спирачни дискове ... тема с продължение ... и добър финал
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Аз до сега един път съм престъргвал дискове , ама да си кажа не помня , какво качество дадоха (даже не помня на коя кола бяха),
На баничарката и бяха мноо неравномерно износени и си купих направо нови дискове накладки , абе точно тогаз всичко беше за смяна , само предния мост не съм сменил
,
но аз залагам на нови дискове
На баничарката и бяха мноо неравномерно износени и си купих направо нови дискове накладки , абе точно тогаз всичко беше за смяна , само предния мост не съм сменил

но аз залагам на нови дискове

смених дисковете
Та значи дойде момент да "възкреся" темата.
Прецених, че е дошъл момента да преобуя колата с летни гументки и отивам вчера да сменим гумите. Гледам единия маншон зверски напукан и си викам - я не си играй с огъня ами сменяй. А и дисковете ми бяха позаминали, та решавам аз с едно влизане в box-a да реша проблемите с маншона, предните дискове и налкалдки. С маншона няма да Ви занимавам, дано там всичко да е наред. Взимам дискове Brembo Max (от тези с улеите) и накладки ATE - сервиза Друмник. Всичко хубаво ..., НО:
педала страшно омекна и почна да хваща много долу (почти в края). От сервиза ме предупредиха, че първите 100-200км. щяло да е така, да внимавам как карам, по-леко, с повече дистанция и да не се тревожа, постепенно педала ще се втвърди и всичко ще си отидиде на мястото и ще улегне. Трябвало и време феродото и диска да се поопекат.
Поради факта, че за първи път извършвам подробна дейност искам да Ви попитам - това нормално ли е и прави ли са от сервиза?
Странно ми е - нови дискове и нови накладки - би следвало педала да хваща по-горе, а то бая трябва да натисна за да спра. Не е да кажеш въздух, защото при напомпване няма разлика в твърдостта на педала. Иначе при спряла кола на налкон сравнително малко усиле върху педала и я задържа.
Прецених, че е дошъл момента да преобуя колата с летни гументки и отивам вчера да сменим гумите. Гледам единия маншон зверски напукан и си викам - я не си играй с огъня ами сменяй. А и дисковете ми бяха позаминали, та решавам аз с едно влизане в box-a да реша проблемите с маншона, предните дискове и налкалдки. С маншона няма да Ви занимавам, дано там всичко да е наред. Взимам дискове Brembo Max (от тези с улеите) и накладки ATE - сервиза Друмник. Всичко хубаво ..., НО:
педала страшно омекна и почна да хваща много долу (почти в края). От сервиза ме предупредиха, че първите 100-200км. щяло да е така, да внимавам как карам, по-леко, с повече дистанция и да не се тревожа, постепенно педала ще се втвърди и всичко ще си отидиде на мястото и ще улегне. Трябвало и време феродото и диска да се поопекат.
Поради факта, че за първи път извършвам подробна дейност искам да Ви попитам - това нормално ли е и прави ли са от сервиза?
Странно ми е - нови дискове и нови накладки - би следвало педала да хваща по-горе, а то бая трябва да натисна за да спра. Не е да кажеш въздух, защото при напомпване няма разлика в твърдостта на педала. Иначе при спряла кола на налкон сравнително малко усиле върху педала и я задържа.
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
видях реклама днес за Brembo, че вносител са им А1...и се намират на черни връх - някой има ли впечатления за цени там??? http://a1-bg.com/
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами аз да се изкажа обратното...
Не не е нормално.
Сменявал си накладки и дискове заедно.... няма напасване тук...
А това за което говорим.. ако смениш накладки.. педала НЕ пада.. просто колата почва да не спира за един период от време...
Но все пак покарай малко и виж дали ще се оправи.. после ако не се оправи беж обратно...
Не не е нормално.
Сменявал си накладки и дискове заедно.... няма напасване тук...
А това за което говорим.. ако смениш накладки.. педала НЕ пада.. просто колата почва да не спира за един период от време...
Но все пак покарай малко и виж дали ще се оправи.. после ако не се оправи беж обратно...
Последното твърдение, което чух (от TIR-аджия), е че трябвало малко време (100-200км.) за да се изпече феродото на накладките. Като било ново то било меко и при употреба постепенно се изпичало и втвърдявало. Тогава и педала щял да стане по- твърд. Ако това е вярно и ако съдя по това колко е мек педала, моите накладки вероятно са от някакво желе... Колата все пак спира де, ама и аз карам като 78 годишна зъболекарка...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Rumen написа:Последното твърдение, което чух (от TIR-аджия), е че трябвало малко време (100-200км.) за да се изпече феродото на накладките. Като било ново то било меко и при употреба постепенно се изпичало и втвърдявало. Тогава и педала щял да стане по- твърд. Ако това е вярно и ако съдя по това колко е мек педала, моите накладки вероятно са от някакво желе... Колата все пак спира де, ама и аз карам като 78 годишна зъболекарка...
Ако искаш да кажеш, че за да спреш трябва да натиснеш много зверски и едвам спира, и при мен беше така, после се оправи

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”