http://asia.vtec.net/specs/egcivic/
тук има спесификациите на моторите слагани на Civic 91-95 година и като гледам, само един 1.6 VTEC e с по-добри показатели от Golf2 GTI
Къде е Хонда Сивик 1,5 16в сравнена с Голф2 ГТИ?
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
mimo4o написа:. Иначе Голфа е с по - слаб двигател а и е доста по - нестабилен в завой. . .
хе хе хе,
6те падна, имам един приятел от ЧЕПЕЛАРЕ, който кара само ГОЛФ,
тоя как влиза по завой, аз от него се запалих по тия МАШИНИ.
като тръгна нагоре за ПАМПОРОВО, на места стигаше 130км/ч

а като се спускаш , от ПАМПОРОВО, точно преди разклона за РОЖЕН,чукана 160км/ч

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
madcap написа:mimo4o написа:. Иначе Голфа е с по - слаб двигател а и е доста по - нестабилен в завой. . .
хе хе хе,
6те падна, имам един приятел от ЧЕПЕЛАРЕ, който кара само ГОЛФ,
тоя как влиза по завой, аз от него се запалих по тия МАШИНИ.
като тръгна нагоре за ПАМПОРОВО, на места стигаше 130км/ч: ,( с вратите напред)
а като се спускаш , от ПАМПОРОВО, точно преди разклона за РОЖЕН,чукана 160км/ч:
:
: , да не ти разправям (как ми мина живота като на филмова лента), как се чуствах,
![]()
![]()
Ми то ние голфаджиите само така караме, нали затова сме голфаджии

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
А за HONDA, един съсед от блока има ХОНДА ДИЗЕЛ
:
Толкова се пулих като видях и направо се зачудих кога са започнали да правят толкова добри дизелови двигатели
Просто се славят като бензинови бегачки, а като чуя ДИЗЕЛ се сещам са много марки автомобили ама не и за HONDA
Имате ли някакви наблюдения?[/quote]
Хм хм
първия дизелов агрегат на Хонда е на новата Акорд, всичко друго е двигатели на роувър (Великобритания). Така че дизелова хонда преди 2004 няма
. Мисля че като цяло е перфектна кола, но същото важи и за VW 

Хм хм

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:http://asia.vtec.net/specs/egcivic/
тук има спесификациите на моторите слагани на Civic 91-95 година и като гледам, само един 1.6 VTEC e с по-добри показатели от Golf2 GTI
http://www.zeperfs.com/duel536-173.htm
Май не са много по добри показателите

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Bojo написа:Чувал съм че в Пазарджик имало някакъв Голф 3-ка с 2.0. Мотора бил Додж. За Гголф пък Додж.... 150 коня
Под ДОДЖ, да се разбира DOHC (Double overhead camshafts) или "два разпредилителни вала (както са повечето 16в мотори)

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
musura написа:Bojo написа:Чувал съм че в Пазарджик имало някакъв Голф 3-ка с 2.0. Мотора бил Додж. За Гголф пък Додж.... 150 коня
Под ДОДЖ, да се разбира DOHC (Double overhead camshafts) или "два разпредилителни вала (както са повечето 16в мотори)![]()
![]()
Додж определено се славят с двувалки.

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Лелее това много хора са ми го казвали и умирам да се смея,голф с двигател на доджmusura написа:Bojo написа:Чувал съм че в Пазарджик имало някакъв Голф 3-ка с 2.0. Мотора бил Додж. За Гголф пък Додж.... 150 коня
Под ДОДЖ, да се разбира DOHC (Double overhead camshafts) или "два разпредилителни вала (както са повечето 16в мотори)![]()
![]()

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Ами за бой, аз съм бил 130к.с. или 125 (не им познавам моделите) сивик 91-ва, който уж беше мнооого вървящ. За 160 к.с. сивик само съм чувал, но не съм виждал на живо. Акорд 160 и 195 коня от новите също са го отнасяли. Единствено признавам Астра 2.0 16в, хем е масова, хем икономична, хем върви много яко (за съжаление на vw феновете)
П.П. Говорим за сток коли, а не разни разпилени, че има и 1.5 сивици които къртят, но сток му е останал само блока
П.П. Говорим за сток коли, а не разни разпилени, че има и 1.5 сивици които къртят, но сток му е останал само блока

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Така е ама за съжаление има хора които като чуят Хонда и край тя винаги бие сякаш всички хонди са с един и същ мотор а това съвсем не е така.Просто всичко е килограми,конски сили и скоростна кутия и др.и хората са го написали в заводските данни просто трябва да се погледне а не да се разсъждава по детски начин "щом е хонда ще бие"Както имаше голям спор в Тунинг.бг за порше кайен с най слабия си мотор и АБФ,първоначално като го погледнеш ще си кажеш "ееее ама това е порше" да ама това съвсем не е така и АБФа си бие така е по заводски данни и на практика и дори собственици на такива поршета си го казаха ама продължиха разни дечковци да спорят че поршето си е порше 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ми то хубаво тия ЦеЕрХе-та са големи бегачки/мене много ме кефят и как изглеждат/ и с радост бих имал една такав ама като втора колица.Щото като тръгнеш за морето не караш на отсечки по 400 м ,а е дна отсечка от 500 км.Като ходиш на работа не се дръпкаш на светофара ,а псуваш тоя пред тебе докато се охлаждаш на климатика.Като се качиш на магистралата тва ускорение за чий ти е като тая кола над 100 такъв шум настава ,че си мислиш че ще излезне някое бутало под капака/веднъж съм пътувал с едно Сивиче 1.6 94-та/.Колите освен максимална скорост и ускорение до 100 ,имат и "круйзна скорост" и доускорение.Типичен пример са БМВ-тежка кола която за дръпка на светофара е направо смешна/говоря за непипане коле/,ама като патувам извънградско и магистрала БМВ-тат ме минават като малка гара,а Сивичетата си карат 100-110 щото са им се разлопали главите от път на тия вътре.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”