Колко масло гори вашият VW до смяната му?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко масло гори вашият VW до смяната му?
Ако карам по магистрала със 140-160 - грам не гори. Ако карам с 90 - направо ми пълни картера, та източвам чат-пат...
Естествено много зависи и от маслото и от задкормилното устройство но в общи линий почти няма мотор който да не пипа маслото. При дизелите ( особенно с турбина) , дори заводски си дават колко масло харчи. И това не е само при VW. На BMW също си им дават допустим разход на масло.
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
samo_pechka написа:qm_parket написа:...Тогава го смених на Castrol Magnetic ...
Магнатек колега, magnatec ...
Да де ... ще се хващаме за дребните грешки ли?!
Въпросът е, че явно КАСТРОЛ е истината.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
MOTUL forever 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
qm_parket написа:КАСТРОЛ е истината.
Ако е истински, или най-точно казано, ако е произведен за и внесен от бяла държава.
- Wolfgar
- Автомобил: Polo 9N
- Двигател: BBY 2003
И на полото и на аудито взех кастрол от Сърбия, 5w 40, 4 литра за 60 лева. Полото след 5000км още изглежда като ново. И все пак каквото и масло да сложа, Полото харчи литър и 100 за 15000км
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Около половин литър отново .Рено Меган -ДЦИ .Масло Yaccо 5 в 40 и винаги ще е такова отсега нататък .Смяна на 10 000 км .На моменти грозни обороти .
.
Последна промяна от даката07д на Нед 07 дек 2014 23:21, променено общо 1 път.
muns61 написа:Мотора може наистина да е на 260 000, но последните 160000 масло не е сменяно, само доливано. Виждал съм такива животни и горе-долу толкоз масло хапват.
Бтв,забравих да кажа,че смених гарнитурата на разпределителния вал и ситуацията не беше много за описване...

Когато затягах болтовете на капака на гарнитурата единия болт превъртя...към днешна дата може да се вади съвсем лесно...а трябва да е СТЕГНАТ!!!...все едно,ще го водя на майстор да му направи този болт,да видим как ще се държи тогава..истината е,че докато не го бях превъртял си вървеше без да писка,а сега...Скъсва се да пищи..сигурно губи компресия от този незатегнат винт ли не знам какво но не се издържа направо
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Gigabyte написа:Който ги разправя тея филми с небараното масло от смяна до смяна... или не кара ,или нещо друго му се връща в картера(я бензин ,я антифриз)
Глупости, на трета смяна на масло съм, ENEOS 5W40 на 8000-9000км. се сменя маслото, до сега не ми се е налагало да доливам, до където го налея на щеката, там си стои до смяната! Дори и да е мръднало което е нормално, е незабележимо.
Колата се кара градско, извън градско, с 50 със 150, кара се всякък като всеки един друг автомобил, ако ми се наложи да доливам по-литър и повече масло от смяна до смяна трябва да отварям двигателя за ремонт.
Недейте сега така, че видиш ли те всички коли си горят по кило и горница и това е нормално.
На Голфа 1.9 TDI 10W40 Meguin полусинтетика, му доливах не повече от 200-300гр. с тази разлика че там го сменях на по-малък пробег м/у 6000-7000км.
Колата се караше доста динамично, с 50-60км. не помня да съм я карал, като се пътуваше предимно извън градско с нея.
Последна промяна от forski на Чет 13 мар 2014 21:09, променено общо 1 път.
- djuni_ibiza
- Автомобил: Golf MK4 1.6sr
- Двигател: AKL
Вчера смених маслото на двигателя на около 13 хиляди километри забелязах загуба от максимум 200 грама което е супер маслото е
Castrol 5-30 magnetic мотора е 1.6 sr akl golf 4 na 167 хил, а преди това масло бях със 10-40 на фукс което изгоря 600 грама само за 9 хиледи км. сипвайте смело на Castrol
П.П. да не забравя данкажа че маслото изглеждаше все едно е на хиляда км чистичко 5 литъта 110 лева
Castrol 5-30 magnetic мотора е 1.6 sr akl golf 4 na 167 хил, а преди това масло бях със 10-40 на фукс което изгоря 600 грама само за 9 хиледи км. сипвайте смело на Castrol
П.П. да не забравя данкажа че маслото изглеждаше все едно е на хиляда км чистичко 5 литъта 110 лева
- Wolfgar
- Автомобил: Polo 9N
- Двигател: BBY 2003
Gigabyte написа: Който ги разправя тея филми с небараното масло от смяна до смяна... или не кара ,или нещо друго му се връща в картера(я бензин ,я антифриз)
На ладата не доливам и капчица. От три смени вече сипвам 3,8 източвам 3,8. Маслото което източвам определено не е с бензин или антифриз. Всичко си е до колата според мен. Съсед със същото Поло като моето, му долива само 500, а аз 1,100-1,200. Ползваме еднакво масло.
- djuni_ibiza
- Автомобил: Golf MK4 1.6sr
- Двигател: AKL
Wolfgar написа:Gigabyte написа: Който ги разправя тея филми с небараното масло от смяна до смяна... или не кара ,или нещо друго му се връща в картера(я бензин ,я антифриз)
На ладата не доливам и капчица. От три смени вече сипвам 3,8 източвам 3,8. Маслото което източвам определено не е с бензин или антифриз. Всичко си е до колата според мен. Съсед със същото Поло като моето, му долива само 500, а аз 1,100-1,200. Ползваме еднакво масло.
колегата с ладата е прав на предищния ми golf 3 2.0i gti по сущия начин не гореше и капка масло тоест 10-20 грама си е горял сигурно де . а същото важи и за китайският ми скутер 50 кубика тип двигател GY6 4 тактов BOATIAN побира 900 грама масло 15/40, купих го чисто нов сега е на 16 хиляди и все още не харчи капка масло
-
- Автомобил: VW Transporter T4
- Двигател: 2_4D
- Контакти:
striker15 написа:Естествено много зависи и от маслото и от задкормилното устройство но в общи линий почти няма мотор който да не пипа маслото. При дизелите ( особенно с турбина) , дори заводски си дават колко масло харчи. И това не е само при VW. На BMW също си им дават допустим разход на масло.
Колега не съм убеден, че е така. Има един приятел който кара с някакво испанско масло, на което му дават 20 000 км. пробег. Към момента е на 17 000 и не е доливал все още. Автомобила е Рено Лагуна 1,9 dTi.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Темата е:
Леко оффтопик какво прочетох:
Нека всеки сподели личен опит с VW, а не какво някой му бил казал за някакви други марки.Колко масло гори вашият VW до смяната му

Мен Реното ме радваше доста време. Чааааак докато го купихме.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”