За черните автомобили

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Сря 20 фев 2008 18:22

webdude написа:Гъзарията няма цена ... само тва ще кажа :)

Ми щом за теб черната кола е гъзария...

за мен
1. гъзария е понятие, което в моя речник го няма... това е селски термин и оттам е произлязъл.
2. аз си мечтая за бял автомобил, пък нека не съм гъзар по твоите критерии, дреме ми на катализатора! :lol:

но и със сивия съм си доволен ;)

Последна промяна от so.sec на Сря 20 фев 2008 18:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 20 фев 2008 18:31

so.sec написа:

за мен
1. гъзария е понятие, което в моя речник го няма... това е селски термин и оттам е произлязъл.
2. аз си мечтая за бял автомобил, пък нека не съм гъзар по твоите критерии, дреме ме на катализатора! :lol:

модата на черните автомобили отмина сега са белите (с класи. бмв та. и прочие) . а през лятото с климатика или климатроника и нямаш грижи. е може и да имаш де ако навън е 35 а ти вътре на 20 22 градуса и през ден ще си болен

Потребителски аватар
HEBROS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEBROS » Сря 20 фев 2008 18:52

От 4 год карам кола с черен цвят,нямам климатик,но да ви кажа нямам и кой знае какви проблеми с жегата,отварям люка,малко вентилация и готово.А иначе черният цвят супер ми харесва и мисля че винаги ще е на мода.Разбира се това емое мнение,надявам се че не обиждам другоцветните коли,ако много ми хареса кола с друг цвят един ден, сигурно ще си я купя :lol:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 20 фев 2008 19:11

bomber написа:зимата е кеф ако я е пекло слънце,ама лятото не е май такъв кеф :eyecrazy

Нащо лято е като ващта пролет :wink:

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Сря 20 фев 2008 19:51

bulaki написа:Аз от моя скромен опит съм забелязъл,че кола с какъвто и да е цвят се напича зверски през лятото и за това съм достигнал до извода,че:
като се сложи фолио на прозорците,със сигурност жегата е по-малка в нея,от колкото в кола без фолио,все пак предпазва малко или много от директните слънчеви лъчи в купето(пример:сядаш в кола с фолио на задните седалки и поглеждаш към слънцето,но преди това пипаш седалката,а след това същата процедура на предните и тогава ще откриете разликите).Това е от мен.Успех на всички!

ПодкреПЯМ КОЛЕГАТА ЗА ФОЛИОТО ОБАЧЕ ПРОСТИТЕ ЧИНГЕЛИ ПРАСКАТ ЯКО АКТОВЕ ЗА ЗАТЪМНЕНИ ПРОЗОРЦИ!!!!!!!! :dontknow: :cop

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 20 фев 2008 21:32

Всички депутати пукат от жега лятото.......горките хорица в тия S-класи и BMW - седмаци хич не им било леко... :lol:

P.S ако ви е топло вземете си бели коли (мойта е такава.....екстра е.)

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Сря 20 фев 2008 21:53

доколокото си спомням гледах по Discovery Myth busters и там правиха експеримент с светла и черна кола на слънце през лятото около 10 градуса разлика май беше от 50 та на 60 надали има много значение
след 30 всичко е много

greenbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greenbul » Сря 20 фев 2008 23:37

A fan wrote in and asked a follow up question: "Does the color of a car affect the way it heats up?". The MythBusters used two identical cars, one black the other white and left them both out in the summer heat with thermometers in both. By mid-afternoon the black car had heated up to a temperature of 135 °F (55.5 °C) while the white car topped off at 126 °F (52.2 °C), a full 9 °F (3.3 °C) cooler.

Някой тука е в голямя заблуда - хората от mithbusters са напраили тест с бяла и черна кола от един и същ модел и резултата е разлика от 3.3 градуса. Следователно разликата между черен и премиерно сив цвят едва ли е повече от 1-2 градуса ....

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Сря 20 фев 2008 23:56

Дам аз пък знам че черното се напича до определен цвят и тва е, после колкото и да го грее слунцето неможе повече да дигне температура ;) И тва с митбъстерс е така ;)

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Чет 21 фев 2008 0:09

greenbul написа:A fan wrote in and asked a follow up question: "Does the color of a car affect the way it heats up?". The MythBusters used two identical cars, one black the other white and left them both out in the summer heat with thermometers in both. By mid-afternoon the black car had heated up to a temperature of 135 °F (55.5 °C) while the white car topped off at 126 °F (52.2 °C), a full 9 °F (3.3 °C) cooler.

Някой тука е в голямя заблуда - хората от mithbusters са напраили тест с бяла и черна кола от един и същ модел и резултата е разлика от 3.3 градуса. Следователно разликата между черен и премиерно сив цвят едва ли е повече от 1-2 градуса ....

Да... само че ти имаш ли идея при такава температура как се усещат 2-3 градуса :) това не е като вместо 10 градуса да е 13... да те сложа аз тебе в купето и да го загрея до 40 градуса и после а ти кача още 2-3 да видиш има ли разлика :lol: Ако караш кола с климатроник трябва да знаеш че разликата между 21 и 24 градуса хич не е незабележима!! мисля че всички колеги с климатроник могат да го потвърдят. Извини ме но при температура например 30 градуса в купето, 3 градуса е 10% увеличение!! това малко ли е? Не вярвам някой да си е мислил че разликата е 20 градуса, но 10% не е никак малко увеличение.

Плюс това в този експеримент става дума за максимална достигната температура.... а смяташ ли че е достигната за еднакво време? да се хванем ли на бас че черната е загрявала много по-интензивно от бялата? да се хванем ли на бас че ако оставиш черна и бяла кола не за 5 часа а само за 1 час на жегата разликата вътре ще е малко повече от 3 градуса?

I am shopping for a new motorcycle helmet and want to know the color's that would keep my head cooler in the sun. Where do colors such as grey or silver fit in as far as reflecting light/heat and staying cooler? (626)
The coolest (temperature wise) will be white because it reflects all the light. A good shiny silver would probably be close. Black will be the hottest and gray will be in between (probably hotter than silver). For colors, it is hard to say because the color might not necessarily correlate perfectly with heat absorption. However, they will all be hotter than white. Red, for example is nearly as hot as black because it absorbs a lot of energy (all the blue and green light and only reflects the red).

If you really want to keep your head cool ... go with white.

Последна промяна от so.sec на Чет 21 фев 2008 0:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 21 фев 2008 0:16

Абе черното си е класика - няма кво да си говорим.Последните година -две при новите автомобили бялото много напредна със нюансите дето му правят от сорта на слонова кост ,но все пак черното е черно :)

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Чет 21 фев 2008 0:58

so.sec написа:

за мен
2. аз си мечтая за бял автомобил, пък нека не съм гъзар по твоите критерии, дреме ми на катализатора! :lol:

1. Явно тук има хора които се вземат прекалено насериозно ...
2. За мен най готините цветове са светло син металик и оранжев металик. Бял ми е мноого омразен (не един и два такива автомобила съм карал, а и един съм притежавал).

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Чет 21 фев 2008 1:00

Rabbit_TDI написа:Абе черното си е класика - няма кво да си говорим.Последните година -две при новите автомобили бялото много напредна със нюансите дето му правят от сорта на слонова кост ,но все пак черното е черно :)

Каза човека със син голф ... :bowdown

Един да не хвали това което има ... евала ... и да не плюе чуждото

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Чет 21 фев 2008 1:07

greenbul написа:A fan wrote in and asked a follow up question: "Does the color of a car affect the way it heats up?". The MythBusters used two identical cars, one black the other white and left them both out in the summer heat with thermometers in both. By mid-afternoon the black car had heated up to a temperature of 135 °F (55.5 °C) while the white car topped off at 126 °F (52.2 °C), a full 9 °F (3.3 °C) cooler.

за 3,3 градуса си струва човек да кара кола, а не пералня ("indesit") :lol:

Колегите с бяла кола да не се засягат ... аз имах бяла кола и много си я обичах ... просто се шегувам.

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Чет 21 фев 2008 1:11

jafara написа:Дам аз пък знам че черното се напича до определен цвят и тва е, после колкото и да го грее слунцето неможе повече да дигне температура ;) И тва с митбъстерс е така ;)

Малко офффф.... мноо ти е як пасата

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”