Тайната на екологичните дизели на VW и скандалът в USA

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
CrafterX11
Автомобил:
Двигател:

Re: Тайната на екологичните дизели на VW и скандалът в USA

Мнениеот CrafterX11 » Чет 05 ное 2015 20:14

fos написа:С риск да стана досаден - на http://www.volkswagen.bg/ този Пасат с 1.2ТСИ двигателя започва от 41000 лв. .
. Пассат 1.2 тси няма.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Чет 05 ное 2015 21:20

vladeto_nedev написа: Още преди няколко години забелязах как сервизите на ФАГ в БГ са пълни с дефектирали коли в гаранция или малко след нея, като моята и си отворих очите, че фолксваген вече не е символа на германското автомобилостроене

Аха, и поради тая причина преди няколко месеца станаха първи по продажби :gruebel
betaserk написа:И само да те питам, собственният ти опит идва от това, че си имал 5 различни марки коли и си ги карал по 5-10 години или?

:question

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 05 ное 2015 21:41

vladeto_nedev написа:Аз споделям собствен опит и разочарования, колега! Още преди няколко години забелязах как сервизите на ФАГ в БГ са пълни с дефектирали коли в гаранция или малко след нея, като моята и си отворих очите, че фолксваген вече не е символа на германското автомобилостроене, не съм нито хейтър, нито пиша от името на конкуреция, просто обикновен потребител с излъгани очаквания, закоито съм платил прекалено скъпо! Това е, който прекалено "много лъже клиентите си" в този капитален свят, воден от маргиналистични интереси, рано или късно ще си плаща!

Питах колегата със собствения опит

Потребителски аватар
ssssl

Мнениеот ssssl » Чет 05 ное 2015 21:52

И аз :wink

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пет 06 ное 2015 10:22

Момчета, да нямате акции във VW, че така сте се запалили?
Колата е просто куп ламарина и не трябва да и се робува. Лично на мен настоящата ми харесва и разните му скандали няма как да повлияят на мнението ми.
Като дойде време за друга, тогава ще му мисля. Аз на реклами така и така не вярвам, та няма как да се разочаровам че се оказват неверни. За мен лично, единствената причина човек да си купува коли от една и съща марка е, че вече е запознат със спецификите им и мързел да се разучава много преди покупката (това, последното е предимно за мен).

Потребителски аватар
CrafterX11
Автомобил:
Двигател:

Тайната на екологичните дизели на VW и скандалът в USA

Мнениеот CrafterX11 » Пет 06 ное 2015 23:12

Има го и това .. Фв пуснаха дизел двг в америка и американците видяха че срещу дизела нямат конкурент направиха този тип данък с NOx (в европа някои държави се гледа на вредните емисии ,но само СО2)и по-принцип от ауспуха на дизела излиза много NOx и после тези скандали.Що мондеото няма дизел двг на пазара на америка или пък френските марки ? (Даже те там коли не продават)просто Фв искаха както в Европа да продават и в америка.В Европа спряха щото този софтуер намаля и СО2 емисиите и така данъците са по-малко. Едно мондео 2.0 дизел ако изкарва 120г/м т.н а 2.0тди пасат с този софтуер примерно 99г/м , а пък трябва да е (пример) 120-130г/м. И пасата в Европа (пример) е 25хил евро, без тази система ,иначе 27-28хил.

Последна промяна от CrafterX11 на Нед 08 ное 2015 22:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 06 ное 2015 23:31

Основния проблем на ВАГ в САЩ е че имат едно от по-слабите лобита в индустрията. Другия е че преди 2г съсредоточиха цялото производство за континента в Мексико(не са инвеститор в местната икономика на щатите). И за това в момента всеки ги рита по кокалчетата както си иска. Но нищо фатално няма да се случи, в Китай работата е опечена, а това в крайна сметка е корпорация с годишен оборот от 200 000 000 000 евро. :mhihi

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Съб 07 ное 2015 9:05

не е като да нямат завод в САЩ
Chattanooga - Тенеси

Потребителски аватар
ssssl

Мнениеот ssssl » Съб 07 ное 2015 10:36

От 2011та функционира и заетите са само 2000 човека. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_factories

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 07 ное 2015 11:47

Основния завод на ВАГ от 2012/13г е в Мексико и той междувпрочем е отговорен за доста ненужни сервизни акции върху продукцията за САЩ. :th_up

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 08 ное 2015 20:10

ssssl написа:От 2011та функционира и заетите са само 2000 човека. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_factories

Защо търсите информация от другате, като може да се "черпи" от извора - http://www.volkswagengroupamerica.com/facts.html
More than 3,200 Volkswagen employees.

hooligan_sk написа:Основния завод на ВАГ от 2012/13г е в Мексико

Ако визираш VW Puebla, то може да се направи съпоставка на ситуацията с Германия.
VW Puebla Plant -> VW Golf,VW Getta, VW Beetle
VW Chattanooga Plant -> Passat

VW Wolfsburg Plant -> VW Golf, VW Touran, VW Tiguan
VW Emden Planr -> VW Passat
hooligan_sk написа:Другия е че преди 2г съсредоточиха цялото производство за континента в Мексико(не са инвеститор в местната икономика на щатите).

VW Puebla е втория най-голям завод на VW в цял свят, след VW Wolfsburg, като е открит още през далечната 1964. По желание на ммериканците някои коли не се произвеждат в САЩ, а в Мексико. Все пак за това създадоха и НАФТА. Като се вземе предвид и това, че в Мексико се работи на 48ч. раб. седмица (6 дни, да 6, в събота там е нормален работен ден) и то за малко пари.
Чрез завода в Chattanooga, VW потърсиха повишаване на интереса на американците към марката.

Потребителски аватар
ssssl

Мнениеот ssssl » Нед 08 ное 2015 21:33

БМВ - 10000 https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_US_Manufacturing_Company
Мерцедес - 17000 https://en.wikipedia.org/wiki/Daimler_AG
Това е според wikipedia, т.е. може и да са повече.

П.П.За Тойота да не говорим...

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Нед 08 ное 2015 22:08

CrafterX11 и hooligan_sk много правилно го казаха...също така малко като на скандала с КТБ ми се вижда...хвърля кокала и гледай какво се случва. Може и да не разберем истината...И аз все си мисля, че циганите са се усетили, че немеца ако лансира дизеловия мотор в САЩ ( V8,V10 & V12 TDI ) те просто ще ги убият. А и те дизелови мотори не могат да правят. И точно тези техни изисквания не са случайни...френски коли ли ?! Франсетата си знаят явно...
Не знам...може и да съм луд ама, аз поне така ги виждам нещата...особенно имайки предвид техния манталитет, история, грамотност и всичките тези неща, които се случват през последните 50 години като глобални конфликти, те просто са на всяка манджа меродия :banghead ...а на тоя пазар ако ги ударят немците с тия гениални мотори, ще е непоправим кошмар за тях...и без това са компаси в автомобилостроенето... :rolleyes :confused

Потребителски аватар
mukot
Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024

Мнениеот mukot » Нед 08 ное 2015 22:38

Rakarov написа:CrafterX11 и hooligan_sk много правилно го казаха...също така малко като на скандала с КТБ ми се вижда...хвърля кокала и гледай какво се случва. Може и да не разберем истината...И аз все си мисля, че циганите са се усетили, че немеца ако лансира дизеловия мотор в САЩ ( V8,V10 & V12 TDI ) те просто ще ги убият. А и те дизелови мотори не могат да правят. И точно тези техни изисквания не са случайни...френски коли ли ?! Франсетата си знаят явно...
Не знам...може и да съм луд ама, аз поне така ги виждам нещата...особенно имайки предвид техния манталитет, история, грамотност и всичките тези неща, които се случват през последните 50 години като глобални конфликти, те просто са на всяка манджа меродия :banghead ...а на тоя пазар ако ги ударят немците с тия гениални мотори, ще е непоправим кошмар за тях...и без това са компаси в автомобилостроенето... :rolleyes :confused

Нима още някои не са разбрали, че не става дума за гениалността на инженерите а за това, че VW лъжат умишлено за пари/печалби/. Всеки има интереси /печалби/, но трябва да спазва правилата.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 08 ное 2015 23:09

В САЩ правилата са особено понятие, вървят ръка за ръка с лобитата. Търговията с влияние е нещо съвсем нормално и законно...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”