[quote="psstv18rp"]Ако АГУто ти е обикновено - не газов инжекцион и нямаш ламбда контролер, то сместта в голяма част от времето ще е неоптимална, което ще му скъси живота (аналогично на това което му се случва ако караш на бензин с повредена ламбда сонда).[/quot
обикновена ми е газовата с но имам емулатор който лъже там нещо си за да работи по добре
Катализатор - плюсове и минуси! СЪС или БЕЗ е по-добре?
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Катализатор - плюсове и минуси! СЪС или БЕЗ е по-добре?
ecstasy написа:Колеги реших да си махам катализатора, че хайде да развъртим една тема сега за плюсовете и минусите при наличие на катализатор!
Как е по-добре - да имаш катализатор или да нямаш?
да имаш

гърне
ecstasy написа:Мерси колеги!
Последно - тръба ли да заваря на негово място или да сложа гърне?
колега с гърне само ще намалиш малко шума и не е скъпо
- Speed_Am_All
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се че на моята не са и изтърбушили катализатора, а са го сменили с такъв за по-малък мотор(не в БГ естествено). В момента колата върви повече от прекрасно, но ме притеснява, че човека при които баща ми е закарал колата е казал че ако се кара на къчка можело да изгори някакъв тампон които струва много пари (200лв на старо ако съм разбрал правилно). Инъче нямало проблеми. Какво мислите да го махам ли тоя катализатор? Все пак не съм си взел кола която гори 15/100 за да я карам на 2000 оборота. 

Speed_Am_All написа:Оказа се че на моята не са и изтърбушили катализатора, а са го сменили с такъв за по-малък мотор(не в БГ естествено). В момента колата върви повече от прекрасно, но ме притеснява, че човека при които баща ми е закарал колата е казал че ако се кара на къчка можело да изгори някакъв тампон които струва много пари (200лв на старо ако съм разбрал правилно). Инъче нямало проблеми. Какво мислите да го махам ли тоя катализатор? Все пак не съм си взел кола която гори 15/100 за да я карам на 2000 оборота.
това е малко по особено ама ако никой не те посъветва нещо основателно по добре мини през още някой читав сержиз за консултация

Speed_Am_All написа:Оказа се че на моята не са и изтърбушили катализатора, а са го сменили с такъв за по-малък мотор(не в БГ естествено). В момента колата върви повече от прекрасно, но ме притеснява, че човека при които баща ми е закарал колата е казал че ако се кара на къчка можело да изгори някакъв тампон които струва много пари (200лв на старо ако съм разбрал правилно). Инъче нямало проблеми. Какво мислите да го махам ли тоя катализатор? Все пак не съм си взел кола която гори 15/100 за да я карам на 2000 оборота.
това е малко по особено ама ако никой не те посъветва нещо основателно по добре мини през още някой читав сержиз за консултация

- PavlinPufi
- Автомобил: VW PASSAT 1.9TDI PD
- Двигател: ATJ-2000
Re: гърне
dvddsd написа:ecstasy написа:Мерси колеги!
Последно - тръба ли да заваря на негово място или да сложа гърне?
Гърне разбира се!!!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”