Мощност на МПС и възрастово ограничение

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Смятате ли че трябва да има възрастово ограничение за мощни автомобили - над 100к.с. след 21 години

Анкетата завърши на Сря 01 ное 2006 10:12

ДА
111
74%
НЕ
39
26%

Общо гласове: 150
Потребителски аватар
Golf_maniac
Автомобил: BMW 530i
Двигател: V8

Мнениеот Golf_maniac » Нед 22 окт 2006 20:47

И Аз съм на мнение,че не годините са от значение,а колко имаш на втория етаж :!: :!: :!:
Трябва да се промени мисленето на поне 50% от младите шофьори,а не да се ограничават всички,така че такъв закон няма да помогне много.
Пример:Мой приятел взе книжка преди месец и една вечер около 12 решава да вземе един завой със 100...късмет е,че се размина само технически поражения :!: Това става с Golf II 1.6 и това ограничение не го касае.
Аз с моя сега и с 3 коня повече нямам намерение да ставам част от войната по пътищата,защото живота ми е по-скъп.И въпреки това ме късат 2 пъти вече... :x :lol:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 22 окт 2006 20:50

Аз гласувах с НЕ! Обаче съм ЗА удължаване на времето за обучение (преди години беше 6 месеца) с нощно кормуване , връщане на полигина при обучение, поне 3г. "изпитателен" срок - например при отнемане на 5 точки - пет месеца без книжка, при ПТП - обществено полезен труд и т.н.

А пък ако искат и коли с по 1001 коня да карат :wink:

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Нед 22 окт 2006 21:28

не караш ли разумно и на 201 години да си пак ще се четат такива теми.

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Нед 22 окт 2006 21:30

Ludiq написа:Абе то е ясно.ТЪПА КЪРТУНА ЛИ СИ

Не помня да съм ти повишавал тон и да съм те обиждал.

А разликата е че със 75кс вдигаш 120 за еди кво си растояние , а
с 150кс за два пъти по малко , следователно имаш два пъти по малко време да помислиш какво може да стане.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 22 окт 2006 21:31

аз пък съм твърдо ЗА
има логика в това първо се понаучаваш пък после караш ...
в Japan може да караш мотор който можеш да вдигнеш от земята ...
а и пак май след 21 ...

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 22 окт 2006 21:59

Plarol написа:
Ludiq написа:Абе то е ясно.ТЪПА КЪРТУНА ЛИ СИ

Не помня да съм ти повишавал тон и да съм те обиждал.

А разликата е че със 75кс вдигаш 120 за еди кво си растояние , а
с 150кс за два пъти по малко , следователно имаш два пъти по малко време да помислиш какво може да стане.

Бате не сам имал в предвид тебе.Извиняваи ако съм те обидил с нещо.

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Нед 22 окт 2006 22:13

:да:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 22 окт 2006 23:10

Не може така еднозначно да се въвеждат ограничения. Има много хора, дето и на 50 год не трябва да им се дават такива автомобили. Освен това, няма как да стане тая работа на практика. Купува си го автомобила на името на тате, пък го кара синчето, което е под 21г. и т.н. и т.н. Аз съм против.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 22 окт 2006 23:18

90% от аматьорите в дадена сфера ги движи импулс и адреналин, 90% от тях поумняват, осъзнават или се насищат с времето, останалите 10% си остават маниаци.

Относно карането на кола, смятам че трябва да има различни ограничения не само по възраст, но и по години шофьорски опит, но това е немислимо без участието и на контролиращ орган /КАТ, друг тип организации/. Край на смъртните случай за съжаление няма да има, но със сигурност ще намалят, което измерено в животи си е постижение независимо от процента.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 22 окт 2006 23:30

Гласувах:НЕ Като млад шофьор през далечната 1988 карах много по-добре от сега! :oops: :oops: :oops: Мощността предразполага към изкушения и нарушения на ЗДВП,но ограниченията ме връщат в едни други времена :( Всичко е въпрос на култура и толерантност към останалите участници в движението!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 22 окт 2006 23:40

ами тук младите вода4и първите две години ги "у4ат "със застраховката- двоино,а се из4ислява по мощността на колата,и много малко гъзета се реп4ат със скоростни изпълнения;полицията е от друга страна доста безкомпромисна(то4ковата система е разли4на и по строга.с няколко преминавания на 4ервено книжката е на труп4ета и така нататък само 4е тук няма син4ето на еди кои си-да мине метър!!!нещо подобно трябва да се изпълнява и в бг и статиите във вестниците ще намалеят;също съм гласувал за в анкетата

Потребителски аватар
lz1kka
Автомобил: Audi S7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lz1kka » Пон 23 окт 2006 0:00

Хора какви работи приказвате...
Тази тема наистина няма никакъв смисъл. Нито ще промените закона нито нищо! Че като сте тръгнали така защо не вземете да пуснете една тема от сорта "Премахване на шофьорите от женски пол!!!" Смятам, че те са много по-опасни в движението.Също така познавам страшно много шофьори на по 40-50 години които спокойно мога да кажа, че не могат да карат добре и дори са жив зян поради простата причина, че като млади са изградили погрешни навици в шофирането на автомобил. Съвсем елементарни неща от сорта на правилното използване на полусъединителя или специфичното шофиране в зимни условия. Мога да отбележа, че познавам млади момчета на по 18-19 години които имат изключително зряло мислене, занимаващи се със сериозни неща, включително и бизнес и управляващи автомобила почти безупречно.Защо да ги поставяме под общ знаменател не мога да разбера?Да вземат КАТ да се стегнат и да наложат по-добра система за контрол а не да ограничават младите в избора на автомобил!

Една от поредните подобни глупости която скоро въведоха е за употребата на алкохол. По новия закон на всички които имат книжки от по-малко от 2 години ограничението пада на 0.2 промила а на останалите е 0.5. Е аз много моля някой да ми обясни смисъла?Каква е разликата в употребата на алкохол ако да речем съм на 40 години и имам книжка от 1 година или съм на 40 години и имам книжка от 20 години?Да не би като съм шофьор от 150 години да съм неуловим за алкохола?Просто е глупаво!Като ще ограничават то да ограничат всички на 0.2!

И последно... замислете се, че колкото желанието на младите шофьори (пикльовци) взимащи колата на тати да показват какво могат са опасни на пътя толкова и баровците каращи коли по 200 000 лева мислещи се за безсмъртни и прибиращи се от Пампорово до Пловдив за 40 минути могат съвсем случайно на някой хубав завой да ви пратят под земята барабар с цялото семейство.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 23 окт 2006 9:46

lz1kka написа:......Също така познавам страшно много шофьори на по 40-50 години които спокойно мога да кажа, че не могат да карат добре и дори са жив зян поради простата причина, че като млади са изградили погрешни навици в шофирането на автомобил. Съвсем елементарни неща от сорта на правилното използване на полусъединителя или специфичното шофиране в зимни условия..

Аз съм на 46 с 27г. професионален стаж и нямам нито едно ПТП ( слава Богу), та би ли ми обяснил кой са ми погрешните навици?. Напротив и преди 27г имаше зима пък и за зимни гуми не се и говореше :D А това за съеденителя не го разбрах :oops: Навярно имаш предвид двойно амбриране?

svetli_78
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот svetli_78 » Пон 23 окт 2006 9:57

Май ще е по-добре да се водят начинаещите шофьори в някой медицински заведения и да видят какви са хората които са претърпяли тежко ПТП.

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Пон 23 окт 2006 10:45

Определено трябва да се предприеме нещо, не може така младежта да се "самоубива" и хората да гледат спокойно :cry:
Както техниката се променя и така и правилниците трябва да се ъдейтват! На времето тази опасност е била доста по-малка - с ладата и москвича дето немат 75 коня не може да прави човек магариите дето стават с 150+ кончета сега :!:
Затова гласувам за! Имал съм възможност да видя с очите си, че и из Европа-та младите "луди глави " (18-20г.) застрашават сигурността на всички и на себе си с разни "номера" по улиците! И това се прави разбира се с коли от сорта на БМВ М3, Субару Импреса ... и се сещате с какви конски сили :) Няма да видите никаде някой с 50-60 коня кола да щурее. Ама техните поне са нови, а тук младите вземат стария голф или астра на 15 години и почнат гонките - нито пътищата ни са за това, нито колите! И за да се предпазят младите от своето собствено лекомислие трябва да има подобни мерки :!:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”