Бора или БМВ
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
и аз това щях да казвам колега...като са много паралии и гъзари да си вземат баварците и да им се радват,но после да не се оплакват от цени в сервизите,защото тук в Бг. пътища и танковете се чупят...Asen_Iwanow написа:Абе чета и се чудя, това форума на vw ли е или на bmw?
Като ви кефят баварците зимайте си по един и бегайте при
Цитирам:
"мюнхенските михмилюзи"
По темата:
Колега, земи бората, по-пъргава е. Друото не е важно! Като покараш малко сам ще видиш защо

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги ако се кара внимателно няма да имате проблеми с пътищата. Наистина че постоянно трябва да сте нащрек и все едно сте на слалом, но колата може да се опази. Моя пасат вече го карам 20 000км+ по българските пътища и нямам проблеми с окачването което се води ялово ... Всичко е до маниер на каране. Ако влизате във всяка дупка няма как да не ви се счупи и танка ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
jagler написа:и аз това щях да казвам колега...като са много паралии и гъзари да си вземат баварците и да им се радват,но после да не се оплакват от цени в сервизите,защото тук в Бг. пътища и танковете се чупят...като го обухат 500лв. за задни амортесъори...ще му дойде акъла,ще пести 3м.и тогава ще кара и пак така...
Ей, няма да спрете. Двете коли просто няма смисъл да се сравняват. Колкото до това дали БМВ е кола само за гъзари ... мисля, че спокойно мога да нарека "ограничен" всеки, който го твърди.
Имал съм само 5 коли досега, 4 от тях ФВ. То е като първата любов. Много си харесвам пасата, но следващата ми кола ще е А6, БМВ 5-ца или Мерцедес от Е нагоре. Който иска да си криви душата ... аз не мога - хубавото си е хубаво.
batesecko написа:Аз вчера писах по темата и веднага ме оплюха. Имам впечетления и от двете коли. Не съм си помислял обаче да правч сравнение на комфорта. Между другото на Е39 съединителя не върви ли в комплект с маховика? За Е39 525 ТДС със сигурност знам че е така. Там цифрата нараства...
не е задължително, но на всяка втора смяна на съединителя става препоръчително, заради неприятните вибрации
една е39-ка спокойно може да е на 300 и косур хил. км с втори съединител и ориг. маховик и да избута без проблем още 100к без да се наложи да се сменя маховичето
- jungleboy
- Автомобил:
- Двигател:
Тая тема нещо се разводни!
Ейй прехвалихте ги тия БМВ-та бре, ще каже човек че не е куп ламарина ами се возиш в златна каляска
Какво сте се запънали с тия съединители и маховици все едно човек ги сменя всеки ден ... Ако си купиш БМВ му носиш кръста ... Искаш да си гъзар - плащаш. Доста неща се изписаха за "би-вануса", който всъщност е ВАНОС (VANOS) И магическия "би-ванус" кара 520 да гори под 15 градско?? Голям виц!
Нещата в БГ наистина са изкривени , повечето хора си купуват коли заради другите а не заради себе си. И определено тези които си купуват БМВ го правят не заради това че са кой знае какви коли а че са чули че били добри и "много ги карат" а! и са гъзария
Хайде бъдете обективни малко всяка марка си има недостатъците
БМВ са хубави двигатели в посредствен дизайн не мръднал от 20 години. "Неокласика" - дръжки! Безидейни форми, грозни гумени интериори на новите 3ки и врътки на задните стъкла на единицата която почва от 43 бона за 1.6 бензин. Събудете се малко
Да не продължавам с оплакванията от друсащите runflat гуми и боядисаната скърцаща пластмаса имитираща алуминий в топ изпълненията на трета серия (говорим за над 90 хил. лв.)
Хайде да не продължавам че ще изпиша цяла страница. Мисълта ми беше че човек трябва да си опъва краката според чергата. БМВ е премиум по цена и хората по света го купуват да покажат социален статус а не защото е "с ебати возията" или "страшния лукс".
Между 520 и Бора , амиии ако не те притесняват парите за бензин , вземи бмв-то , поне да радваш комшиите

Какво сте се запънали с тия съединители и маховици все едно човек ги сменя всеки ден ... Ако си купиш БМВ му носиш кръста ... Искаш да си гъзар - плащаш. Доста неща се изписаха за "би-вануса", който всъщност е ВАНОС (VANOS) И магическия "би-ванус" кара 520 да гори под 15 градско?? Голям виц!
Нещата в БГ наистина са изкривени , повечето хора си купуват коли заради другите а не заради себе си. И определено тези които си купуват БМВ го правят не заради това че са кой знае какви коли а че са чули че били добри и "много ги карат" а! и са гъзария

Хайде бъдете обективни малко всяка марка си има недостатъците
БМВ са хубави двигатели в посредствен дизайн не мръднал от 20 години. "Неокласика" - дръжки! Безидейни форми, грозни гумени интериори на новите 3ки и врътки на задните стъкла на единицата която почва от 43 бона за 1.6 бензин. Събудете се малко

Да не продължавам с оплакванията от друсащите runflat гуми и боядисаната скърцаща пластмаса имитираща алуминий в топ изпълненията на трета серия (говорим за над 90 хил. лв.)
Хайде да не продължавам че ще изпиша цяла страница. Мисълта ми беше че човек трябва да си опъва краката според чергата. БМВ е премиум по цена и хората по света го купуват да покажат социален статус а не защото е "с ебати возията" или "страшния лукс".
Между 520 и Бора , амиии ако не те притесняват парите за бензин , вземи бмв-то , поне да радваш комшиите

Connor cane коментара ти искрено ме развесели (не се подигравам)....
значи няма да ми се наложи да тегля кредит за да си купя БМВ-то
(освен ако продължавам да давам на заем пари и не ми ги връщат).
За социалния ми статус-ами не знам аз си мисля че съм човек като човек но не ми харесват определения като "средна класа".Понеже
попита дали съм мислил за пасат,ами гледах една-две коли но не ми хареса предното им окачване,много лефтерни ми се видяха тия алуминажи дето са сложили там а и колата някак не ми харесва (субективно).Понеже стана дума и за цената на БмВ-то и на бората искам да кажа че конкретно колите които гледах са съответно 9000лв -БМВ и 11600лв-Бора. И двете коли са в невероятнo(убииствено) добро състояние.Тоест това което каза един от колегите, че ако взема бмв за тия пари после ще ми се наложи да го ремон
тирам за още поне 5000лв- не е така!!Поне в моя случай взимам и сядам да карам ако се наложи някакв ремонт то ще е за в бъдеще! Но на тоя етап колите изглеждат много добре(и двете)!А що се отнася за парите за гориво поне на тоя етап това е една много специална тема предвид и сабитията на последък в България свързани с поскъпването
на горивата!Но въпреки това мисля че ще мога да го "нахраня" това бмв ако реша да го взема.
значи няма да ми се наложи да тегля кредит за да си купя БМВ-то

За социалния ми статус-ами не знам аз си мисля че съм човек като човек но не ми харесват определения като "средна класа".Понеже
попита дали съм мислил за пасат,ами гледах една-две коли но не ми хареса предното им окачване,много лефтерни ми се видяха тия алуминажи дето са сложили там а и колата някак не ми харесва (субективно).Понеже стана дума и за цената на БмВ-то и на бората искам да кажа че конкретно колите които гледах са съответно 9000лв -БМВ и 11600лв-Бора. И двете коли са в невероятнo(убииствено) добро състояние.Тоест това което каза един от колегите, че ако взема бмв за тия пари после ще ми се наложи да го ремон
тирам за още поне 5000лв- не е така!!Поне в моя случай взимам и сядам да карам ако се наложи някакв ремонт то ще е за в бъдеще! Но на тоя етап колите изглеждат много добре(и двете)!А що се отнася за парите за гориво поне на тоя етап това е една много специална тема предвид и сабитията на последък в България свързани с поскъпването
на горивата!Но въпреки това мисля че ще мога да го "нахраня" това бмв ако реша да го взема.

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
metodi80 написа:Connor cane коментара ти искрено ме развесели (не се подигравам)....
значи няма да ми се наложи да тегля кредит за да си купя БМВ-то(освен ако продължавам да давам на заем пари и не ми ги връщат).
може би ще изместя леко темата ,но в ЕВРОПЕИСКИТЕ БЕЛИ държави предпо4итат ФВ пред БМВ(сервизите тук са много по скъпи от българските,пътищата също не са с дупки)..........
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:metodi80 написа:Connor cane коментара ти искрено ме развесели (не се подигравам)....
значи няма да ми се наложи да тегля кредит за да си купя БМВ-то(освен ако продължавам да давам на заем пари и не ми ги връщат).
може би ще изместя леко темата ,но в ЕВРОПЕИСКИТЕ БЕЛИ държави предпо4итат ФВ пред БМВ(сервизите тук са много по скъпи от българските,пътищата също не са с дупки)..........
Колега, ако си намерил читаво 520 за 9000 лева, скачай и го купувай направо - без майтап - офертата не е за изпускане. Аз не съм казал, че ти си от тънките гъзенца с потребителските кредити и панелните апартаменти, споделени с още 9 роднини. Просто споделям впечатления от хора с такива коли, които познавам.

Сега ще ти кажа какво не харесвам на Е39:
- огромен волан - имам чувството, че карам Икарус

- отвратително облечени в пластмаса предни седалки(ако няма кожен салон) - за да не подпират седящите отзад тези отпред. Ама много грозно бе - не можаха ли поне да скрият пластмасата под тапицерията?

- тромаво ускорение - 2.0, 150 конски сили се позадъхва с това купе - не че е чак толкова зле, но като караш БМВ, очакваш повече. Иначе на висока скорост носи доста - 170-190 не се усещат в купето.
- твърда возия - друса си юнашки - не е правена за дупки просто; и S500 съм карал, и тя друса - няма измъкване, ама е друго друсането де.

И за 18-ти път повтарям - Бората е друг клас кола - мнооого по-нисък от 5 серия. Купуваш си кола според нуждите и възможностите си.
Ако целта ти е да покажешна комшиите какъв кисел гъзар си - 520 е твоята кола.

Колега, карам Golf3 1998 г., но смятам да се качвам на 525 common rail 2002 г. или някой бензин, не съм решил твърдо още.
Ако можеш да поддържаш BMW, вземай, ако не, не вземай. Нo въпросната Bora няма да е по-евтина откъм поддръжка кой знае колко. Въпроса е какво искаш от една кола и колко можеш да извадиш за нея. Баланса между двете е твоят избор. Аз лично бих избрал BMW и смятам скоро да го осъществя.
P.S.А това, че всеки гъзар кара BMW, е толкова селско изказване, че нема накъде. То обикновено е типично за киселото грозде.
Ако можеш да поддържаш BMW, вземай, ако не, не вземай. Нo въпросната Bora няма да е по-евтина откъм поддръжка кой знае колко. Въпроса е какво искаш от една кола и колко можеш да извадиш за нея. Баланса между двете е твоят избор. Аз лично бих избрал BMW и смятам скоро да го осъществя.
P.S.А това, че всеки гъзар кара BMW, е толкова селско изказване, че нема накъде. То обикновено е типично за киселото грозде.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
longora написа:И все пак е вярно че има хора които като си вземат BMW и вече се мислят за господ, но не трябва всичко да е под един знаменател. То се говори че и голфаджиите са селяни .. ае са да не караме голфове по тая логика с гъзарите по BMW'тата..
Не става дума за това, че всички, които карат БМВ са гъзари. Просто баварката (особено 5 и 7 серия) е типа кола, от която като спре някъде, очакваш да видиш човек на поне 40 години, който е постигнал значителни успехи в сферата, в която работи. Самата марка го предполга - БМВ Мерцедес и Ауди са коли за преуспели и богати хора.
А како виждаме в милата ни България - спира баварката, и от нея слиза 24-5 годишен келеш (каквто всъщност съм и аз, но нямам БМВ), на който или баща му е дал пари, или е изтеглил най-големия отпуснат му кредит с лихва трепач. БМВ не е за това - точно голфарата е кола за млади хора, които тепърва започват да се развиват в дадена област.
Не случайно в белите стрни броят на БМВ-тата е много пъти по-малък от ФВ, както и другите масови марки. Прост хората знаят от коя страна на масата седят и не се изхвърлят със скъпи коли.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”