Скандинавтският Флик е техника с която авомобила се вкарва в контролируем дрифт с четирите колела. Изполва се предимно в ралита на сняг и макадам.
Техниката се използва от доста години преди термина "дрифтинг" да навлезе като име на вид спорт. И преди холивудските бълвочи да го наравят толкова популярен.
Това което SirT показа на видеото е идеално изпълнен контролируем дрифт с четирите колела на автомобил с предно предаване и то на асфалт което е доста трудно.
Спора се поророди от това че някои го помислиха за "дрифтинг" ... (име на вид спорт а не глагол)
за предното и дрифтовете (пързулванията) ..
- Gesha_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Найстина със задно стават много добри дрифтове но и от предното може да се изкопа нещо освен на сняг... С по височка скорост и износени гуми като мойте се получава нещо
...в никакъв случаи на искам да предизвиквам спорове и мога да призная че задното задвижване си е задно,то си е направено за дрифтване,особен пък ако си със затворен (шпер) деферинциал...макарче и без блокаж на диферинциала се правят страшни дрифтове 

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
това че кола с предно не може да дрифти не е вярно ................ има една камара вида дрифтене и те не са обвързани всички със задното предаване .....
аз правя туй
обикновенно ...... влизам в завой с определена скорост ...натискам спирачката за да се прехвърли тежестта от преде, чукам леко волана в желаната посока ...задницата е олекнала и заради багажника тръгва странично перфектно ..... подавам си газ ... гумите почват и си се връткат и пушат докато колата върви странично.....
другото дето правя е да я изкарам задните гуми на прашно и леко с ръчната и андале андале уепа уепа
веднъж дрифтих щото влязох с висока скорост в завой и изобщо не знам какво стана ...ма толкова дълго странично не съм карал
докато бях с яловото окачване и със зимните гуми с висок профил ...просто трябваше да навия рязко волана и пак ставаше забавно
тишко е свидетел
абе парти да става
batetony67 мисля си че ти обясняваш що е powerslide което си е пак вид дрифт
аз правя туй
обикновенно ...... влизам в завой с определена скорост ...натискам спирачката за да се прехвърли тежестта от преде, чукам леко волана в желаната посока ...задницата е олекнала и заради багажника тръгва странично перфектно ..... подавам си газ ... гумите почват и си се връткат и пушат докато колата върви странично.....
другото дето правя е да я изкарам задните гуми на прашно и леко с ръчната и андале андале уепа уепа
веднъж дрифтих щото влязох с висока скорост в завой и изобщо не знам какво стана ...ма толкова дълго странично не съм карал

докато бях с яловото окачване и със зимните гуми с висок профил ...просто трябваше да навия рязко волана и пак ставаше забавно

абе парти да става

Veso101 написа:aaaa, flick и drift, ето я разликата. Съгласен съм с колегите, че дрифт се прави само със задно ,но малко се засегнах за Нисана.
А флика си го ползват в рали шампионата
Като стана дума за рали шампионата ей го Gigi Galli ко праи!

http://www.youtube.com/watch?v=sg0cW6GDd3I
ПП. Последното изпълнение най ме радва..

- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
batetony67 написа:Аз мисля да прекратим спора и да вземем да се видим на Божура, па да покаже всеки какво може. Бирата от мене.
.И другото
, а пък вие ще уредите :blow job
нема грижи .. аз така или иначе съм през ден там. Кажи какви ще са дисциплините, по възможност да съберем няколко вида предаване и да има жури

аз не разбирам много от каране, защото освен циракджийските ми изпълнения по телевизора, другата ми работа е хлебар в едно село в Родопите и правя кифли (с мармалад), ама след толкова ударени коли знам това и онова. Ако не можеш да правиш 360 градуса завъртане със 120км/ч и да продължиш направо ще ти покажа

- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
20vTurbo написа:Това което SirT показа на видеото е идеално изпълнен контролируем дрифт с четирите колела на автомобил с предно предаване и то на асфалт което е доста трудно.
Кофти, че влизам малко в насрещното ама това е Scandinavian flick -> http://www.youtube.com/watch?v=BLUhqxuco44&mode=related&search=
Техника:
(по-лесно осъщесвима на повърхности с ниска степен на сцепление или с по-мазни гуми)
завой - ляв
скорост 70км/ч
изнасяне на колата на дясно (минимално)
прекъсване на изнасянето с блокирането на четирите гуми
следствие - колата се носи напред благодарение на енерцията
върти се пълен ляв докато гумите са блокирали - колата не променя треакторията си
при точния момент се пуска спирачката - колата сменя рязко треакторията си на движение
контролира се излзиането с газта
П.С. Който има ABS да си извади бушончето

П.С.2 Ако нещата не вървят по план може да има голям проблем с целостта на колата след пробата. Който не знае точно какво прави и няма пари за нова кола да гледа само

В предишния ми пост има пълно описание на техниката (както и на други техники)
Също има и нагледен пример тук - http://www.richardburnsrally.com/home.htm ONILNE TRAINING CENTRE
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
batetony67 написа:Пич, след като си толкова нахъсан ти предлагам да се пробваш с моя голф, както си е с новички гумета, да направиш поне 100 м. дрифт. Ако успееш ще те призная публично за най-добрия карач във форума. Ще отворя една скоба-имам над 20 гсд. стаж зад волана, след това на майсторско шофиране съм се учил от няколко бивши състезателни величия и все не мога да го вкарам тоя Голф да върви напред с вратите. Пък после ще ти покажа истински дрифт с една от костенурките ми, които са с двигатели от Алфа Ромео.Veso101 написа:batetony67 написа:Братле, това няма нищо общо с дрифта, колегата по-горе го каза много точно--това си е най-обикновенно занасяне в завой,а дрифта е да поддържаш колата, най-общо казано, да върви с вратите напред и то не 10 м. Точно това с автомобип с предно продължавам да твърдя, че е непосилно. Това, което е размътило мозъците на много хора е третата част на филма ,,Бързи и яростни,,. Голяма смехория,да ИЗКАЧВА серпентина и да дрифти с Нисан 300Z, не че е лоша колата, но е невъзможно. Почнахме тема без край, но така е по-интересно.dobrinb написа:Бате Тони, ти погледна ли първия пост? Там има видео материал, от който е видно, че кола с предно предаване и достатъчно добро задкормилно устройство е напълно достатъчна
И що реши че не може? Кво му е на Нисана?
И не е 300Z, а 350Z.
Тонка,баце,звънни да видиш дали не лети настрани,нали вече не е мой де,ама нищо то и като беше у мен летеше!
- batetony67
- Контакти:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyan написа:това че кола с предно не може да дрифти не е вярно ................ има една камара вида дрифтене и те не са обвързани всички със задното предаване .....
аз правя туй
докато бях с яловото окачване и със зимните гуми с висок профил ...просто трябваше да навия рязко волана и пак ставаше забавнотишко е свидетел
абе парти да става
Аз така праих ипотроших зегерки диференциал и кво ли не

- batetony67
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”