Да внеса малко светлина по въпроса. На част от местата които са изброени в списъка няма камери!
Срещу МЕТРО на Цариградско няма кемери!
На единия стълб срещу МЕТРО има базова станция ( емтелска ) а на другия кутия за remote control на осветлението. Имам чувството че някой хора бъркат въпросните кутии с камери. Те представляват едни кутии с размери приблизително 30х20х10 с антена около метър нагоре. Служат за включване/изключване на уличното осветление. Същите кутии ги има почти на всякъде. Ако някой иска ще постна и снимка ( днес щракнах една такава кутия точно до ОМВ-то на Горубляне ).
На Графа и канала също няма камери! Има едни пластмасови кутии с размер около 10х8-7х5. Не съм сигурен за какво са но предполагам са свързани с трамваите и светофара ( в смисъл когато "засекат" трамвай му пускат "заявка" в компютъра на светофара, като по този начин когато няма трамвай не му се пуска специално на него "зелена светлина", или пък с ГПС системата и таймерите по спирките на железните коне ). За каквото и да са кутиите то със сигурност не са за камери!
На Раковски и Сливница. Верно има камера на левия стълб на кръстовището като се пътува към лъвов мост, но тази камера седи там с години. Същото е и положението с камерата на сградата на кръстовището на Раковски и Дундуков. Не знам за какво са ги ползвали тези камери на времето, но съм почти сигурен че в момента не работят ( както почти всичко останало от преди 10+ години в нашата мила татковина ).
Ще гледам до седмица ( много работа сега бре .... ) да видя какво е положението пред СФленд ( дори може и да го щракна ... положението де

). Ще гледам да обиколя и останалите места от списъка, но съм почти сигурен че повечето ще се окажат false alerts.
Айде наздраве от мен!