няма такова нещо, аз спирам по-често за пикане че много ред бул ми. вода и др + 1 бира и .......buFka написа:scuba написа:klisurov написа:Да не се окаже, че баща ти е по-умен от теб?!? Интересно кой има повече "премеждия"?!?
Еее хайде сега. 8 часа са си доста. При нормално каране, без рискове, без гъзарийки по пътя, 400 км., спокойно се вземат за 6 часа (говоря от шофьор на 25-45 години). Тва е времето със спиранията барабар
без гъзария, с 2 зареждания и 1 почивка при първото зареждане минах 520 км за 6 часа със средна скокрост 110 км....та 400 км за 6 часа са направо ликс ако ме питаш. Е вярно, че пътувах сам и нямаше жена на борда(дамите да не се обиждат, ама през 1 час трябва да спирам за да ходите да пикаете)
дайте малко съвети за пътуване на дълъг път
- a_varna
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
автоасистанс
Само да вметна,че съм момиче,защото се чуха съвети да взема жена със себе си,пък и да се извиня от сега за някои глупави въпроси,които ще задавам.а между другото направих си авто асистанс в Алианц и ми изглежда добра оферта,макар и засега на хартия
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
...и в резюме:
1. Проверка на :
- ниво на маслото в двигателя
- ниво на на охладителната течност
- ниво на спирачната течност
- ниво на хидравличната течност
- ниво на течността казанчето с течност за чистачките
- налягане на гумите/включително и на резервната гума/
- изправност на мигачи, фарове, габарити, стопове, чистачки
2. Гориво достатъчно поне в едната посока и малко отгоре за разерва
3. Трябва да си отпочинал добре
4. Вземи си течности за из път, най-добре вода, и нещо ободряващо - кафе или кола. Малки шоколадови десертчета също са от полза.
5. Умната с изпреварванията - ако нямаш видимост или не си уверен, че ще завършиш изпреварването преди да дойде насрещния автомобил - не изпреварвай, оставяй дистанция до автомобила пред теб, така че да могат да влизат други изпреварващи
6. Спазване на ограниченията на скоростта, където ги има, особено в населените места - селата са пълни с каруци, възрастни хора и деца на ваканция
7. Най-добре е да не пътуваш сам, а с някой за компания, който обаче не трябва прекалено много да ти отвлича вниманието от пътя. Ако си сам слушай някаква музика
8. До Варна задължително поне една почивка, най-добре две. Не че не може да се стигне и без почивки, но нужда от геройства тука няма
9. Изправни инструменти:
- крик
- лула
- резервната гума
- помпа
- въже за теглене
10. Не е желателно да се пътува в петък и неделя - трафика от и към София е пренатоварен.
11. Заредена батерия на GSM-a
12. Слънчеви очила
13. Валидни документи:
- лична карта
- свидетелството за управление на МПС
- талона на колата
- гражданска отговорност
- Винетка
- пари кеш

1. Проверка на :
- ниво на маслото в двигателя
- ниво на на охладителната течност
- ниво на спирачната течност
- ниво на хидравличната течност
- ниво на течността казанчето с течност за чистачките
- налягане на гумите/включително и на резервната гума/
- изправност на мигачи, фарове, габарити, стопове, чистачки
2. Гориво достатъчно поне в едната посока и малко отгоре за разерва
3. Трябва да си отпочинал добре
4. Вземи си течности за из път, най-добре вода, и нещо ободряващо - кафе или кола. Малки шоколадови десертчета също са от полза.
5. Умната с изпреварванията - ако нямаш видимост или не си уверен, че ще завършиш изпреварването преди да дойде насрещния автомобил - не изпреварвай, оставяй дистанция до автомобила пред теб, така че да могат да влизат други изпреварващи
6. Спазване на ограниченията на скоростта, където ги има, особено в населените места - селата са пълни с каруци, възрастни хора и деца на ваканция
7. Най-добре е да не пътуваш сам, а с някой за компания, който обаче не трябва прекалено много да ти отвлича вниманието от пътя. Ако си сам слушай някаква музика
8. До Варна задължително поне една почивка, най-добре две. Не че не може да се стигне и без почивки, но нужда от геройства тука няма
9. Изправни инструменти:
- крик
- лула
- резервната гума
- помпа
- въже за теглене
10. Не е желателно да се пътува в петък и неделя - трафика от и към София е пренатоварен.
11. Заредена батерия на GSM-a
12. Слънчеви очила
13. Валидни документи:
- лична карта
- свидетелството за управление на МПС
- талона на колата
- гражданска отговорност
- Винетка
- пари кеш
evgenyh написа:абе приятелакта ми е от Варна и често си пътува, та наблюдението ми за рейсаджиите е, че при нормални обстоятелства стигат за 6 часа с 15мин. почивка в търново, а когато има трафик - 6.30ч.
Ми аз за по-малко от 5 часа не мога да се скъсам и то ако вземам магистралата със 140-160 км/ч, а по останалите пътища - 120-130 км/ч! Ма тва си не е работа и без почивка още повече! Правил съм го един път ! Сега го взимам за около 7 часа - нема за къде да бързаме нали!

С автобус съм пътувал 2 пъти - ми те си карат със 120-140 навсякъде!

Re: автоасистанс
delongi написа:Само да вметна,че съм момиче,защото се чуха съвети да взема жена със себе си,пък и да се извиня от сега за някои глупави въпроси,които ще задавам.а между другото направих си авто асистанс в Алианц и ми изглежда добра оферта,макар и засега на хартия
Ми тогава вземи мъж

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
delongi написа:Само да вметна,че съм момиче,защото се чуха съвети да взема жена със себе си,пък и да се извиня от сега за някои глупави въпроси,които ще задавам.а между другото направих си авто асистанс в Алианц и ми изглежда добра оферта,макар и засега на хартия
С това трябваше да започнеш, досега да си намерила компания за път ....

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
klisurov написа:neon написа::shock Малиии!!! ... Баща ми пътува така: София- Бургас за 8 часа с BMW 525TDS, ама той е на 58 та е разбираемо.
Да не се окаже, че баща ти е по-умен от теб?!? Интересно кой има повече "премеждия"?!?
Тц, Тц!!

- teo_ss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
momo 1 написа:delongi написа:Само да вметна,че съм момиче,защото се чуха съвети да взема жена със себе си,пък и да се извиня от сега за някои глупави въпроси,които ще задавам.а между другото направих си авто асистанс в Алианц и ми изглежда добра оферта,макар и засега на хартия
Ми тогава вземи мъжи земи сложи нещо женско в аватара за напред ще ти е полезно, да познават че си жена хората от де да знаят
а относно пътуването един съвет , пази се от всеки щот не се знае кой е лудия / в смисъл на кой колко му е багажа /
извинявам се за спама ама да знаете аз съм мъж
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”