КАМЕРИ в София?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Boxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boxer » Чет 07 юли 2005 13:17

mishu написа:
WDW написа:В Авто-труд пишеше,че камерата била само една !!!

Ти остави тая работа. Те да си пишат кфото си искат. Камерите са доста, не 1 и 2. Баща ми е плащал на камерата пред софия-ленд. Тези 8-те от списъка, който го пуснаха 3 пъти вече, са си истински. Тези на сфетофарите те ловат дали минаваш на червено, а другите за превишена скорост. Бас лова, че има сумати опарени. Особено пред софия-ленд и на цариградското при метро. Така трябва да е! :x За движението в София вече трябват драконовски мерки. С камерите няма 6-5 в щата Алабама, не можеш да минеш с 5 лв и обещанието, че си много съвестен шофьор пък ей на сега кфо ти станало. В София скоро ще стане един малък "Биг Брадър" хаха

Само една е статичната автоматична камера и тя е на Хемус :wink:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 07 юли 2005 14:17

Един познат на баща ми вече са го глобили... изпратили му снимка от Цариградско шосе, на която има дата и точен час и пича карал със 120... аз от известно време насам спазвам стриктно скоростите... а от друг приятел знам, че радарите и камерите им хващат скорости над 70 км/ч. Аз си карам до 70 и за сега проблеми нямам никакви ;)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 08 юли 2005 17:57

Да внеса малко светлина по въпроса. На част от местата които са изброени в списъка няма камери!
Срещу МЕТРО на Цариградско няма кемери!
На единия стълб срещу МЕТРО има базова станция ( емтелска ) а на другия кутия за remote control на осветлението. Имам чувството че някой хора бъркат въпросните кутии с камери. Те представляват едни кутии с размери приблизително 30х20х10 с антена около метър нагоре. Служат за включване/изключване на уличното осветление. Същите кутии ги има почти на всякъде. Ако някой иска ще постна и снимка ( днес щракнах една такава кутия точно до ОМВ-то на Горубляне ).

На Графа и канала също няма камери! Има едни пластмасови кутии с размер около 10х8-7х5. Не съм сигурен за какво са но предполагам са свързани с трамваите и светофара ( в смисъл когато "засекат" трамвай му пускат "заявка" в компютъра на светофара, като по този начин когато няма трамвай не му се пуска специално на него "зелена светлина", или пък с ГПС системата и таймерите по спирките на железните коне ). За каквото и да са кутиите то със сигурност не са за камери!

На Раковски и Сливница. Верно има камера на левия стълб на кръстовището като се пътува към лъвов мост, но тази камера седи там с години. Същото е и положението с камерата на сградата на кръстовището на Раковски и Дундуков. Не знам за какво са ги ползвали тези камери на времето, но съм почти сигурен че в момента не работят ( както почти всичко останало от преди 10+ години в нашата мила татковина ).

Ще гледам до седмица ( много работа сега бре .... ) да видя какво е положението пред СФленд ( дори може и да го щракна ... положението де ;) ). Ще гледам да обиколя и останалите места от списъка, но съм почти сигурен че повечето ще се окажат false alerts.

Айде наздраве от мен! :)

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 08 юли 2005 19:20

Възможно ли е от всички тези над 2 000 юзъри на форума да няма нито един полицай, който да обясни наистина ситуацията?!

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Пет 08 юли 2005 21:20

Някой, ако има сниман пред софия ленд да каже, че живо ме интересува - всеки ден минавам оттам. От време на време има патрулки и това ме навежда на мисълта, че няма камера.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 08 юли 2005 21:35

Абе и аз така мисля да ти кажа.....гледам гледам, специално до Метро...почти през ден ходя..........има една ГСМ клетка и тази кутия за контрол на осветлението......камера не видях................

Друг е въпроса че знаете ли какво забелязвам, все повече се спазват ограниченията..............изключения са тези дето не спазват!!!!!!

Интересно ми е на какво се дължи, дали хората просто вече нямат пари и не им се дават пари на вятъра на ченгелите. :roll:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Съб 09 юли 2005 10:34

Nova написа:Някой, ако има сниман пред софия ленд да каже, че живо ме интересува - всеки ден минавам оттам. От време на време има патрулки и това ме навежда на мисълта, че няма камера.

На София ленд има камера 300 %. Аз лично съм я виждал и си е камера. В най-горната част на един от стълбовете.

Потребителски аватар
Mega75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega75 » Съб 09 юли 2005 11:23

mishu написа:
Nova написа:Някой, ако има сниман пред софия ленд да каже, че живо ме интересува - всеки ден минавам оттам. От време на време има патрулки и това ме навежда на мисълта, че няма камера.

На София ленд има камера 300 %. Аз лично съм я виждал и си е камера. В най-горната част на един от стълбовете.

Да имаше, но отдавна не е там. Проверете :))

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Съб 09 юли 2005 14:30

Ебаси то на цариградско ако има на мене вече трябваше да са ми пратили цял фотоалбум :roll:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 09 юли 2005 18:16

Как според вас тези камери се активират?
Аз лично мисля че се активират с датчик за движение ( настроен да "лови" по-големи обекти ). Като номера е да заснема колата в нарушение. А сега как си представяте да улови кола в нарушение на цариградското? Какви нарушрения може да се извършат там? Основното е превишена скорост. Всички знаете как се мери скорост ( доплеров ефект, било то за радиовълна или светлинен лъч ). Та за да може тази камера да има някакъв ефект то тя трябва нон-стоп да емитира било то светлинен лъч или радио сигнали.
Айде сега който е с антирадар ( датчик за честотите на куките ) да си признае :). Сами се досещате че камери за такъв тип нарушения не биха имали почти никакъв смисъл ( освен че почти всички шофьори ще спазват ограничението след като антирадара запищи на умрело ).

При камерите на кръстовищата е друго - активират се ( по-скоро се включват ) при светването на жълтия сигнал на светофара от страната която дебне. Така при задействането на датчика поне със сигурност се знае че имаме нарушение (някой забравил да спре :) ). А тук вече може да се прояви въображение с датчиците - за движение, светлинен лъч за присъствие/отсъствие на обект и т.н. и т.н.

От инжинерна гледна точка всичко е възможно, но реално погледнато "скоростните отсечки" се контролират само от пичовете с хранилките и цивилните коли с камери.

Потребителски аватар
X-Style
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот X-Style » Съб 09 юли 2005 20:00

Звучи интересно!

Изображение

bye!

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Вто 12 юли 2005 9:38

Според мен камерите представляват следното:

Една параболична антена, насочена срещу посоката на движение, около нея още джунджурии - демек камерата.
Т.е. трябва да се гледа за нещо КРЪГЛО с карантии около него.

Освен ако радарите могат да са затворени в кутии. Ама за камерата е необходим обектив, а тоя обектив трябва да е защитен от дъжд, така че трябва да има поне нещо като дупка в кутията със сенник като на светофар.

И камерата трябва да е така разположена, че да лови точно колата на нарушителя, а не няколко накуп и да се гадае кой е нарушителят. Значи стоят някъде на видно място около пътя. По стълбовете на лампите, например.

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Вто 12 юли 2005 9:43

На София ленд има джунджории на 2 стълба - но ми се стуват прекалено високо за да са камери - поне на 2 пъти и по-голяма височина от камерата на Хемус са.

Peshko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peshko » Вто 12 юли 2005 11:35

spam Нали знаете, че ако си карате нормално, няма защо да се страхувате от камери

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 12 юли 2005 13:07

Параболичните антени са до някаква степен насочени. Не е проблем радиовъллните да минават през разни прегради ( пластмаси и т.н. ), така че антена може да се вкара в кутия.
Друг е въпросът че просто няма как да се прилагат камери "гледащи" за превишена скорост. Както казах самото устройство трябва нон-стоп да пробира за коли ( това означава че ще трябва да облъчва на да речем 100-150 метра пред себе си, което значи че антирадарите ще го ловят от поне 3 пъти повече. А няма как да се избегне това лъчение поради факта че камерата няма интелект да прецени коя кола евентуално се движи с по-висока скорост, така че да пусне радара и да измери скоростта ( както правят куките ).
Дори и да се сложи такова устройство снимките които ще направи няма да имат никава стройност... например ако се сложи такава камера пред МЕТРО на цариградското, то от там за единица време минават еди колко си коли, което значи че на снимката през по-голямата част от денонощеието ще има поне две коли.. пък ходи доказвай коя точно кола с колко км се движи... ( една жалба и си готов )... а самия радар на камерата трябва да не е насочен така че да може да хваща коли от всички платна.. абе става една мътна и кървава :).

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”