По-високо октановия бензин, води ли до по нисък разход?
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:31, променено общо 1 път.
гледах по дискавъри едно предаване за коли. и там изпитваха 3 коли с различни октани бензин. едната беше 120 коня, 180коня и третата кола беше субару импреса с 250-300 коня... непомня. значи в англия беше и най силния бенз. е 99.закачиха да им мерят конете преди и след силния бенз. даде промяна в конете на стенда за мерене само субарото с 25 коня+. тва дето беше 180 коня беше с няколко коня повишение а слабата кола изобщо не даде повишаване на мощност. но е факт че колата работи по леко с силен бенз.
та те казаха че само наистина силни коли има смисъл да сипват силен бенз.
та те казаха че само наистина силни коли има смисъл да сипват силен бенз.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
angell написа:...
Значи не би трябвало ние със слабите коли да усещаме разлика, обаче я усещаме и при мен с 98 работи най-тихо и най-спокойно. Няма прекъсвания, набира си перфектно и на извънградско го докарвам към 6.5 на сто при 100-110 км/ч. Значи каквото и да са доказвали, смисъл има, защото тук в България ни лъжат масово с това октаново число и като сипеш 95, все едно си сипал 92, пък като сипеш 981 може би това е истинският 95. А 100 октановите сигурно са 98 за Европа.
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
VW_FEN написа:..като сипеш 95, все едно си сипал 92...
Една позната работи в Евротест-контрол - преди 1-2 години бяха взимали проби А95 от различни бензиностанции - всички са били 89, само пробата от една бензиностанция е била близо до 95... Бях писал навремето... Естествено, нищо не огласиха... И после защо колата ми върви по-добре с 98/100 и т.н...

- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
zmej написа:VW_FEN написа:..като сипеш 95, все едно си сипал 92...
Една позната работи в Евротест-контрол - преди 1-2 години бяха взимали проби А95 от различни бензиностанции - всички са били 89, само пробата от една бензиностанция е била близо до 95... Бях писал навремето... Естествено, нищо не огласиха... И после защо колата ми върви по-добре с 98/100 и т.н...
Ясна работата...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз сипвам все от една на Петрол - обикновено цената там е 2-4ст нагоре и за 20лв сипвам около литър по-малко отколкото на ОМВ или Лукойл.Blue написа:То и с газта работа е същата, като с бензина...незнаеш кво ти сипват!
Странното обаче е че изминавам същите километри, че дори повече като съм сипал в Петрола! Няколко пъти засичах.... а самата бензиностанцийка на Петрол е една опърпана, мърлява, ни кафене ни нищо... но и бензина и газта там са "по-истински" според колата.
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Днес "Зоркото Око" както се казваше във вица, забеляза какво пише на капачката на голфи.
Може да се кара с германски бензин
с 98, 96 и 91 ROL.
Това не знам как се отнася към нашите стандарти
но при всички случай, оттам ми гълта по малко със омв 100, защото двигателя е пригоден да работи и с по-добър от 95 бензин
Може да се кара с германски бензин
с 98, 96 и 91 ROL.
Това не знам как се отнася към нашите стандарти
но при всички случай, оттам ми гълта по малко със омв 100, защото двигателя е пригоден да работи и с по-добър от 95 бензин
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”