За и против 4 зимни гуми?
- emils
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
трета зима карам с новозакупени (тогава) нокиан зимни отпред и с две летни отзад. колата е поло-2 88 г. и нямам никакви проблеми, при това съм с газова бутилка отзад. доколкото си спомням колегата попита какво ни е мнението за кола като поло - лека задница и малко междуосие. т.е. почти никакъв проблем на теория и на практика (личен опит както споделих). тази зима, живот и здраве, смятам да карам нокиите (които излязоха изключително читави гуми за цената за която ги взех - нови 76 лв. парчето 155/70/13) за последен четвърти сезон и да ги пляскам отзад, пък докъдето изкарат. грайферът им почти не е мръднал. колата се кара предимно в софия и по-рядко по главни пътища и магистрали, да не говорим, че почти не стъпва на дълбок и неутъпкан сняг. затова си позволявам да карам с летни гуми през зимата отзад, но явно ще преустановявам тази практика. сигурността на първо място!
Много сладко има няма през пост-два се повтарят две мнения от сорта на:
"Абе аз си карам съвсем спокойно със зимни отпред и летни отазд! Неам' ник'ви грижи години наред."
"Който не си сложи 4 зимни гуми, било то 2 от тях да са по-стари, не прави никаква разлика м/у икономия и реален риск."
.... виждам тази тема като безкрайна
Успех!
"Абе аз си карам съвсем спокойно със зимни отпред и летни отазд! Неам' ник'ви грижи години наред."
"Който не си сложи 4 зимни гуми, било то 2 от тях да са по-стари, не прави никаква разлика м/у икономия и реален риск."
.... виждам тази тема като безкрайна

- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
И аз съм 100% ЗА за 4 зимни гуми!Но все пак да споделя,че от 5г. имам книжка и миналата зима за пръв път карах със зимни гуми и то 2 отпред,проблеми не съм имал(скиор съм).Преди да си взема полото съм карал 3 години жигулата на баща ми с 4 летни гуми и също сериозни проблеми не съм имал.Според мен при внимателно и бавно каране всичко ще е ок!Всеки си преценява сам!
Разбира се, че зимата трябва да се кара с 4 зимни(еднакви по възможност) гуми! Един познат за малко не се уби заради икономия по отношение на гумите!
Нали знаете че от гуми, масло и качествено гориво не бива да се икономисват пари
Ако се икономиса някой лев от тези неща - след време се "влагат" много повече 
Нали знаете че от гуми, масло и качествено гориво не бива да се икономисват пари

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”