+/- Toледо, Октавия или Пасат? Koe да избера? До 15 бона.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Пон 20 авг 2007 19:04

Това , че съм с пасат няма общо с това , което ще кажа, а именно : според изследване на няколко застрахователни компании за Западна Европа за държави производители на коли , най- калпавите коли /даващи най-много дефекти на 100 000 км/ са чешките и испанските след това са френските , италианските и най-отдолу са германските с най-малко дефекти/с нива подобни на мазда , хонда и тойота/И сега как да си купим сеат и шкода ,а? Съотношенията бяха 4 към 1 дефекти на другите към германската сглобка. Начи, вместо да влизаш 2 пъти годишно в сервиз с фолксвагена - влизаш 8 пъти със сеата.

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пон 20 авг 2007 20:35

Според AUTO-Bild SKODA са си доста добре с качеството (за разлика от Volkswagen) . Последните 5-6 години това сочи тяхната статистика (и тестове) които публикуват! А доколкото знам има много Пасати отзовани за ремонт заради дефект!

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 21 авг 2007 10:52

Така е, различните източници често си противоречат...

По темата: Приемаме, че и 3-те коли са от Германия, с произход, реални км, серв. история, 1 собственик, не са удряни и т.н. Доста обикаляне из БГ и из нет-а ще падне - още задавайки въпроса, колегата е забранил да му се отговори вярно... :)

В БГ и 3-те сравн. бавно губят цена в годините, това - добре. Пасат-а е по-висок клас, най-красив е /според мен/, имиджа е по-друг... Но пък ще бъде най-стар, най-скъп е за поддръжка и е най-лаком... На др. полюс е Октавия - ще бъде най-"обикновена" /поне клима и ел. предни стъкла трябва да има все пак... :) /, но ще е най-нова, поддръжката е по-евтина /сравнима с на Сеат-а, както и разхода/... За качеството на сглобка е трудно да се сравняват Шкода и Сеат - източниците си противоречат, а пък и Шкодите, произведени за нашите пазари, са различни от тези за "белите" хора - тук дори и "зелените" УВ стъкла и разделената задна седалка са "екстра" /поне за Фабия е така/ ... :evil:

Според мен всяка от 3-те е добър избор, ако е в подобаващо състояние, но Пасат-а бих го избрал само ако доходите ми позволяват издръжката му... :) Не бих си взел базов ДВГ /най-слабия в гамата/, както и от най-мощните, "екзотични" изпълнения, дори да мога да ги поддържам и "храня", защото, дори и да е прекрасно поддържан екземпляр, когато се наложи да му търся нещо тук, в БГ, /особено - в провинцията :evil: / ще има обикаляне, ядове и ще стоя без кола...

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пет 24 авг 2007 9:47

yoda

Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Пет 24 авг 2007 10:44

С две ръце съм за пасатора,в бъдеще искам да имам такова возило за семейн автомобил :oops:

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пет 24 авг 2007 12:29

toshev написа:yoda

мнения ли трупаме?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”