Vlad777 написа:vladeto_nedev написа:без достатъчно инвестиции в нови иновации, им "изяде главата".
С доста неща в поста съм съгласен, но това последното не е вярно. Всъщност концернът страда точно от свръхинвестиции в нови технологии. Харчат се безумно много пари за иновации. Много повече от всеки друг автопроизводител. Дори повече от общите бюджети на доста автопроизводители, взети заедно. Затова и печалбата на Volkswagen е средно $500 на продаден автомобил в световен мащаб - много разходи се правят за R&D. Това всъщност беше и една от основните критики от страна на Пиех към бившия шеф Мартин Винтеркорн.
Извод: Никой няма да те задължи да си оставяш колата в Порше БГ, така че бъди спокоен.
Съгласен съм с теб,Vlad777, и аз някъде съм чел, че VW Group отделя значителни по обем суми финансови средства за инвестиции, но исках да кажа, че прекалено голяма част са насочени към разработване на нови модели и подчертана експанзионистична политика на пазара, но защо не са заделени средства тези прословути 2.00 ТДИ и 1.6 ТДИ да отговарят технологично на нормите на отработените газове за ЕВРО 5 или ЕВРО 6, ЗАЩОТО ПРОСТО СА СИ СПЕСТИЛИ ПАРИ за тези промени и са решили, че софтуера ще свърши цялата работа, но това е един вид "измама" към клиентите и световното общество, като цяло.
А иначе за автопарка в България си прав - какви еко норми, какви пет лева....