здравейте..първо не съм виждал кола на която можеш да пуснеш светлините за мъгла без поне да включиш халогените..
второ поне на полото първо са фаровете за мъгла...после задната допалнителна светлина(която наистина трябва да се пуска само при доста намалена видимост по простата причина че не само дразни а пречи!!!)
трето ВИНАГИ и по всяко време на годината карам на къси и предни фарове за мъгла защото не мисля че правилно коригирани пречат или дразнят,на тъмно помагат ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много като правят ямите по нашите пътища по видими,умрели животни избутани в края на пътя,грапав банкет,коловози направени от МНОГОТО тирове и така нататък..просто когато ги пуснеш сякаш пътя става по 1м по широк от двете страни на колата..
заключение-помагат и не пречат(правилно настроени!)да не говорим че всяка 5 кола е с къси по лоши и от дългите...
Лично мнение!...благодаря и караите разумно!!!
Карате ли на фарове за мъгла?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лично мое мнение
yotov_uktc написа:здравейте..първо не съм виждал кола на която можеш да пуснеш светлините за мъгла без поне да включиш халогените..
второ поне на полото първо са фаровете за мъгла...после задната допалнителна светлина(която наистина трябва да се пуска само при доста намалена видимост по простата причина че не само дразни а пречи!!!)
трето ВИНАГИ и по всяко време на годината карам на къси и предни фарове за мъгла защото не мисля че правилно коригирани пречат или дразнят,на тъмно помагат ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много като правят ямите по нашите пътища по видими,умрели животни избутани в края на пътя,грапав банкет,коловози направени от МНОГОТО тирове и така нататък..просто когато ги пуснеш сякаш пътя става по 1м по широк от двете страни на колата..
заключение-помагат и не пречат(правилно настроени!)да не говорим че всяка 5 кола е с къси по лоши и от дългите...
Лично мнение!...благодаря и караите разумно!!!
Ето тук трябва да се радваш, че не са те спирали органите на реда, защото карането на халогени е забранено, ако няма намелена видимост.
- markovgolf
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Карате ли на фарове за мъгла?
Фаровете за мъгла не заслепяват ( поне на пасата ) и със тях много добре виждам непосредствено до колата и банкета или тротоара .
markovgolf написа:Фаровете за мъгла не заслепяват ( поне на пасата ) и със тях много добре виждам непосредствено до колата и банкета или тротоара .
Абе дори и да не заслепяват НЕМОЖЕ да се кара с тях

Закон за движение по пътищата:
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
blinder написа:
Абе дори и да не заслепяват НЕМОЖЕ да се кара с тях![]()
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.
Може , може никой не глобява

L&R написа:blinder написа:...
О, напротив, веднъж с един приятел си караме(аз се возя де)и на симеоновско - айде тупалка.Полицая дойде и почна, знаеш ли за кво те спирам.
Моя авер - ами май се сещам.
-ами сещаш, не сещаш караш с халогени, ела сега с нас....
И си написа актце на момчето като пич.Така, че не спирали, айде де, спират си ама такива като нас.Бай Q7 или X5 не ги спират

!
За фаровете за мъгла съм съглсен.Трябва да се ползват само когато има нужда, или да са нагласени да светят макс. на метър пред колата.
ОБАЧЕ, относно тъпите селяни, които постоянно карат с вкл. заден фар за мъгла: направо побеснявам.Не стига че по цял ден съм като оксиженист, заради псто, а и вечер някои ми вади очите с тея фарове. Полудявам направо.Пускам де що имам / дълги, халогени/ и им светя под ъгъл в огледалата докато отбият в страни. Вече съм сериозно решил да си взема 1 дискотечни блистери и на такива боклуци, дето ме карат да мижа като къртица.достатъчно е да им ги пусна за 2 сек. и после 10 мин. няма да могат да си пипнат носа.Шегувам се за последното, но ми се иска
ОБАЧЕ, относно тъпите селяни, които постоянно карат с вкл. заден фар за мъгла: направо побеснявам.Не стига че по цял ден съм като оксиженист, заради псто, а и вечер някои ми вади очите с тея фарове. Полудявам направо.Пускам де що имам / дълги, халогени/ и им светя под ъгъл в огледалата докато отбият в страни. Вече съм сериозно решил да си взема 1 дискотечни блистери и на такива боклуци, дето ме карат да мижа като къртица.достатъчно е да им ги пусна за 2 сек. и после 10 мин. няма да могат да си пипнат носа.Шегувам се за последното, но ми се иска

- icohristov
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:blinder написа:
Абе дори и да не заслепяват НЕМОЖЕ да се кара с тях![]()
пич, нее въпроса дали ще те глобят 50 лева, не сме сами на пътя, има и други очастници и трябва да се съобразяваме.
никой нее станал "гъзар" защото е карал на халогени
- malcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За пореден път се убеждавам, че манталитетът ни е причината за положението в което сме и форума, като умален модел на обществото го доказва. В закона ясно пише кога и как, но нас закон не ни лови. Веднага почват вариации на тема - ама мойте не пречат, амо това и онова - винаги сме по-прави от закона и по тарикати.
Осветявали точно пред колата - ми свалете си малко късите щом не виждате напред.
Аз лично намирам използването на допълнителни светлини без нужда за особен вид малоумна селения, а когато е през деня за келешлък.
Аз лично пускам халогени, когато мъглата е с под 100 м видимост - за да бъда видян. А понякога и в комбинация с дългите, когато срещу мен видя пухльо с включени халогени.
(пухльо= ПУтьо + муХЛЬО)
Осветявали точно пред колата - ми свалете си малко късите щом не виждате напред.
Аз лично намирам използването на допълнителни светлини без нужда за особен вид малоумна селения, а когато е през деня за келешлък.
Аз лично пускам халогени, когато мъглата е с под 100 м видимост - за да бъда видян. А понякога и в комбинация с дългите, когато срещу мен видя пухльо с включени халогени.
(пухльо= ПУтьо + муХЛЬО)
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Нама как да гласувам защото на нито една от посочените по-горе възможности не отговарям. Имам фабрични и не ги пускам никога - дори и при мъгла. Няма файда от тях както са си сток. Ще им махам тенекийките дето обгръщат крушката им и ще слагам жълти крушки- така мисля ,че вече ще мога да ги ползвам в мъгла
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
mopowah написа:Халогените осветяват много добре точно пред носа на колата, винаги си ги пускам. Перфектен помощник са - колко дупки, от най-подлите, съм избегнал в последния момент, не е истина.
Absolutно - досега как никой не мие сигнализирал,че го заслепяват.
няма начин да ме накарат да спра да ги ползвам
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”