия са необходими чрвените номера, които струват 150 евро за 2 седмици или 200 евро за 4 както so.sec вече е написал!

...Да така е, но аз го разбрах едва на сръбската граница, за което никой не ми е виновен, но беше много късно да се връщам през Румъния, пък и щеше да ми се върже същото като дам пари за бензин. Платих си на 'братята' и айде.......все ще измислят по нещо тия нашите съседи.

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пет 28 мар 2008 7:20

Gesha_GTI написа:самолетен билет от софия до франкфурт е около 250евро и от там се придвижвате със влак до въпросното място... :lol: :wink:

Вчера си вземах билет за самолета до Франкфурт...сега имат промоция Bulgaria Air....135 евро с летищните такси + 25 евро билет за DB (демек немското БДЖ), който билет важи САМО до 24 часа от кацането и може да пътуваш до която точка на Германия искаш...в моя случай до Щутгарт....тоест 320 лева платих и за 4 часа съм в Щутгарт....
Комбинирам си една 5 дневна екскурзийка с докарването на колата, която вече ме чака в Щутгарт
:D :D
И мисля да мина през Сърбия :D (е, по светло) По-добре 20-30 евро повече на сръбската униформена сган, отколкото приключения през Мангасария.....

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 28 мар 2008 10:59

Аз пък след две седмици ще пътувам безплатно с влака за Холандия... :twisted: Ако имате познати които могат да ви уредят това е най евтиния вариант.... :wink: Изчисленията са всичко да се върже към 400 евро със червените номера.. :D

Пожелайте ми успех... Но това което мога да кажа само е, не тръгвайте сами.... аз ще ходя с цяла група приятели...

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 28 мар 2008 11:09

so.sec написа:.........

Пич това е система която се спазва и работи... от доста време... и това са парите които се плащат отиване и връщане, през Сърбия... Идеята е, че в едната посока отиваш без пари... Там си има база спиш.... гледаш... хапваш нещо....има си доверени хора, с които се работи от много време... харесваш си нещо, караш, пробваш... и се връщаш в БГ... :wink: Храна ще си нося като Бай Ганьо... :lol:

Ventakis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Автовоз от Франция Лион

Мнениеот Ventakis » Съб 29 мар 2008 20:23

Имам кола в Лион ако някои може ме светне как може доиде до БГ да може кача още една. Благодаря предваротелно.

EDIT:
:arrow Актуалната тема за докарване на кола от Германия
icon_idea icon_idea icon_idea

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”