Защо да избера Passat, а не Scenic ???
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Защо да избера Passat, а не Scenic ???
Абе какво да ти кажа....като външен вид и фолка е чалга дизайн и рендето два пъти....аз не бих си купил ни една от двете....кат цяло са на кантар от към плюсове....фолксваген от години не предлага нищо иновативно за е оправдана безбожната му цена за иначе една посредствена ....от към качества кола....изключая надеждността която е пословична поне за моделите до към средата на 90те години на миналия век....сори ама тва е положението въпреки че съм доволен от моя Фолксваген то едва ли бих си купил пак такъв...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Първо искам да изразя благодарноста си на всички отзовали се.
Второ пак искам да благодаря за добрият тон в който протече/тече темата,честно казано това ме изненада.Очаквах много повече нападки на тема Рено и френска кола.Темата ми беше много полезна,появиха се неща,относно VW, който не очаквах.Найстина ми помогна.
Най-вероятно ( сигурно ) ще се ориентирам към по новата кола.Мисля,че там сигурноста е на високо ниво,а това ми трябва.
Днес съвсем случайно попаднах и на друго интересно нещо.
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
Просто давам пример,не конкретно за този става въпрос,а за модела.Това доколкото разбрах е чист VW Sharan ама с различни надписи.Поне на външен вид и по таблото и т.н не успях да намеря разлика със Шарана.Освен цената която е със 20% надоло.И най вече е напълно в ценовите ми възможности за сега.Пък и е добра година - 99 г.
Така,че моята одисея към мечтаният автомобил,май още не приключила.
Второ пак искам да благодаря за добрият тон в който протече/тече темата,честно казано това ме изненада.Очаквах много повече нападки на тема Рено и френска кола.Темата ми беше много полезна,появиха се неща,относно VW, който не очаквах.Найстина ми помогна.
Най-вероятно ( сигурно ) ще се ориентирам към по новата кола.Мисля,че там сигурноста е на високо ниво,а това ми трябва.
Днес съвсем случайно попаднах и на друго интересно нещо.
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
Просто давам пример,не конкретно за този става въпрос,а за модела.Това доколкото разбрах е чист VW Sharan ама с различни надписи.Поне на външен вид и по таблото и т.н не успях да намеря разлика със Шарана.Освен цената която е със 20% надоло.И най вече е напълно в ценовите ми възможности за сега.Пък и е добра година - 99 г.
Така,че моята одисея към мечтаният автомобил,май още не приключила.

- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
алхамбра е 1:1 с шаран, ако говориме за технически характеристики.
най-важно в случая е техническото състояние на конкретния автомобил, а не дали емблемата е ФВ или СЕАТ
най-важно в случая е техническото състояние на конкретния автомобил, а не дали емблемата е ФВ или СЕАТ
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Нали усещаш как си противоречиш!! Хем "..не пиши..", хем пък "..всеки има право да си каже мнението.."! И поуспокой малко тона! Съвсем нов си във форума и досега само взимаш, не можеш да си позволиш да правиш забележки от този род на хора, които са дали много повече от теб..
Ти като си стар във форума какво? трябва да се заяждаш с хората ли? е*ати "пича" честно, това че си от повече време тук не ти слага автоматично ореол на главата, и всеки ако сметне за необходимо щи ти прави забежка, а тона на колегата е повече от нормален за разлика от твоя. самата тема дава достатъчно на форума...
и така по темата на колегата за да не стане спам...чичо ми имаше рено(лагуна) и като кола - вървеж, комфорт е много добра, но от към електроника имаше доста ядове даде 3-4к за ремонти и пак си остана проблема...просто ги имай впредвид, защото най-скъпото в една кола е ако се прецака електрониката...

- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
2001г. сценик не е с кой-знае колко електроника... иначе най-новите и Меган и Лагуна са препълнени с електроника и дават доста проблеми... същото се отнася и за Мерц., БМВ и Ауди - например елементарно сваляне на акумулатора или изтощаване докрай създава купчина проблеми...
При модела от 2001г само трябва да се въведа наново кода на радиото
При модела от 2001г само трябва да се въведа наново кода на радиото

- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Лагуната и тя беше или 2000 или 2001...и си имаше достъчно електроника
забелязал съм го че при френските автомобили си им куца електрониката, при рено, при ситроен и като чче ли най-малко при пежо...но и там не са малко проблемите...и то не да кажеш сериозен проблем ама дразнещ - спече ти стъклото, покрива ти не се затвори...от едната страна ти духа топло от другата студено...без да е с двузонов климатроин и такива неща 

-
- Автомобил:
- Двигател:
абе тва за електрониката и аз съм го чувал,ама пак съдейки от хората около мен - те нямат такива проблеми.От друга страна служебната - Пежо 206 е 01 г,честно казано ми се слувало да не мога да загася фаровете от първият път,да ми "падне" километража ( да спре да отчита ) ами май са тва нещата около електрониката дето съм забелязал.Все пак на пежото нямам ел.огледала,ел.прозорци,люк въобще няма.
Но тези проблеми се решаваха,когато колата се загаси и запали отново,понякога няколко пъти но ставаше.Казаха ми,че по такъв начин се "рестартирал" компютъра.
Но тези проблеми се решаваха,когато колата се загаси и запали отново,понякога няколко пъти но ставаше.Казаха ми,че по такъв начин се "рестартирал" компютъра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
То всеки чул недочул , разбира, не разбира ама плямпа едни и същи глупости
От "ФВ - голяма работа" до "ФВ - скъпа, за същите пари две Фиат Браво"
Разни хора разни идеали.
Смислен отговор няма да получиш във форумите.
Ако не можеш да решиш сам то не ти трябва кола
Разни хора разни идеали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mufin написа:Ако не можеш да решиш сам то не ти трябва кола
Съгласен съм.Но нищо не пречи да питам.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Ти хубаво питаш, но тук е форум на VW - влизат предимно фенове на марката - хора, които по една или друга причина за предпочели VW пред конкурентното рено,пежо, фиат и др. Нормално да ти кажат че пасата е по-хубав, аз също може би бих го избрал по същата причина - не харесвам френски коли, заради неграмотното техническо изпълнение - нещата под капака винаги са максимално забутани. Питай хора, които не робуват на марка и майстори.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В интерес на истина тук получих и доста мнения в подкрепа на Реното,а и мнения за избор на по-новата кола.
Относно майсторите,поне аз не познавам такъв,който като чуе VW и да не изпада в екстаз.
Това се надявах,а и се получи в голяма степен, в тази тема да пишат хора който "не робуват на марка". Изказаха се мнения със положителни и отрицателни страни на автомобилите и то доста честно според мен.
Не всички който посещават даден форум са маниаци по темата,но пък от друга страна са хора който най-малкото са се сблъсквали със дадена марка коли,пък и доста други марки около тях и могат да направят сравнение.Този опит който го има сборно в даден форум е незаменим и не може да се навакса и със 200 г. шофиране ( и щофьорски неволи.Апропо - знаете ли разликата м/у магарето и шофьора - магарето избира къде да легне !
) и четене по интернет.Не казвам,че ще се съобразя на 101 % със мненията,но мога да смело да заявя,че те много ми помогнаха.
Относно майсторите,поне аз не познавам такъв,който като чуе VW и да не изпада в екстаз.
Това се надявах,а и се получи в голяма степен, в тази тема да пишат хора който "не робуват на марка". Изказаха се мнения със положителни и отрицателни страни на автомобилите и то доста честно според мен.
Не всички който посещават даден форум са маниаци по темата,но пък от друга страна са хора който най-малкото са се сблъсквали със дадена марка коли,пък и доста други марки около тях и могат да направят сравнение.Този опит който го има сборно в даден форум е незаменим и не може да се навакса и със 200 г. шофиране ( и щофьорски неволи.Апропо - знаете ли разликата м/у магарето и шофьора - магарето избира къде да легне !

kiril_kirilow написа:...........,но мога да смело да заявя,че те много ми помогнаха.
Кажи сега, какво избра?

- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
theultimate написа:Ти хубаво питаш, но тук е форум на VW - влизат предимно фенове на марката - хора, които по една или друга причина за предпочели VW пред конкурентното рено,пежо, фиат и др. Нормално да ти кажат че пасата е по-хубав, аз също може би бих го избрал по същата причина - не харесвам френски коли, заради неграмотното техническо изпълнение - нещата под капака винаги са максимално забутани. Питай хора, които не робуват на марка и майстори.
колега не сравнявай с Голф 2, където просто няма нищо под капака! всички съвременни коли са трудни за обслужване и със "забутани" агрегати...
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Да....ако сравня голф 2 с рено 11 или 19 - рендетата пак са простички коли, но не можеш да си свалиш алтернатора и стартера без канал. И при по-новите коли е така. Немските винаги са по-правилно техническо изпълнени, по-подредени под капака. Французите и италянците не случайно залагат адски много на комфорт и външен вид - не могат да направят като немския двигател, не могат да го изпълнят така технически, но за сметка на това могат да набият всякакви екстри и глезотии за да остане клиента доволен.
- syncro fen
- Автомобил:
- Двигател:
mufin написа:То всеки чул недочул , разбира, не разбира ама плямпа едни и същи глупости
Разни хора разни идеали.
Напълно съгласен! Аз например, си купих 6 годишен Пасат В5.5 за парите на чисто нова Дачия. Мой братовчед пък направи точно обратното - предпочете Дачията. Така че, всеки със свойте идеали и разбирания!
Няма да пропусна и един факт, примерно след 10 години: "16 годишен Пасат В5.5 ще се котира по-добре на пазара от 10 годишна Дачия!"

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”