Катализатор - плюсове и минуси! СЪС или БЕЗ е по-добре?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 03 май 2008 16:58

Не знам защо си мислите, че като махнете катализаторите си и всичко ще се оправи. След махнат катализатор:
1. По-бързо прегарят гърнетата
2. Чуствително се повишава шума на колата ( дори резонаторно гърне не подобрява шума)
3. При минаване на газ анализатор при ГТП ще се берат ядове (ако сега може да се лъже машината, скоро няма да може)
Цената на едно резонаторно гърне е около 40 лв. Цената при изкупуване на стария катализатор е около 60 лв. Цената на нов универсален катализатор започват от 110 лв.
Кое е по-удачно тогава- права тръба, резонатор или катализатор?
Примерни цени: http://www.emk-33.com/shop/index.php?cP ... 0cd0a14295

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 03 май 2008 17:53

Глейте ся , ако се съмнявате ,че катализатора ви е запушен отидете някъде да ви го замерят. Замерването става единствено ,чрез демонтаж на ламбда сондата и поставянето на манометър на нейното място. Ако създава някво налягане го скубета мамицата му и за бензинките задължително резонансно гърне,за печките може и без. Но все пак скороста на изгорелите газове ще се промени ,а това няма как да не окаже влияние на ламда сондата (дори и с резонаторно гърне)

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 05 май 2008 2:12

:shock Тия оферти на сайта на ЕМ-Менте що ми се струва, че ще да са за рециклирани на тази цена ... аз си мислех че катализатор стува 700-800лв, за 125 май продават тези дето са ги изкупили на 60 и са ги поизмили... някой запознат да каже.

По темата, аз съм си с работещ катализатор, сменян е скоро преди да взема колата и ако е моя като свърши пак ще си купя. Остави шума, ма много мирише без катализатор бе ...

Потребителски аватар
nanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nanio » Пон 05 май 2008 17:33

Аз досега на всички коли, който съм карал съм махал катализаторите.
Най-тънката оферта която съм виждал за катализатор е 350лв.

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пон 05 май 2008 18:22

Точно в М-Менте преди 5-6 дена ми обявиха цена за катализатор 350 лв. за резонаторно гърне 120-150 лв. за тръба 25 лв., тва за Б5-цата. След като се свързах със завода където ги правят въпросните гърнета - с.Костинброд, се оказа че въпросният "метален катализатор", е нищо друго, а именно гърне с метална мрежа вътре. Тъ накрая си купих резонаторно гърне направо от завода като за свой човек за 20 кинта и ми пука на черупката... За сведение в Юнитрейд за оригинален катализатор за Пасатора, който вървял в комплект с меката връзка и двуцевката ми поискаха 1735 лв. - е не мерси! ;-)

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Пон 05 май 2008 18:56

Махайте я тази мизерия 8) От 3 дена съм без....колата тръгна :) както и падна разхода :P А да и с права тръба съм/на неговото място/ няма разлика в шума :idea:

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Пон 05 май 2008 19:11

Да махаме катализаторите ......ама миналия месец като минавах преглед в ДИАНА център в кв. ЛЮЛИН всичко ок и хоп казват проверка на катализатора. Закачиха провериха и доволни останаха даже ме питаха дали е нов .защото показателите били много добри.Казаха ми обаче че няма още много да се минава метър с неработещ катализатор .защото целия документ от компютара с резултатите от прегледа отивал ДАИ. Нека всеки сам си реши какво ни чака в близко време.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 05 май 2008 20:30

snoopgod написа:...А да и с права тръба съм/на неговото място/ няма разлика в шума :idea:

Брех тоя Голф. Той голяма работа ще дойде.
Как всеки който си е махнал катализатора се оплаква, че колата е станала по-шумна, само ти не забелязваш разлика на твойта? Аз лично съм се убедил в повишен шум след махнат катализатор и никой не може да ме убеди в обратното.
А това, че на някой колата е станала по-бягаща и е смъкнала разхода след махнат катализатор се дължи единствено на факта, че махнатия катализатор е бил запушен и след отстраняването му колата си е върнала нормалната динамика и разход. Дори и да повиши мощността ( както казват някои ) едвали ще се усетят 3-4 к.с.

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пон 05 май 2008 20:50

paralesko написа:Да махаме катализаторите ......ама миналия месец като минавах преглед в ДИАНА център в кв. ЛЮЛИН всичко ок и хоп казват проверка на катализатора. Закачиха провериха и доволни останаха даже ме питаха дали е нов .защото показателите били много добри.Казаха ми обаче че няма още много да се минава метър с неработещ катализатор .защото целия документ от компютара с резултатите от прегледа отивал ДАИ. Нека всеки сам си реши какво ни чака в близко време.

Нищо особено не ни чака... просто няма да минаваме преглед в ДИАНА център :wink:. Аз съм много по-доволен от колата откакто съм без катализатор!

Потребителски аватар
nanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nanio » Пон 05 май 2008 21:01

spam При TDI турбината почва приятно да свисти :lol:

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пон 05 май 2008 23:21

Преди на бензинката, а сега и на ТДИ-то на мястото на катализатора сложих права тръба. И на двете усещам незначително увеличаване на звука и едва доловимо увеличаване на мощността. Това е.
А за прегледа - миналата година минавах на преглед с един Форд дето беше почти без спирачки и пак минах (почерпих) така че .... това с газовите анализатори ....

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Вто 06 май 2008 0:27

DAXC написа:
snoopgod написа:...А да и с права тръба съм/на неговото място/ няма разлика в шума :idea:

Брех тоя Голф. Той голяма работа ще дойде.
Как всеки който си е махнал катализатора се оплаква, че колата е станала по-шумна, само ти не забелязваш разлика на твойта? Аз лично съм се убедил в повишен шум след махнат катализатор и никой не може да ме убеди в обратното.
А това, че на някой колата е станала по-бягаща и е смъкнала разхода след махнат катализатор се дължи единствено на факта, че махнатия катализатор е бил запушен и след отстраняването му колата си е върнала нормалната динамика и разход. Дори и да повиши мощността ( както казват някои ) едвали ще се усетят 3-4 к.с.
:lol: :lol: :lol: смях...нищо не си заслужава да ти се коментира :!:

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот XIKS » Вто 06 май 2008 7:46

Катализатор - плюсове и минуси! СЪС или БЕЗ е по-добре?
невиждам какво има да и се коментира на тая темя
ми то е естествено че е по добре стига да е читав катализатора и да не е запушен
запушен ли е кое е по доброто ???
да се маха разбира се ..........
с 2 думи по добре е читав ли е да си седи заминал ли е да се маха
за прегледите тва е българия
сещате се няма невъзможни неща :wink:

Потребителски аватар
vasko073
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko073 » Чет 16 окт 2008 20:37

Някои да каже цена на цялата система с катализатор за Г3 2.0 16 V 150 к.с. :?:

Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Speed_Am_All » Пет 17 окт 2008 12:40

Първо слоvих едно което е за 45 пари и 15 смяната при един в изгрев (или изток незнам как се води) до автогарата и разлика в шума имаше, след месец го замених с едно със същия размер, но видимо по плътно и тежко което обаче струваше 110лв със смянатa и нещата се оправиха и от към шум. :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”