VW Passat B5 ( мнения като цяло за колата)

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Сря 18 апр 2007 10:09

Имам едни въпросчета такива ( пиша ги тук защото касаят модела ) ... :D
1. Става дума за алармата... може ли да се направи примерно като на Голф 5 ключа.. такъв ключ аларма мисля се сещате за какво става на въпрос един такъв излиза като ножче... мога ли да преместя алармата и имобилайзера.. в такъв ключ дистанционно ?

2.Колко литра нафта остава след като светне лампичката,че нафтата свършва.. ?

3.Какъв модел сименс ми трябва за телефона вътре в колата,че има поставка всичко микрофон но.. незнам какъв точно сименс трябва да си купя.. или всякакъв става? И на какъв принцип деиства чрез СД-то ли е вързан или някъде друга в смисъл от къде чувам какво ми говорят от него ? Щото както написах по-горе има микрофон горе в ляво на шофьора преди сенника... ? :roll: :roll:

Ох и щях да забравя :oops: ... какво масло използвате ?? нещо да препоръчате което да е почти най-добро за пасатчето :) няма да го прецакваме при първа смяна я :) или е хубаво да продължа с това масло което е било до сега? :roll:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 18 апр 2007 10:29

Значи на въпросите ти по ред на номерата.
1. Мисля че може. Виж, имаше теми такива (още повече, на Пасат Б5.5 са така).
2. Обикновено е 8 литра, но май има и вариант 4 литра. Вкъщи като се прибера ще погледна колко макс. съм минавал от светване на лампа до зареждане
3. Мисля че Сименс-ите се делят на две - по-стари и по-нови. Ако си сигурен че е за Сименс поставката ти, пробвай с някой. Обиковено така ги правят - звука го чуваш от аудио-инсталацията на колата (според мен не винаги е удобно, но това си е мое лично мнение), и ако е правилно изпълнен, дори намалява и заглушава музиката като дойде обаждане или искаш да направиш такова.

За маслото има теми тук да се заринеш. С две думи - маслото трябва да покрива определени норми на Vokswagen - VW 501.00 (цитирам по памет - може и да греша), марката си я избираш ти според личните предпочитания (VW не препоръчват определена марка - като Рено напр.). Във форума се препоръчва масово MOTUL, мисля и аз да опитам. Лично аз го карам моя с 5W40, "пълна синтетика", препоръчвам ти го също (опитват се да ме увещават за 10W40, полусинтетика, ама засега не се давам). Доколкото разбрах колата ще я вземате от познат. Ако му имате доверие, не сменяйте веднага маслото. Ако не - вие сте на ход. Аз също като теб реших първата смяна да поглезя количката, и отидох в Търново при официалния представител (имах познат там). Най-евтиното масло, което те ми предлагаха беше OMV, но беше 40-50% над цената на маслото, което си бях намерил, и сложих моето. Не ти препоръчвам да ходиш в него сервиз.
Успех, и чакаме да се похвалиш вече !

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Сря 18 апр 2007 13:03

gr_kanev ... благодаря много за инфото надявам се да ми е полезно.. а за хваленето .. ако ти кажа колко много ме е срам да погледна форума понеже занимавах една камара хора, а баща ми е с некво променливо решение ... В смисъл такъв,че вчера каза вземаме го, а днес се прибира на обед от работа и ми казва ам колегата ми тва каза унва каза... и го разколебали ! ... Толкова много ми допадна колата и всичко сега като ми го каза това ми развали деня .. ще го натискам аз до последно за такава кола ще неще ще ме послуша щото най-малко има Голф 4 -ки който вървят на такава цена ... а пък пасата адски много ми хареса и като возия и като вървеж и като поддръжка и всичко .. а моя човек направо ще го осакатя ако се разколебае... ! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
И чесно казано МНОГО АМА МНОГО ми е тъпо сега като го пиша това,че има вероятност да не е такава колата понеже както казах една камара хора ми обърнаха внимание и всичко за това и най-вече за това ме е яд ( може да сме непознати и всичко, но най-вече сме толерантни хора и както се вижда готови да помогнат ) ... направо ми пуши главата :weep: :mad: :cry: :cry: Но не е изгубено нищо ... дано да се усети,че ще изпусне много и да го грабва,че нямам търпение да подкарам такова чудо :drive :drive :drive

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Сря 18 апр 2007 13:20

snooperchi, ако приемеш - съвет. Първо, не се ядосвай на баща си. Второ, ако можеш, го накарай да прочете из форума - тази тема, други теми каквито има за Пасат Б5, а ако искаш мога да ти посоча 1-2 адреса на руски форуми (мисля, че баща ти няма да има проблем с този език). За цената на Пасат-а - сякаш ми се струва леко висока, но ако ви е легнала на сърце ... Но няма нищо общо возенето и комфорта на Пасат Б5 с Голф 4. Ти си на ход ! :да:

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 18 апр 2007 13:41

Много добър и стабилен автомобил, но........и поддръжката е по-скъпа.
За кефа си плащаш :)

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Сря 18 апр 2007 17:24

gr_kanev написа:snooperchi, ако приемеш - съвет. Първо, не се ядосвай на баща си. Второ, ако можеш, го накарай да прочете из форума - тази тема, други теми каквито има за Пасат Б5, а ако искаш мога да ти посоча 1-2 адреса на руски форуми (мисля, че баща ти няма да има проблем с този език). За цената на Пасат-а - сякаш ми се струва леко висока, но ако ви е легнала на сърце ... Но няма нищо общо возенето и комфорта на Пасат Б5 с Голф 4. Ти си на ход ! :да:
Приемма съвет... не се ядосвам много в краина сметка човека сам решава дали и за какво ще даде парите си .. ят ме е ( дори да не ви се вярва ),че ви занимавах вас да ми пишете за нещо което тои отказа ... а беше навит ! :cry: :cry: както и аз бях навиит мн ... сега остана 4ка.. освен ако не го навия да вземе пак пасатче но седан .. тои проблем с размерите му има (на комбито) затова се отказа.. а искам да попитам м/у 97-ма пасатче за ~13,000лв долу-горе и м/у пасата 99-та какви са разликите освен годините.. ? :roll: :?

А за колата вече и аз съм обеден,че возията е просто супер готина и спрямо Голф 4 е ... много по готина и луксозна ... а бе на кратко всичко е в пъти по-луксозно спрямо голф 4 .. но бащата го бъркат само размерите... :evil:

Ох и да не забравя... намерих темата за ключа... :) благодаря информирах се остава само да има на каква нова кола да го направя .. и много се надявам да е пасат.. Седан .. нещото което на бащата му хареса :) :D

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 18 апр 2007 18:04

Мисля, че цената е що годе нормална стига да е запазен автомобила!
Забравих - знам колега, че комбито не ти харесва, но повярвай ми ще дойде един ден в който няма да съжаляваш (ако дай Боже вземете колата)! Аз пък исках комби - имам дете и жена, с които като тръгнем на път седана бледнее!!! А и не само за това - те колегите казаха за возията, абе избора си е ваш, но определено няма да съжалявате ако вземете и седан де!

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Сря 18 апр 2007 18:33

trunner написа:Мисля, че цената е що годе нормална стига да е запазен автомобила!
Забравих - знам колега, че комбито не ти харесва, но повярвай ми ще дойде един ден в който няма да съжаляваш (ако дай Боже вземете колата)! Аз пък исках комби - имам дете и жена, с които като тръгнем на път седана бледнее!!! А и не само за това - те колегите казаха за возията, абе избора си е ваш, но определено няма да съжалявате ако вземете и седан де!
Разбирам но от друга страна баща ми я ползва тази кола за градско да си ходи по обектите с нея.. иии много голяма му се видяла порадии тази причина... :? иначе .. спор няма за дълъг път хухух лудница е

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 18 апр 2007 18:49

И седан да е и комби да е - хубава си е машината, а за какво ще я ползвате вие си знаете! Дано скоро се похвалиш със снимки на вече Вашата кола! :wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 18 апр 2007 19:37

Човече аз си ходя на работа с нея, дето ми е на 6 километра.Голямата кола си е пълен кеф. Мене не ме кефи комбито и вземах седан, но и комби и седан колата си е невероятна и искам да ти кажа че достатъчно съм карал и голф 2 и голф 3 и венто и тази ми е в пъти по лесно маневрирането и паркирането и всичко. Голфовете 4 са си много готини, но не комфорта и удобството на пасата, но ако определено бащати се е ориентиал в този ценови диапазон мисля че няма въобще да сбърка с нито една от двете. Аз се оглеждах в очиларки и 5тици бмв та (за малко повечко парички), обаче установих че за мене пасата е верния избор :)

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Сря 18 апр 2007 23:05

Тои бащата ми каза " Мислих цяла нощ и реших че това ми е много голямо ( пасата ) " за моя жалост ... реши да земе голф 4 .. поне за него е твърдо решен но в търсенето му не се знае какво ще срещнем по автокъщите :) така че има мааалка надежда :) Аз ми е ясно че Четворката не е като пасата ... но в краина сметка това е изцяло неговото решение :) аз и в двата случая няма да карам 3ка :lol: :lol: Много съм благодарен на всички за изчерпателните мнения.. много ще съм доволен ако ми послужат ( в случай,че закупим пасатче ) Ако ли не всичко това беше една голяма услуга от ваша страна .. Мога смело да кажа,че има хора които заслужават само хубави неща да им се случват .. : vw fen

ЯКО ФЕН :P :P

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 19 апр 2007 5:54

Е нищо де, не се кахъри! Г4 също не е лоша кола - изглежда не по-зле от Пасата, върви добре, за здравината също само хубави неща... абе гледайте колата да е читава и това е! Успех!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 19 апр 2007 7:04

И аз не казвам че Голф 4 е лоша кола. Предното окачване е традиционното - Макферсон. Но на задната седалка трудно ще може да седне (в смисъл да си събере краката) човек с по-големи размери от дете (ако предните обичат и на тях да им е широко около краката). Голф 4 ми се струва че е по-тесен отзад (мястото за краката на задната седалка - между предната облегалка и задната седалка) дори и от Бора, а аз и по тази причина си взех Пасат, а не Бора.
Но избора го прави този, който дава парите и купува, и се предполага че основно ще кара колата. Дано да е успешен в случая !

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Чет 19 апр 2007 17:29

И аз се моля като доиде момента да направим добър избор .. ние искаме предимно 2000-2001-2... :) там някъде ако испадне нещо .. според вас каква би му била нормалната цена ( сори,че се отделям от темичката за пасат .. така леко оффче ) то тази темичка даже може да се закрие ... или изтрие понеже .. за жалост освен,че научих неща за него ... няма да ми трябва ( темата ) :evil:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 19 апр 2007 20:51

Бе то ми беше ясно че работата няма да стане още от самото начало само се чудя на колегите как им се занимава да са така изчерпателни за всичко! Ако човека сериозно иска да купува кола ще пита как да я тества по всички технически параметри а не дали сенника се сменя,дали може да се направи с ключ-ножче и колко е резервата на колата. Направо ме разби с въпроси за кола която ЕВЕНТУАЛНО ще купи :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”