Колеги, прочетох цялата тема и доколкото разбрах термостата се намира зад хидравличната помпа, горе долу схванах как става смяната.
Въпроса ми е : има ли някакви особености за passat B3-9A, или да действам по указания начин ?
Термостат - къде се намира и как се сменя.
- jorkata6785
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP - 1991
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Re: Термостат - къде се намира и как се сменя.
Колеги някой може ли да ми каже къде се намира термостата на Passat B5 125 koня?И дали е възможно да се смени в домашни условия,или е по добре на сервиз??
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Като чета във форума стигам до извода, че поне две трети от читавите оригинални термостати биват несправедливо набеждавани за несъществуващи проблеми и затова отиват в кошчето. На тяхно място се слагат разни ментета и започват съвсем реални проблеми. Моя милост също не е изключение
- сменил съм термостатите и на двата си голфа напълно излишно, малко успокоение е, че първия път не изхвърлих термостата и при втората смяна сложих него.
Имам усещането, че колегата над мен върви по същата утъпкана пътека.
Колега, защо смяташ, че термостата ти е за смяна.

Имам усещането, че колегата над мен върви по същата утъпкана пътека.
Колега, защо смяташ, че термостата ти е за смяна.
- zvera92
- Двигател:
Еми колега закачах го на Ваг-ком и си показа мъката,значи стрелката на таблото си е на 90 градуса ,но реално колата загрява до 80 градуса.Другата причина е ,че почна да има слабо парно,смисъл то си духа силно,но не топли.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
А маркучите как са?Тия табла,с тия стрелки си е голям филм...
Слабото парно може да е причина и от други неща,не само термостат

Слабото парно може да е причина и от други неща,не само термостат

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Двата маркуча към радиатора топли ли бяха? Измерихте ли температурата на двигателя с термометър? Радиаторчето на парното оригинално ли е? При мен става жега като загрее двигателя до 70гр. Да се диагностицира термостат с ваг ком ми се струва доста несериозна работа.
- zvera92
- Двигател:
Еми утре ще видя дали мога да видя двата маркуча,и ще пиша дали са топли или студени
.От какво друго може да не духа топло.Всичко е оригинално по охладителната система,поне съм сигурен за радиаторчето.Та някой ще даде ли линк как се сменя или да каже??

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
На 2.5 TDi термостата се намира ето тук:

- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
zvera92 написа:Еми колега закачах го на Ваг-ком и си показа мъката,значи стрелката на таблото си е на 90 градуса ,но реално колата загрява до 80 градуса.Другата причина е ,че почна да има слабо парно,смисъл то си духа силно,но не топли.
Съсредоточи си търсенето към радиаторчето на парното, клапи и т.н. И няколко години по стари VW от твоето, да показват 90 градуса на стрелката при реални от около 75гр. до 95гр. на антифриза е напълно нормално.
- zvera92
- Двигател:
Колеги,вече сменихме термостата и от него беше причината,сега направо е сауна вътре,много по бързо загрява. 

- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
И аз го смених с BEHR от Елит Кар 27лв. Малко зор имало с уплатнението течяло,ама го оправили. Сега загрява по-бързо за 4-5км е на средата стрелката и парното като че ли по топло почна да духа
.

- oska
- Автомобил: passat
- Двигател: AHL
някой има ли идеи от къде мога да източа антифриза на 1,9тди(ahu)?
- Phenomenon
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.4 AEX 1997
Здравейте колеги, до скоро имах проблем с загряване на Polo 6n AEX, вдига почти 110 градуса и на моменти рязко сваляше...та така около две седмици и тъкмо се канех другата седмица да сменя термостата и какво стана - вече два дни колата не загрява(даже се опитах нарочно при загрял ДВГ да я форсирам, но стрелката не мръдна от 90, а преди само еднократно форсиране вдигаше до 110 ако преди това не ги е вдигнала...)
Другата седмица така или иначе ще се сменя антифриза и се чудя дали да се смени и термостата?
ПП
Преди малко си правих експерименти с цел да загрее, но ефект нямаше всичко си е наред, което ме навежда на мисълта да не го сменям до следващото обаждане...
Предполагам след смяната на антифриза ако ми направи проблем и след това бъде подменен термостата няма да има проблем да си налея новия антифриз след като бъде източен за смяната?
Вашето мнение какво е?
Другата седмица така или иначе ще се сменя антифриза и се чудя дали да се смени и термостата?
ПП
Преди малко си правих експерименти с цел да загрее, но ефект нямаше всичко си е наред, което ме навежда на мисълта да не го сменям до следващото обаждане...
Предполагам след смяната на антифриза ако ми направи проблем и след това бъде подменен термостата няма да има проблем да си налея новия антифриз след като бъде източен за смяната?
Вашето мнение какво е?
- oska
- Автомобил: passat
- Двигател: AHL
проблема изобщо не е в термостата
- Phenomenon
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.4 AEX 1997
И аз вече предполагам, че е бил датчика за температурата, но ще изчакам да видя след смяната на антифриза дали ще има някакви ядове...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”