Голф 6 срещу новата Астра

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 6 срещу новата Астра

Мнениеот Ugeorge » Вто 21 юли 2009 10:13

Астрата ми прилича на миниван, предния капак не е достатъчно изразен, а и централната конзола е доста легнала, като по-малък миниван е. Голфа е несравнимо по-красив.

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Вто 21 юли 2009 12:15

Принципно,според мен около 80% от моделите коли(говоря за нови коли)са добри или еднакви като възможности.Мисля,че има 5-6 модела,които наистина не стават и са боклуци.Голфа се доказал,астрата е доббра до толкова колкото е най-евтината немска машина.Но все пак новото си е ново,нали.Който каквото си хареса,все пак по-важното е да ти прави удоволствие.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 21 юли 2009 13:49

Като гледам габаритите на Астрата, спазва традицията отзад да е много по просторна от Голф както е при Астра Х и Голф 5 в момента... много е приятно отзад да пътуваш, докато голфа си е направо двуместен :) Иначе като вид, Голф продължава да е Голф което по ми харесва от Nта версия на астра :)

Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Вто 21 юли 2009 17:23

е Астрата е доста по-красива от всеки ъгъл. По начало 6-цата прилича на Туарег наеб*л Сцироко, а отвътре си е чиста 5-ца. Докато Астрата е по-скоро иноватора при линиите на Опел в последните 2 версии. И все пак си остава Опел, де да знам...

Потребителски аватар
Caleb_meat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Caleb_meat » Вто 21 юли 2009 17:32

С риск да обидя някой най-хубавия голф е мк1 и най хубавата астра е F. Тия тиняци дето сте ги показали са... под всякаква голфа на нищо не мяза да не говоря за астрата. Едно време колите са правени за издръжливост и дълголетие а не за един ден както са тия затова не ми хвалете двигателите. Последния хубав двигател на голф е 1.8т и може би 2.0т на астра ц20хе ц20не ц20лет(последния не е на астра но е опел)...

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 21 юли 2009 17:40

Човечеството се развива и няма как кола 2009г да изглежда като дялана с тесла от преди 30 години (Голф 1)

Потребителски аватар
Caleb_meat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Caleb_meat » Вто 21 юли 2009 21:21

Това не е развитие ами липса на работа !!!

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 21 юли 2009 22:19

Нормално е във Клуба на Фолксваген мненията на хората(потребителите)изобщо всички да е добро за Голфа,я да се постави същият въпрос в другият форум-Опел :!:
Сигурно 99% от мненията ще са за Опела... :idea:
Но мнения от такъв характер се приемат,като един вид ЗАЯЖДАНЕ :!:
Нека се придържаме към темата и когато има позитивни или отрицателни мнения,те да са аргументирани :да: :!:
Пример:
Голфа ни ма кефи,а Аатрата много ма кефи....
-Това изобщо не е никакво мнение,а чист СПАМ.
Може спокойно да се каже:
Голфът на мен ми изглежда малко старомодно на фонът на новата Астра,която за мен е с по-елегантна,по-новаторска визия,интериорът и е прекрасен и тнт.
:beer
Това е колеги от мен,ако някой се е почувствал убиден съжалявам...

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 22 юли 2009 8:04

Привържениците на VW са наясно , че основното на което могат да разчитат е функционалността на интериора и надеждността на техниката - едва ли и за в бъдеще ще очакваме революционни промени в дизайна - все още се радвам на това , че дизайнът на VW e разпознаваем на фона на останалите автомобилни марки
Дизайнът на новата Астра ми харесва много , но кой знае защо ми напомня на италиански автомобилен дизайн :?
Може би ще се възползвам от някой тест драйв - за да добия впечатления от Астрата - към Голф 6 имам изцяло положителни впечатления с малки забележки

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 22 юли 2009 11:23

Аз си мисля, че въпреки впечатляващия дизайн вътре ще е некомфортна като предната астра.
Наистина изглежда добре но като седнеш вътре и ти обзема някакъв адски дискомфорт mhihi

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 22 юли 2009 12:42

Не ми харесва ястрата, прилича на уголемена корса - а тя е меко казано смешна кола mhihi яйце с колелца.
Голфа е доста по-стилен, мое мнение :)

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 22 юли 2009 13:34

Aз съм голям Фолксваген фен, но мога да заявя, че новата Астра GTS ми харесва страшно много. Има злобна мутра и е иновативна. За разлика от Голф-я, на нея цената и пада много по-бързо, така, че ако не мога да карам заветният Голф, мога да се задоволя със Астра-та на първо време поне :) love.vw

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 23 юли 2009 14:13

Астрата както доста от новите дизайнерски творения ако им махнеш емблемите и ги наредиш една до друга все едно са дело на един дизайнерски екип и не може да ги различиш кое какво е,докато Голфа винаги се разпознава и според мен това е целта на фирмата а не да гонят модната вълна и да правят засукани купета и космически табла на които точно както е в модата живота им е един сезон и след това омръзват или вече не са модерни и трябва да се мисли за фейслифт! Никой не може да твърди че Голф е най-красивата кола,но мнозинството са съгласни че е най-балансирания автомобил и не е нужно да му свикваш а просто се качваш и си си като у дома.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 23 юли 2009 14:51

Stivi написа:Астрата както доста от новите дизайнерски творения ако им махнеш емблемите и ги наредиш една до друга все едно са дело на един дизайнерски екип и не може да ги различиш кое какво е,докато Голфа винаги се разпознава и според мен това е целта на фирмата а не да гонят модната вълна и да правят засукани купета и космически табла на които точно както е в модата живота им е един сезон и след това омръзват или вече не са модерни и трябва да се мисли за фейслифт! Никой не може да твърди че Голф е най-красивата кола,но мнозинството са съгласни че е най-балансирания автомобил и не е нужно да му свикваш а просто се качваш и си си като у дома.

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 23 юли 2009 16:20

Аз съм пристрастен към марката VW и ако ще Голфа да е 10 класи под тази Астра пак бих избрал него :heavymetal:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”