За и Против АБС-а (Що пък не ?)

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 18 юни 2006 23:06

FELIPE написа:Относно спора за плюсовете и минусите ABS мога да кажа само едно-такъв спор може да възникне само в България и никъде другаде...абсолютно... на един нормален германец няма и за стотна от секундата да му мине подобна мисъл ''...абе тая простотия що не взема да я изключа!'',ако пък вземе да я изключи и застрахователя му случайно разбере...мале!

Германци, европейци и бал-бла...това са хора с машинално мислене и изобщо мнението им е валидно колкото на американците, които попиват всичко от телевизора и и го взимат за чиста монета

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 18 юни 2006 23:20

R@do написа:
FELIPE написа:Относно спора за плюсовете и минусите ABS мога да кажа само едно-такъв спор може да възникне само в България и никъде другаде...абсолютно... на един нормален германец няма и за стотна от секундата да му мине подобна мисъл ''...абе тая простотия що не взема да я изключа!'',ако пък вземе да я изключи и застрахователя му случайно разбере...мале!

Германци, европейци и бал-бла...това са хора с машинално мислене и изобщо мнението им е валидно колкото на американците, които попиват всичко от телевизора и и го взимат за чиста монета
:bowdown
аз си има мнение за АБС, за ЕСП, за ГПС и всякакви електроники в колата - добрия шофьор не се нуждае от тях.
преди 5 години във видин с едно БМВ 316i (сделано '98 ) нито АБСа нито ЕСП-то сработиха :!: и се наковах челно в една Джета с бременна жена на задната седалка.
добре че нямаше пострадали -жената си роди нормално 1 месец по-късно.
видя ли полупроводници в кола лошо ми става от тогава

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 18 юни 2006 23:26

Аз ви казах бе.. ще се чуем зимата в техническите форуми.. "Малко се блъснах" и такива работи ..

Нии според мен това е тъпо дето го каза ... 1-во със сигурност имат причина по която да не сложат абс.. но тя не е че добрите шофери немогат да го използват.. аз съм карал до сега само коли с АБС и искам да ти кажа че подкарам ли друга кола.. просто имам чувството че не спира .. каквото и да правя не спира бе .. сурка само.. a абс-а като му скоча на веждите е друга работа ...

+ това ти изтъкваш само в завойте ... добре няма проблеми суркай си гумите .. тя колата тогава изобщо не поднася..

Ако искам кола за завой ще си взема БМВ .. ще си влизам с вратите във всеки завой и няма да имам проблеми не ми трябват спирачки .. само газ :)

Абе АБС-а си е друго нещо каквото и да си говорим
Незнам WRC-тата дали имат АБС ?

А иначе слагам не 1 а 2 гласа за АБС-а..

И така във форума не видях човек с АБС който да каже.. "Т*ШАК Е!"
Само хора който са свикнали без него и после кат го ритне педала се депресира какво става.. карайте малко по дълго .. свикнете му и после да видим дали ще искате да карате кола без АБС

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 18 юни 2006 23:27

nii написа:
R@do написа:

:bowdown
аз си има мнение за АБС, за ЕСП, за ГПС и всякакви електроники в колата - добрия шофьор не се нуждае от тях.
преди 5 години във видин с едно БМВ 316i (сделано '98 ) нито АБСа нито ЕСП-то сработиха :!: и се наковах челно в една Джета с бременна жена на задната седалка.
добре че нямаше пострадали -жената си роди нормално 1 месец по-късно.
видя ли полупроводници в кола лошо ми става от тогава

:да: подкрепям.

Vizor колега чети по-внимателно...имам друга кола тя е със АБС карам я редовно!бившата ми кола която карах близо година тя също беше с АБС.не съм говоря от позицията на незнаещия.знам много добре как се кара кола с абс.просто не ме кефи.и да ни изядеш тия дето сме противници съмнявам се да се промени това.а и това за техническия и тн клетва ли беше кво ли беше...и за това ти писах че карам редовно на сняг и ти ако си при морето аз съм в планина.а и на сняг знам как се кара без АБС.точка.жив и здрав.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 18 юни 2006 23:33

Vizor написа:....

чЕкай,чЕкай малко!
аз съм се депресирал от АБС-и преди 10-12 години.
сега вече им свикнах/давам им малко сирене и не ме закачат :D /
не четеш внимателно.
Пак пиша, че не трябва да разчиташ безрезервно на електронна система за спиране.
А за зимата като нахвърлят пясъка и ти блокира датчик пак ще се пишеме.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 18 юни 2006 23:37

Голфъре.. батко.. Ти чеки малко .. говорех за Нии :) не за теб :)
А това за пясъка.. може да обърка доста работи и датчика може да ми е най-малкия проблем тогава не е ли така ?

Потребителски аватар
nii
Незабравим член

Мнениеот nii » Нед 18 юни 2006 23:40

@vizor карал съм коли с АБС и то много - последната Ауди S8 и смея да твърдя че на мен лично АБС-а ми пречи.
на права с лед ок - помага, ама то на лед не АБС а и brake assist да имаш пак ше се фраснеш....
просто ако имаш усет към спирачката е по-добре без абс - поне знаеш какво става и не ти се мешат някви електроники.
логиката да няма АБС на Макларъна е една - без АБС мастера спира по-бързо и по-ефективно отколко с АБС. Ако не ми вярваш пиши е-майл на Макларън и ги питай ( а те май разбират от тия работи)

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Нед 18 юни 2006 23:41

golfer написа:А за зимата като нахвърлят пясъка и ти блокира датчик пак ще се пишеме.

То тогава си стават обикновенни спирчки и няма да е без тях....

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 18 юни 2006 23:45

@Nii

Добре .. тогава ти напиши имейл.. на всички останали спортни автомобили който са на конкурентна цена и същия клас който са с АБС :) да видим ТЕ какво ще рекат.. :lol:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 18 юни 2006 23:46

Dan4ote написа:То тогава си стават обикновенни спирчки и няма да е без тях....

да де ама свикнал да разчита на АБС ?!
и к'во става?

в никакъв случай не отричам системата.просто не трябва да се надценява.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член

Мнениеот nii » Нед 18 юни 2006 23:49

Gordon Murray (дизайнер на McLaren F1) написа:в процеса на разрабтка не сме се влияли от тендециите в автомобилостроенето, нито от желанията на нашите клиенти, вслушвахме се в съветите на автомобилните състезатели, и направихме кола съобразно техните изисквания. годна да бъде изкарана на пистата във всеки момент...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 18 юни 2006 23:51

@Golfer

:hahhihi: :bowdown

Много си прав.. с каквато и система да си не трябва да се надценява..
примерно бмв-тата с това задно предаване .. нали си имат някакви там контроли да го стабилизират.. карал съм такова Е36 с такива екстри зимата на леда.. е имах чуството че карам гондола ..
с каквато и система да е.. зависи от ситуацията... не трябва да си казваш "БЕ АЗ ИМАМ АБС КАДЕ ОТИВАТЕ ВИЕ БЕ?" и такива работи .. дано на тези който са с АБС им помогне..
и дано на тези който са без АБС това също да им помогне !

много безавариини най вече и внимателската от мене

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Нед 18 юни 2006 23:52

nii написа:Вие почти всички потевърждавате пъровначалния ми отговор, и вярвайте ми, той е верен:
КОГАТО МУХЛЬО СЕДНЕ ЗАД ВОЛАНА АБС-А Е ПОЛЕЗНА ЕКСТРА.
когато професионалист седне зад волана АБС-а пречи.
и туй то.
тва е.
точка.
.
чшшшшшшшшш леко със тия оценки кой е мухльо и кой не е :evil: :!: карал съм коли и със и без АБС -катастрофи не съм имал -но мисля че АБС е полезен -ПРОБЛЕМ????

Потребителски аватар
nii
Незабравим член

Мнениеот nii » Нед 18 юни 2006 23:55

landwarrior написа:
nii написа:Вие почти всички потевърждавате пъровначалния ми отговор, и вярвайте ми, той е верен:
КОГАТО МУХЛЬО СЕДНЕ ЗАД ВОЛАНА АБС-А Е ПОЛЕЗНА ЕКСТРА.
когато професионалист седне зад волана АБС-а пречи.
и туй то.
тва е.
точка.
.
чшшшшшшшшш леко със тия оценки кой е мухльо и кой не е :evil: :!: карал съм коли и със и без АБС -катастрофи не съм имал -но мисля че АБС е полезен -ПРОБЛЕМ????

никъв проблем...
но си мисля че ако канкунен седне да кара би насмотал абс-а заедно с есп-то в трета глуха....

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Нед 18 юни 2006 23:58

nii написа:
Gordon Murray (дизайнер на McLaren F1) написа:в процеса на разрабтка не сме се влияли от тендециите в автомобилостроенето, нито от желанията на нашите клиенти, вслушвахме се в съветите на автомобилните състезатели, и направихме кола съобразно техните изисквания. годна да бъде изкарана на пистата във всеки момент...

повечето по-добри коли от McLaren имат ABS :twisted:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”