дайте малко съвети за пътуване на дълъг път

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
a_varna
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот a_varna » Сря 23 авг 2006 19:21

buFka написа:
scuba написа:
klisurov написа:Да не се окаже, че баща ти е по-умен от теб?!? Интересно кой има повече "премеждия"?!?

Еее хайде сега. 8 часа са си доста. При нормално каране, без рискове, без гъзарийки по пътя, 400 км., спокойно се вземат за 6 часа (говоря от шофьор на 25-45 години). Тва е времето със спиранията барабар

без гъзария, с 2 зареждания и 1 почивка при първото зареждане минах 520 км за 6 часа със средна скокрост 110 км....та 400 км за 6 часа са направо ликс ако ме питаш. Е вярно, че пътувах сам и нямаше жена на борда mhihi (дамите да не се обиждат, ама през 1 час трябва да спирам за да ходите да пикаете)
няма такова нещо, аз спирам по-често за пикане че много ред бул ми. вода и др + 1 бира и .......

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Сря 23 авг 2006 21:16

Ако решите да изберете СБА членска карта от 35 лв не се лъжете...........!!!http://www.uab.org/

delongi
Автомобил:
Двигател:

автоасистанс

Мнениеот delongi » Сря 23 авг 2006 22:26

Само да вметна,че съм момиче,защото се чуха съвети да взема жена със себе си,пък и да се извиня от сега за някои глупави въпроси,които ще задавам.а между другото направих си авто асистанс в Алианц и ми изглежда добра оферта,макар и засега на хартия

Потребителски аватар
klisurov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klisurov » Чет 24 авг 2006 7:43

stop написа:Ако решите да изберете СБА членска карта от 35 лв не се лъжете...........!!!http://www.uab.org/

:oops за spam, но не разбрах?!? Това им е сайта, но не виждам нищо негативно.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Чет 24 авг 2006 7:58

абе приятелакта ми е от Варна и често си пътува, та наблюдението ми за рейсаджиите е, че при нормални обстоятелства стигат за 6 часа с 15мин. почивка в търново, а когато има трафик - 6.30ч. :?:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Чет 24 авг 2006 9:29

...и в резюме: :wink: :wink: :wink:

1. Проверка на :

- ниво на маслото в двигателя
- ниво на на охладителната течност
- ниво на спирачната течност
- ниво на хидравличната течност
- ниво на течността казанчето с течност за чистачките
- налягане на гумите/включително и на резервната гума/
- изправност на мигачи, фарове, габарити, стопове, чистачки

2. Гориво достатъчно поне в едната посока и малко отгоре за разерва

3. Трябва да си отпочинал добре

4. Вземи си течности за из път, най-добре вода, и нещо ободряващо - кафе или кола. Малки шоколадови десертчета също са от полза.

5. Умната с изпреварванията - ако нямаш видимост или не си уверен, че ще завършиш изпреварването преди да дойде насрещния автомобил - не изпреварвай, оставяй дистанция до автомобила пред теб, така че да могат да влизат други изпреварващи

6. Спазване на ограниченията на скоростта, където ги има, особено в населените места - селата са пълни с каруци, възрастни хора и деца на ваканция

7. Най-добре е да не пътуваш сам, а с някой за компания, който обаче не трябва прекалено много да ти отвлича вниманието от пътя. Ако си сам слушай някаква музика

8. До Варна задължително поне една почивка, най-добре две. Не че не може да се стигне и без почивки, но нужда от геройства тука няма

9. Изправни инструменти:
- крик
- лула
- резервната гума
- помпа
- въже за теглене

10. Не е желателно да се пътува в петък и неделя - трафика от и към София е пренатоварен.

11. Заредена батерия на GSM-a

12. Слънчеви очила

13. Валидни документи:
- лична карта
- свидетелството за управление на МПС
- талона на колата
- гражданска отговорност
- Винетка
- пари кеш

Потребителски аватар
gsb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gsb » Чет 24 авг 2006 12:41

evgenyh написа:абе приятелакта ми е от Варна и често си пътува, та наблюдението ми за рейсаджиите е, че при нормални обстоятелства стигат за 6 часа с 15мин. почивка в търново, а когато има трафик - 6.30ч. :?:

Ми аз за по-малко от 5 часа не мога да се скъсам и то ако вземам магистралата със 140-160 км/ч, а по останалите пътища - 120-130 км/ч! Ма тва си не е работа и без почивка още повече! Правил съм го един път ! Сега го взимам за около 7 часа - нема за къде да бързаме нали! 8) Това е с колата!

С автобус съм пътувал 2 пъти - ми те си карат със 120-140 навсякъде! :shock

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Re: автоасистанс

Мнениеот momo 1 » Чет 24 авг 2006 13:34

delongi написа:Само да вметна,че съм момиче,защото се чуха съвети да взема жена със себе си,пък и да се извиня от сега за някои глупави въпроси,които ще задавам.а между другото направих си авто асистанс в Алианц и ми изглежда добра оферта,макар и засега на хартия

Ми тогава вземи мъж :D и земи сложи нещо женско в аватара за напред ще ти е полезно, да познават че си жена хората от де да знаят :) а относно пътуването един съвет , пази се от всеки щот не се знае кой е лудия / в смисъл на кой колко му е багажа /

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 25 авг 2006 11:39

1.Чук
2.Изолирбанд - някъде може да потрябва
3.Комплект бушони
4.Нож
5.Малко двигателно масло ако е останало след зареждането, понеже в жегите и след 1000км каране в 3500-4000 оборота смуква малко и ако преди това нивото е било малко може да падне под минимума

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 25 авг 2006 12:04

delongi написа:Само да вметна,че съм момиче,защото се чуха съвети да взема жена със себе си,пък и да се извиня от сега за някои глупави въпроси,които ще задавам.а между другото направих си авто асистанс в Алианц и ми изглежда добра оферта,макар и засега на хартия

С това трябваше да започнеш, досега да си намерила компания за път .... 8)

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 25 авг 2006 12:31

И аз съм добра компанъонка-мога и да пея,и да пия ,и още да пия :wink: !

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 25 авг 2006 14:05

Iavor написа:И аз съм добра компанъонка-мога и да пея,и да пия ,и още да пия :wink: !

И аз !

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 25 авг 2006 14:13

Малиии то доста компания ще се събере

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 25 авг 2006 17:25

klisurov написа:
neon написа::shock Малиии!!! ... Баща ми пътува така: София- Бургас за 8 часа с BMW 525TDS, ама той е на 58 та е разбираемо. :wink:

Да не се окаже, че баща ти е по-умен от теб?!? Интересно кой има повече "премеждия"?!?

Тц, Тц!! :shock Нагласихте ме!! Време за "премеждия" има всеки на определена възраст!! На баща ми т'ва време му е отминало отдавна. За моето- на път е да отмине! 8) За твоето- незнам? Аз пътувам без премеждия- сядам и карам. Обожавам да пътувам сам, защото не трябва да се съобразявам с никой! Не бързам за никъде и гледам да стигна за където съм тръгнал! А пътя София-Бургас се взима при нормален трафик, без напрежение с Тойота Ярис за 3.45мин. т'ва е :don't worry

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пет 25 авг 2006 17:33

momo 1 написа:

Ми тогава вземи мъж :D и земи сложи нещо женско в аватара за напред ще ти е полезно, да познават че си жена хората от де да знаят :) а относно пътуването един съвет , пази се от всеки щот не се знае кой е лудия / в смисъл на кой колко му е багажа /

извинявам се за спама ама да знаете аз съм мъж

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”