:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Нужда от помощ-дали да купя VW Sharan_1.9 TDIi_1998_AFN dvig

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
INOX2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INOX2 » Чет 28 юни 2007 0:45

asentm написа:не виждам тук какво са се намесили модовете .... явно е че нечетът всички внимателно каква е темата ..... това че си някакъв мод не може ли да си каже мнението, че от вашите мнения човека почти нищо не разбара :D
аз и не го виждам да пише, явно си е купил нещо и неще да почерпи :wink:

Колеги, кои са тези МОДОВЕ и за какво са се намесили- нещо май съм ппропуснал да разбера ???

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 28 юни 2007 8:10

INOX2 написа:Колеги, кои са тези МОДОВЕ и за какво са се намесили- нещо май съм ппропуснал да разбера ???

http://forum.vwclub.bg/groupcp.php
и избери детайли за групата - Модератори ;)

INOX2
Автомобил:
Двигател:

За Шарана

Мнениеот INOX2 » Чет 28 юни 2007 9:41

Колеги,
някой няма ли да дате мнение по диагностицираните до момента повреди?
Какви са според вас- значителни, незнвачителни, нормални?
Не бих искал да купя ПРоблема на някой друг преди мен, който се отървава от него:)

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За Шарана

Мнениеот Madj0 » Чет 28 юни 2007 10:55

INOX2 написа:Колеги,
Не бих искал да купя ПРоблема на някой друг преди мен, който се отървава от него:)

Моето мнение е точно такова . Търси друго ще изкочи зайчето от някаде . Аз търсих 2-3 месеца и след 7 месеца още съм доволен от колата . Тогава обикалях да търся Пасат комби и така не се появи . Мога да кажа ,че съм обиколил 90 % от авто къщите с София ( мега лъснатите автомобили всичките уникати скъпи , Враца ( толкова блъснати на1място не бях виждал ), Монтана (малко коли - високи цени ), Дупница (като видях колко коли има :horror: и постояно гледах за моята . Крайния резултат един познат ми оферира личната си А4-Avant на добра цена сервизирана със всичко сменено ( чисто ново, турбо .масла , ремъци , гум , накладки и т.н. ) Вече 6 месеца по Софийските ями без забележки .... ( Ах излъгах :oops: заден десен лагер смених и предни накладки )
Пиша това защото мисля ,че Шарана не е на оферта доста забележки по това което чета . Не се мятай ма първата оферта все пак не са малко парите.Хихиихих сещам се за един колега " много здрав голф от 3 години нищо не съм сменял " :D Като го продаде новият собственик смени всичко ! . Декември месец ми предлагаха Сеат Алхамбра за 9300лв1.9TDI с доста екстри и беше доста запазен .Като разгледах това изглежда примамливо http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details Мога да съдеиствам за екскурзия до Дупница :D

INOX2
Автомобил:
Двигател:

Re: За Шарана

Мнениеот INOX2 » Чет 28 юни 2007 11:25

Madj0 написа:
INOX2 написа:Колеги,

Моето мнение е точно такова . Търси друго ще изкочи зайчето от някаде . Аз търсих 2-3 месеца и след 7 месеца още съм доволен от колата . Тогава обикалях да търся Пасат комби и така не се появи . Мога да кажа ,че съм обиколил 90 % от авто къщите с София ( мега лъснатите автомобили всичките уникати скъпи , Враца ( толкова блъснати на1място не бях виждал ), Монтана (малко коли - високи цени ), Дупница (като видях колко коли има :horror: и постояно гледах за моята . Крайния резултат един познат ми оферира личната си А4-Avant на добра цена сервизирана със всичко сменено ( чисто ново, турбо .масла , ремъци , гум , накладки и т.н. ) Вече 6 месеца по Софийските ями без забележки .... ( Ах излъгах :oops: заден десен лагер смених и предни накладки )
Пиша това защото мисля ,че Шарана не е на оферта доста забележки по това което чета . Не се мятай ма първата оферта все пак не са малко парите.Хихиихих сещам се за един колега " много здрав голф от 3 години нищо не съм сменял " :D Като го продаде новият собственик смени всичко ! . Декември месец ми предлагаха Сеат Алхамбра за 9300лв1.9TDI с доста екстри и беше доста запазен .Като разгледах това изглежда примамливо http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details Мога да съдеиствам за екскурзия до Дупница :D

Здравей!
И аз отивам май към твоето мнение. А тази кола в мобиле.бг я видях, уж всичко таман изглежда, но туй пусто ходене до Враца, мама му стара-направо не мога да си го представя как става това - в чужд град, ходиш с едни пари, гредаш, сервизи познати нямаш, направо си готов "измислен" и "усукан".Трябва връзки на место.Може би някой форумец от Враца?
Има един готин и точен форумец от там, но той пък оферира един Сеат Алхамбра, също мисля , че е в добро състояние по предварит.данни.
А за Сеата Алхамбра съм напълно съгласен, какво стана с този , който ти го предлагаха тогава- ти защо не го взе? Някакви проблеми ли имаше или не ти пасна колата ?

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Чет 28 юни 2007 11:37

Ми врътнах му едно кръгче и :
1 .Тромава ми се видя
2 .Емблемката нещо не ме кефи ( щях да я сменя никои нямаше да разбере )
3 .Жената тропна с крак и каза НЕ

INOX2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INOX2 » Чет 28 юни 2007 12:33

Madj0 написа:Ми врътнах му едно кръгче и :
1 .Тромава ми се видя
2 .Емблемката нещо не ме кефи ( щях да я сменя никои нямаше да разбере )
3 .Жената тропна с крак и каза НЕ

А, 100% съвпадение-и с моята ходихме да един автосалон, за да види жената как изглежада този сеат, който форумеца ни го предлага- и кат каза не, на те , същата сцена.
Колата, която си пробвал,у може би е била тромава, ако е била 90 коня.
М/у другото си прав- ако смениш емблемата, никой няма да разбере:)

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Чет 28 юни 2007 15:36

Колега INOX2, погледни и от малко по-различен ъгъл.
Ако разликата в парите в тая кола + ремонтите които трябва на направиш за да стане ОК и някоя друга "без забележки" клони към нула, не е ли все пак да по-добре да вземеш по-евтината, да я стегнеш и да си сигурен че ще е добре още известно време. Още повече че тампони, носачи и т.н. те си заминават докато се кара, а ти ще си с нови на същата цена.
Доколкото забелязах това при теб са нормални проблеми които се появяват с експлоатацията. При мен двигателя също беше олят с масло, губеше доста като я купих, но смениха гуменото уплътнение отгоре, измиха след това мизерията и стана добре.

INOX2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INOX2 » Чет 28 юни 2007 15:53

jivkojj написа:Колега INOX2, погледни и от малко по-различен ъгъл.
Ако разликата в парите в тая кола + ремонтите които трябва на направиш за да стане ОК и някоя друга "без забележки" клони към нула, не е ли все пак да по-добре да вземеш по-евтината, да я стегнеш и да си сигурен че ще е добре още известно време. Още повече че тампони, носачи и т.н. те си заминават докато се кара, а ти ще си с нови на същата цена.
Доколкото забелязах това при теб са нормални проблеми които се появяват с експлоатацията. При мен двигателя също беше олят с масло, губеше доста като я купих, но смениха гуменото уплътнение отгоре, измиха след това мизерията и стана добре.

Ами и аз разсъждавам горе-долу по същия начин, колега.
Важное обаче, преди да взема решение, да не се окаже онзи теч че е именно от турбото, и подозренията за съединителя да не са основателни.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 28 юни 2007 16:02

имаш ЛС :arrow:

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 28 юни 2007 16:18

ако е в сф давай ще го прегледам ....и на гинеколог ще идем :lol:

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Чет 28 юни 2007 16:26

Междодругото за съединителя как установихте че е евентуално за смяна? Приплъзва или..? При мен отделя доста високо, родителите ми и те си купиха Пассат и там отделя горе, карах на един приятел Ауди-то и там беше високо, че се чудех нормално ли е или наближава да се сменя.

INOX2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INOX2 » Чет 28 юни 2007 17:19

jivkojj написа:Междодругото за съединителя как установихте че е евентуално за смяна? Приплъзва или..? При мен отделя доста високо, родителите ми и те си купиха Пассат и там отделя горе, карах на един приятел Ауди-то и там беше високо, че се чудех нормално ли е или наближава да се сменя.

Моя човек от "доверение" мисервиз, като го гледа вдигнат горе на хидравликата, каза така... А иначе е прекалено много натегнат, трябва сила за да се натисне до долу...сякаш отдолу има пружина???

INOX2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот INOX2 » Чет 28 юни 2007 18:40

asentm написа:ако е в сф давай ще го прегледам ....и на гинеколог ще идем :lol:

Благодаря ти Асене, оценявам това което провиш...Дано и аз във Варна да мога да ти помогна...

Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpassat » Чет 28 юни 2007 19:40

Проблеми дават и чистачките, след определено извосване на механизма- понеже се прихлупват. За Галакси в Мото хпрое нов механизъм с гаранция струва окжлж 500 лв. лез труда- добле е да се гледа и там, както и една щанга отпред по дължина на колата- тежка и с изместен център на тежестта- по-лесно се разбива- само насоки колега иначе е страшен ван, но аз от него тръгнах и с Пасат приключих 1.9 афн 110 коня.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”