Най-новата Джета

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Най-новата Джета

Мнениеот bnick » Вто 13 юли 2010 22:49

mitaka beloslav написа:не мисля че е кои знае какво,по скоро прилича на мини клонинг на пасат 6 mhihi

Пасат 6 няма нищо общо с тази Джета. На мен ми прилича отпред на Туарег, а отзад на БМВ

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Сря 14 юли 2010 22:58

Предницата ми харесва определено! Дупето .... :screwy

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 17 юли 2010 8:35

mr_bush написа:Предницата ми харесва определено! Дупето .... :screwy

И аз така мисля. На мен ми прилича лекинко на Ауди А6 от новите

viktor88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viktor88 » Пет 06 авг 2010 22:07

На мен много ми харесва все пак е нова кола :P

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 12 авг 2010 17:58

viktor88 написа:На мен много ми харесва все пак е нова кола :P

:да:

Потребителски аватар
VR666
Автомобил: VW Jetta
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот VR666 » Чет 21 окт 2010 21:50

Значи, цената в USA е
16000 usd за S - 2.0 бензин 115 к.с. и
22000 usd за SEL - 2,5 бензин 170 к.с., със съответните екстри и оборудване.
За 2,0 TDI 140 к.с. най-вероятно ще търсят към 25000 usd - в началото на 2011,
т.е. към 35000 бг лева.
Ако в ПоршеБг я пуснат за под 40000 бг лева за нафтовата печка
ще я заменя за Вентото въпреки, че през 1993 е било каде-къде по-добро от тази Джета днес. :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 21 окт 2010 22:05

По какъв начин правиш аналогия с 1993, като тогава технологиите са били съвсем на друго ниво. Аз по тая логика мога да кажа, че мойта Джета през 1984 е била къде-къде по-кола от твоето Венто през 1993, само че не виждам как може някой да твърди подобно нещо и да си вярва ей така, без аргументи.
Например това, което предлага Венто го има във всеки един седан от 1993, като започнеш от двигатели и стигнеш до окачване. И двете неща са доста конвенционални и много често срещани за колите от тези години. Това, което предлага Джета не може да се види на повечето коли от класа, а именно предлага се опция за многораменно окачване ОТЗАД, което е доста голяма стъпка в комфорта за този клас и марка автомобил (за справка в момента при Пассат Б6 отзад окачването е цяла греда, както е и при Б5.5, а независимо се предлага само при 4-мотион версиите). Все още ли мислиш, че вентото ти е по-кола? mhihi

Потребителски аватар
VR666
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот VR666 » Пет 22 окт 2010 0:01

Исках да кажа, че чисто ново венто от 1993 г. ще е доста по-качествено
от тази нова джета - като материали и надеждност.
Може ли в кола 2011 да подпираш капака с щека?(както през 100000bc)
Или таблото да ти е с врътки за парното, както е при по-стари модели (няма да ги споменавам).

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 22 окт 2010 10:51

VR666 написа:Исках да кажа, че чисто ново венто от 1993 г. ще е доста по-качествено
Или таблото да ти е с врътки за парното, както е при по-стари модели (няма да ги споменавам).

Не си прав според мен. Незнам за новата джета, но поне в настоящия модел материалите са на светлинни години от венто/г3(които са произвеждани в период на огромни икономии). Колкото до врътките, това е неизбежна разлика межди климатик и климатроник, в никоя кола с обикновен климатик няма ел регулиране. Пък за щеката ще ти кажа че я приветсвам, амортесьора на предния капак е екстра която рядко ползваш и е излишен консуматив, на мен предния капак ми насини ръцете щото го вдигнах със сняг отгоре и не задържа, ако беше щека нямаше да стане така ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 22 окт 2010 12:08

VR666 написа:Исках да кажа, че чисто ново венто от 1993 г. ще е доста по-качествено

Изображение
Изображение

Ами ужким е така, по-старите коли са от по-здрави и надеждни материали. Но това не е симптом само при ВАГ, ами при почти всички марки. Само че колкото и да си харесваме старите коли трябва да признаем, че гроздето е кисело, щото аз ако имам пари да си купя чистак нова Джета, знаеш ли колко ще ми дреме, че след 5-тата година щяло да и се обели таблото или волана? Тя вече ще е във втория или третия си собственик :012:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 23 окт 2010 18:10

Колкото и да не е хубава, малко ако се пипне тук там и ще вземе да хваща око :D Както при всеки един автомобил :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Пон 13 дек 2010 19:27

Забелязал съм, че много, да не кажа всички, внесени от щатите VW имат климатик а не климатроник, независимо от оборудването, двигател и т.н. Като вземем под внимание факта, че новата Jetta е кола главно за американския пазар не виждам нищо необичайно в това колата, дори и в по-високи нива на оборудване да се предлага с климатик. Явно американците го предпочитат пред климатроника. Плюс това ако не се лъжа за европейската версия е предвиден климатроник. Oсвен това джетата започва от 16 000 долара в Америка, което съгласете се не е никак зле за семеен седан. Дори и да са използвани по евтини материали и пръчка за предния капак, единствената цел е била да се смъкне цената. Съмнявам се че в някой от европейските модели ще бъдат използвани подобни материали, при положение че VW се стремят да повишават вече доволно високото качество на изработка, така че на този етап място за притеснение няма. Ако бях тръгнал да си купувам въпросния автомобил, това че трябва да си подпра капака с щека лично мен нямаше да ме бърка особено много. Все пак това е VW , предполага се че няма да се налага да се отваря капака толкова често. :wink:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 14 дек 2010 8:16

Няма нищо семейно в тази кола колега,само си представи как едно младо хамериканско семейство отива и си
купува VW Jetta да се возят заедно с децата и кучето през необятната хамериканска шир набутани като сардини вътре :063: :talk: :063:
Това най много да си го купи някой беден студент да ходи на лекции с него или някой гастербайтер да си обикаля 4-те работни места,за други не се сещам.

Последна промяна от forski на Вто 14 дек 2010 8:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 14 дек 2010 8:19

За семейство с до две деца става. Ти, колега, колко деца и каква кола имаш? Трябва ли всички да караме от Ауди А6 нагоре за семейни? :screwy

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 14 дек 2010 8:32

stefan4o написа:За семейство с до две деца става. Ти, колега, колко деца и каква кола имаш? Трябва ли всички да караме от Ауди А6 нагоре за семейни? :screwy

Деца нямам,имах Г4 сега карам Астра седан което е еквивалент на Венто.Всеки да си вози домучадието в каквото иска,някой още ги возят в каруци и проблем няма.
Просто ми става смешно като вземете да я гласите тая Jetta във всевъзможни конфигурации че чак стигнахте и до "семеен американски автомобил-с до две деца в него"
Направо да ви подпечатват визите и айде във VW-USA отдел продажби :D Кой си купува Jetta за семееен автомобил бе колега,Голфа семеен автомобил ли е ??? Освен в БГ където Голфа е началото и края на Вселената.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”