GOLF5 150к.с.бенЗин или 140к.с.диЗел- купих го!!!
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Младене, въпрос на вкусmladvampirTDI написа:дай пример колега, аз лично за 42-43000 лв. по-добро от Голф 5 ТДИ 140 коня (4мотион или ДСГ) не виждам. Може би Ауди А3 ама там цената е маалко повече, с около 10000лв.

- коли много и различни, един иска работно магаре, друг кеф, трети...
по себе си съдя, че колкото и добри съвети да получиш, най-важно е личното усещане кое ти харесва повече. Колко хора си купуват кола с молив и калкуратор в ръка?
Еле пък нова ? ! Дигаш се, отиваш, караш де що кола ти е по джоба и така.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
restless написа:Младене, въпрос на вкусmladvampirTDI написа:дай пример колега, аз лично за 42-43000 лв. по-добро от Голф 5 ТДИ 140 коня (4мотион или ДСГ) не виждам. Може би Ауди А3 ама там цената е маалко повече, с около 10000лв., за тези пари може да се вземе "стария" Акорд или
![]()
![]()
по себе си съдя, че колкото и добри съвети да получиш, най-важно е личното усещане кое ти харесва повече. Колко хора си купуват кола с молив и калкуратор в ръка?
Сивика новия е невероятно красив

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми опита с 2.0 тди е следният:първо кат копувахме колата не знаехме за този проблем,че гори масло и бяхме много положително настроени.После направо зе да си гори масло и изводите в началото бяха че не е разработен двигателя-ОК.Сега е на 32 000 и не6то км,ама скоро имаше смяна на маслото,даже преди 10 дена го сменихме и "не си е изгоряла нормата" още.Обаче разхода е много много приличен,в тва имам предвид че ако не я караш като животно дизела в град дава 7 7.5 на 100,а пък ако излезеш на извънградско си бръмкаш 120 на 6-та направо понякога ми е падал и под 5.Един съвет-ако си зимаш колата и много ще я караш вземи си дизела за икономия,не че при цена на дизела 2.50 можем да говорим за няква икономия,ама пак е по икономично;а ако си зимаш колата и ще въртиш 9 10 хил. км на година вземи си бензина,ем ще избегнеш евентуаони ядове с дизела,а и бензинката е по-здрава.
иначе колата е много здрава.в тва ще се убедиш,за почти 2г само филтри са сменяни.За комфор возия и т.н. ще кажа че е много приятно за шофиране

иначе колата е много здрава.в тва ще се убедиш,за почти 2г само филтри са сменяни.За комфор возия и т.н. ще кажа че е много приятно за шофиране
mladvampirTDI написа:caco написа:2.0 TDI До колкото знам имат проблем с главите
много старо инфо колега, отдавна ВАГ решиха проблема с главите.....
Колега инфото може да е старо но,незабравяй че,става въпрос за автомобил 2-ра ръка не за нов от магазина
Незнам колко отдавна са решили проблема но,преди месец станах свидетел на разглобен Туаран 2.0TDI с такъв проблем

- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
caco написа:...
Незнам колко отдавна са решили проблема но,преди месец станах свидетел на разглобен Туаран 2.0TDI с такъв проблем
Колко 2.0 TDI двигателя са в експлоатация последните 4 години? Колко от тях са дали "такъв проблем"? Как е каран двигателя който си видял, как е поддържан, какъв е тоя "такъв проблем"? На нито един от тези въпроси неможеш да отговориш! Но инак всичко ти е ясно

yossarian написа:caco написа:...
Колко 2.0 TDI двигателя са в експлоатация последните 4 години? Колко от тях са дали "такъв проблем"? Как е каран двигателя който си видял, как е поддържан, какъв е тоя "такъв проблем"? На нито един от тези въпроси неможеш да отговориш! Но инак всичко ти е ясно
А на тези вапроси където си ми задал от пръстите ли да си изсмуча отговора

Написал съм това което съм чул и видял за този мотор
-
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се за офтопика, що реших, че човека ще купува нова кола?! но цените са почти еднакви - 42К сивик 150кс бензин, 41К голф комфортлайн 150кс, дизела вярно е по-скъп и няма автоматик, лично според мен е много ефектен хеча на хонда, но ми изглежда не практичен за БългарияRabbit_TDI написа:Верно мноо е фешън Сивик-а само дето цената му е доста над Голф
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
caco написа:А на тези вапроси където си ми задал от пръстите ли да си изсмуча отговора![]()
Написал съм това което съм чул и видял за този мотор
Именно, ти си видял и чул един единствен мотор, дори незнаеш и с коя от трите вида глави, които се монтират на 2.0 ТDI, е бил. Това че един на стотици хиляди се е повредил, не означава че всички ще имат същата участ.
- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
най-грозния сивик..заклевам сеrestless написа:Младене, въпрос на вкусmladvampirTDI написа:дай пример колега, аз лично за 42-43000 лв. по-добро от Голф 5 ТДИ 140 коня (4мотион или ДСГ) не виждам. Може би Ауди А3 ама там цената е маалко повече, с около 10000лв., за тези пари може да се вземе "стария" Акорд или
![]()
![]()

- vladikk
- Автомобил:
- Двигател:
така колеги и аз да се включа в спора!!! Баща ми има бензинова 4-ка и Дизелов пасат Б6!!! Въпросният двигател се кара всекидневно градко и извънградско!!! до днешна дата има навъртяни 73 000км за 1год,без да е дал нито един дефект!!! Ако си решил да караш рогашката с дизелака,нема смисъл!!! Бенца си е роден за това,просто за момента дизела не е на такова ниво. По отношение на разход всеки знае за какво иде ре4......Най-добре ти да си решиш,пък и по Немско има хубави оферти!!! гледай да ти седне тънко които и да е от двата двигателя!!! 

- vaskoniracing
- Автомобил:
- Двигател:
И така дойде време и а3 да се похваля.В крайна сметка купих бен3иновият вариянт тъй като оби4ам да карам бър3о и колата ми хареса: климатроник,темпомат,подгрев на седалките,сен3ор 3а дъжд,пакет светлина и видимост,CD+10 колони,3атъмняване на огледалото,ESP,ригулиране на волана,4ел.стъкла,4ерна перла,110kw+6скорости+серви3ни документи на 63500км от 4астно лице.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”