Моля за съвет. Нов VW Passat или нов Ford Mondeo
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
longora написа:Мой приятел има Форд Фокус 2 и да си кажа честно не съм очаквал Форд да е толкова стабилна, тиха, бърза ( и бързо спираща ) кола. Аз бих избрал Мондео'то. За мен Форд надминаха ФВ значително. Успех в покупката !
Брат ми замина за Чехия с един фикус 2 дизел преди коледа. Тия дни се връща. Колата е на година и половина и 80 000. Ще видим какво ще каже като се върне.
Mного ми е чудно с какво Форд надминаха VW? Да, наистина чисто нов форд фикус сигурно е по-добър от голф 2, но докога ще е така? След 5 години голф 2ката на 25 г. пак ще е по-добър от 5 годишния форд!

- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Мондеото се прави от Ситроен!!!,ако си тръгнал натам земи си рено или дачия,те още по-у6ави VAG.И у Толиати са ги почват.А са серизно-един приятел го зе мондеото от Италия за 6500.И се почна :глава -спукана,мотора блокира -основен ремонт,АБС-а умре,лагери и т.н.До сега му се върза 13500,и пак си е таралясник който секи момент съобшава за некакво изваждане.А е много убав на вид!!!.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
walentin написа:...А са серизно-един приятел го зе мондеото от Италия за 6500.И се почна :глава -спукана,мотора блокира -основен ремонт,АБС-а умре,лагери и т.н.До сега му се върза 13500,и пак си е таралясник който секи момент съобшава за некакво изваждане.А е много убав на вид!!!.
Доста неща е правил за кола 2007 год

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
longora написа:Аз мисля че Форд много качиха качеството на колите си....
Един комшия е с Mondeo 18td втората серия.
Всяка сутрин го пали по 1 час.
И накрая като го запали все едно се е взривил - чад баце.
Един друг пък караше бенз първата серия и каза че го е махнал, щото много му греел. Лятото си пускал често парното !
- vaskoniracing
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление тук има хора на които целта им е само така да си пишат.1-во тук се говори за автомобили 2006-07г.2-ро тръгнахте да плюете старите модели на ford,които разбирасе и аз мразя,но все още никои не знае как е при новите.Наистина и аз бих си вземал VW и то е така само заради имиджа на марката защото можеби ще мине време докато ford спечели доверието на клиентите,колкото и добри автомобили да прави така,че твърдо VW-to 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
longora написа:Ами на мен Пасат Б5.5 ми харесва много повече от Б6 и за това пред Б6 предпочитам Фордака. За мен по-хубав Пасат от Б5.5 няма. Ако някой ден събера достатъчно пари за нова хубава кола ще му мисля, но до тогава ще си караме боклуците на европа
Ми незнам за какво въобще коментирате темата !? Да сравнявате толкова изгърмели модели с Пассат 6 ! Които се е возил и знае не би попетал никога.. А на теб драги искам да питам защо аджеба 5.5 е по добре от 6 ...може би разхода на гориво ?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”