Прехвърляне на автомобил - КАТ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Пет 20 юни 2008 8:45

Айде и аз да отправя един въпрос:

След сключване на договор за покупко-продажба има срок от 10 работни дни за прехвърляне на собстявеността в КАТ.
Какво става обаче, ако не се спази срока? :roll:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 20 юни 2008 8:50

XaBaTa™ написа:Какво става обаче, ако не се спази срока? :roll:

Има някаква глоба, която плащаш при самата регистрация. Не знам колко е, но съм чувал, че не е голяма. :arrow:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 20 юни 2008 8:54

Мартин написа:

Има някаква глоба, която плащаш при самата регистрация. Не знам колко е, но съм чувал, че не е голяма. :arrow:

Дали па не се чака да изтече договора и после да се прави нов и готово?
Това е ако познаваш продаваче и не е у Пичковица и ти се дават пари на нотариус пак.

Потребителски аватар
Kokoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kokoo » Пет 20 юни 2008 15:40

XaBaTa™ написа:Айде и аз да отправя един въпрос:

След сключване на договор за покупко-продажба има срок от 10 работни дни за прехвърляне на собстявеността в КАТ.
Какво става обаче, ако не се спази срока? :roll:

Вече две коли прехвърлям със закъснение едната с 6 месеца а другата 1месец(днес :D ) и никой не ме е търсил за нищо.Ако мислиш че на тия в кат им е само до това :wink:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 23 юни 2008 2:12

Милослав написа:
Мартин написа:

Дали па не се чака да изтече договора и после да се прави нов и готово?
Това е ако познаваш продаваче и не е у Пичковица и ти се дават пари на нотариус пак.

Няма нужда да даваш луди пари за нов договор за покупко-продажба ,просто се прави копие на стария договор и се презаверява нотариално може и при друг нотариус,след което се взима под внимание датата на презаверката ,а не на сключване на договора и от нея започват да текат 14-е дни срок да мине колата в кат!Има глоби за пресрочване не знам какви са ама ги гледат тия работи и само чакат някоя рибка да я ощипят,така,че внимателно...! :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 23 юни 2008 14:21

Колеги, чувам за накакви зверски ЕКО такси на коли в зависимост от годините им .. Един приятел си регистрира колата в сряда ( нов внос ) и му треснали 200лв ЕКО такса. Някой знае ли нещо повече ?

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пон 23 юни 2008 14:29

longora написа:Колеги, чувам за накакви зверски ЕКО такси на коли в зависимост от годините им .. Един приятел си регистрира колата в сряда ( нов внос ) и му треснали 200лв ЕКО такса. Някой знае ли нещо повече ?

Виж тук го обсъждахме.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пон 30 юни 2008 20:00

Я да ви кажа как става тук в Монреал:
Отиваме с човека в тукашния КАТ (има ги на много места в града, без значение къде ще отидеш) вземаш номерче и сядаш. След 10-ина минути ти идва реда, човека казва продавам тази кола (и дава талона) на този човек за такава сума. На мен ми печатат нов талон и ми дават нов номер (само за отзад, отпред няма). Този номер вече си е мой и си го свалям при следваща продажба или брак, мога да го правя каквото си искам(например да го сложа на следващата кола която си купя. Плащам си данъка до края на годината, а на човека му връщат парите от вече платения данък дето не го е ползвал до края на годината. Застраховката се прави при някой застраховател после по телефона и съм готов. Цялата процедура трае около 5 минути на едно единствено гише.
Успех на всички :)

MEADOW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MEADOW » Пон 30 юни 2008 21:15

Това е в цивилизованите страни в Бг не е така,след 5г по щатско видях с очите за какво иде реч,Жална ни майка

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”