Да се включа и аз по темата: открадната кола с каско, следва голямото чакане, около 6 месеца, а именно
1. издирване от страна на полицията, има срок от 2 месеца от датата на кражбата
2. ако не се намери колата (а тя няма да се намери), служебната бележка от РПУ-то отива в Прокуратурата, в моя случай им трябваха 20 дни за да стигне от 1-во РПУ до другия Прокуратурата....
3. от Прокуратурата има срок от 1 месец, в който да се произнесат по преписката и да издадат тяхната служебна бележка, при мен този срок беше 2 месеца и малко.....
4. накрая със служебните бележки, се отива при застрахователя и то 15 дни изплащат колата, при мен бяха 19, но там най-бързо действат....
В крайна сметка моята кола беше открадната на 19.01, а ми беше платена на 20.06, заради забавянето на ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, при застрахователя няма грижи, стига да отговаряш на техните изисквания, които ти казват веднага след като се оплачеш, че ти е открадната колата....
С две думи неприятно е, както каза един колега по-нагоре, че е застраховал на по-голяма сума, вярно, че няма да загуби, а може и а спечели, но пропиляното време никой не го плаща
П.П. и аз сега новата съм я застраховал на доста по-голяма сума, така че ви съветвам като правите каско, правете го на маскималната сума, която ви позволяват