За удоволствието което създава VW!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Re: За удоволствието което създава VW!!!

Мнениеот w_smith » Чет 04 ное 2010 11:55

Скоро си покарах двойката(1.6D) след като ми се попрееба тройката и такова умиление ме налегна, че докато си чаках на един светофар взех да я галя по таблото :screwy

Само едно нещо много ме дразни на двойката - дееба и джамовете - мноо дрънчат.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 06 ное 2010 14:29

За мен ФВ създава удоволствие защото цялата им техника е честна! Чупи се нещо - сменяш го и всичко се оправя. Не те занимава с излишни глупости, страшно балансирани са, как да не го обичаш :beer

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Чет 11 ное 2010 15:08

За мен винаги е удоволствие като се кача в Полото.Харесвам си го,карам го вече 6та година,до сега (да чукна на дърво)не ме е оставяло.В него се чувствам сигурно и комфортно.Не знам дали заради непрекъснатото висене във форума но съм си станал сектант :Mr Green Fun С друга марка кола не се виждам,поне в близко бъдеще.Даже си сбъднах една мечта - от месец съм собственик на Beetle 1971г. :D

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 21 ное 2010 17:12

На скоро ме удариха градско доста лошо и се наложи да бракуваме Голфа.Вчера при рязането на купето за вторични ми беше много тежко. :cry: Първа кола никога не се забравя, особено ако си се разделил по най-тежкия начин с нея и особено ако е ГОЛФ 2.
: vw fen

Потребителски аватар
borin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borin » Пет 10 дек 2010 6:20

Колега браво прекрасна тема мога да кажа че имам доста изминати километри със стари и със едно по ново VW все пак сам таксиметров шофьор. Първата ми беше JETTA 2 GT 1986г. няма такава кола нямаше и много ексти но имаше много голямо удоволствие от шофиране доста прилично ускоряване все пак минаха 11лета от това удоволствие .А втората със нея малко повече се заиграх 5г.сиромашкия мерцедес passat 1.8 Mi 1990г.пуснах му две стари снимки във най-красивите vw на българия замен беше много здрава просторна и опростена кола за каране и най важното никога не ми изневери :bowdown . Последната polo 9n3 поръчкова за такси затова е със тоя смешния мотор прякора му е вечния 1.9sdi за такси е ок. със polo-винката сме изминали 160000km.мога да кажа при положение че е такси и се движи на всякакви места и атмосферни условия еми доволен съм все пак сме доста неразделни професия направо съм се срасна със нея. най близките ми хора брат ми кара vento жена му golf mk3 само бащата изневерява на марката кара японка аз сам му сложил голям стикер на челното стъкло на клуба за да си мечтае за vw. Според мен стари нови vw-та имат си + - важно е задкормилното устройство

super dido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот super dido » Нед 12 дек 2010 23:30

Колега,жив и здрав да си ,че си се сетил за тази тема!Стара чанта ама лачена-поговорката е дяволски правилна,особено за нашия случай!Карам емблематичния за нашите пътища голф 2,и искам да кажа,че въпреки избилата за 21години тук-там ръжда,и приятното пукане на качествена пластмаса вътре в купето,голфа е един автомобил,който е удоволствие да се кара по всякакъв вид пътища!Като прибавим и надеждното поведение на пътя,породено от адски якото и ефтино за поддръжка окачване,се подразбира,защо тези коли се карат масово ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.Всеки път като седна зад волана се питам как преди толкова години немския гениален мозък може да
сътвори такова бижу на автомобилостроенето?Само заради тези фактори аз предпочитам да си правя старото голфе и да си го карам с кеф,отколкото да събирам сума ти пари за нещо,което в последно време вече не прилича на кола! :beer

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Сря 15 дек 2010 23:01

Дали е заради тръпката, носталгия по старото или нещо друго незнам.
За мен старото ми Т3 е най-готиния правоъгълник на 4-ри колела.
Да аеродинамиката му е като на тухла четворка.
Наистина набира бавно като костенурка щот е слабо дизелче.
За времето през което го имам смених поне 5 други коли, а сигурно ще сменя поне още толкова.
Най-важното обаче е че не бих го оставил докато мога да се грижа за него.
Тая кола има чар и който се е качил веднъж на такова нещо трудно го оставя.
Удоволствието да се кача и подкарам - безценно.

Последна промяна от rokera на Пон 27 дек 2010 15:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Пон 27 дек 2010 5:20

Fahrvergnügen

http://en.wikipedia.org/wiki/Fahrvergn%C3%BCgen

Fahrvergnügen (German pronunciation: [ˈfaːɐ̯.fɛɐ̯ˌɡnyːɡn̩]) was an advertising slogan used by the German automobile manufacturer Volkswagen in a 1990 U.S. ad campaign that included a stick figure driving a Volkswagen car.[1]

That German term means "driving enjoyment" in English (from fahren, "to drive," and Vergnügen, "enjoyment"). One of the tag lines incorporating the word was: "Fahrvergnügen: It's what makes a car a Volkswagen."

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 03 яну 2011 15:15

Може да карам BMW, но старата любов към Golf 3, нещо не ръждясва. Бях се замисли по едно време да инвестирам в един КР или нещо подобно, после се отказах, но като видя някой запазен екземпляр някъде и се обръщам да го доогледам.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 03 яну 2011 15:44

Последното от мен:

На 31-12-2010 пътувам от Свищов към Плевен в 21:00 часа, бързам да се прибера за Нова Година, парното отказа и духаше много слабо и хладно, тея 75 км бая дълги ми се сториха...та стигнахме с приятелката накрая смръзнали, да не ви казвам краката ми как бяха замръзнали... Точно се гъзя да паркирам пред на бащата Терано-то и хоп - идеално парно, няколко минути на топло блаженство! Споделям на родителите ми и баща ми: Е няма ли да го продаваш тоя котор(от гаража), време е за по-хубава кола! И аз му казах, че след няколко години може и да го продам, но сега на студ и мраз, докато пали и ме закарва от А до Б НЯМА да го дам без бой!
Незнам, но наистина има нещо в тази колица! Предполагам, че и при повечето от Вас е така... :beer

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пон 03 яну 2011 15:49

веселин написа:

Приемете го , като носталгия по времената - когато колите бяха автомобили , а не бъкани с електронни асистенти превозни средства
Приемете го като носталгия по времената , когато мъжете караха автомобили сами - без помощ от чипове , алгоритми и сензори
Или не го приемайте .... ваша воля
Просто изразявам мнение! love.vw love.vw love.vw
http://www.speedandsound.co.za/forum/vi ... bd8c9abbb4
Поздрав за всички олд - скуул маниаци !!!

може да имам малко стаж като шофиор но напулно подкрепям мненито на колегата.Малко хора разбират удоволствоето да се кара проста кола без екстри да расчиташ единствено ан уменията си.Колкото и д ами се смеят че искам да си влагам парите в моита си барака и ме карат да я продавам и да я сменя с по нова никога няма да разберат кефа които испитвам докато си я карам да знам че единствената екстра в колата ми е двигателя и за всяко повдение на колата отговарям аз а не няква електроника която няма да знам кога ще реши да се задеиства и да ми отнеме част от управлението.Крал сум и нови коли с екстри и не се чуствам толкова сигурен колкото в моята си кола без еьтрите защото знам че сичко си зависи от мен love.vw

Киркор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Киркор » Пон 03 яну 2011 18:52

От скоро карам Голф 3 ТДИ 90 к.с.,ама и на кола случих.Салона като аптека чист,двигател като нов...и просто съм ВЛЮБЕН в тази количка.:033: :067: :lady_round: love.vw .Муцинка,обичам те!:)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 04 яну 2011 1:12

3-4 дена карах едно Митсубиши.Ей качих се в 2ката ми и ме налегна чувството за сигурност.Чаврънк с ключа и духа на VW влезна в колата.Веднага ми стана благо отново :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 05 яну 2011 11:19

ГоуфО се качи на хижа Тъжа в Стара Планина на 31 Декември с 4 човека и багаж :)
Заседна само в реката, защото забра лед пред него и удари подводен камък :banghead:
Да е жива и здрава УАЗ-ката :bowdown :oops: и въжето за дърпане.
Да поддържаш МК2 - евтино, да те гледат от УАЗ-ка и да цъкат с език, че можеш да минеш там, където и тя е минала - безценно!
Прикачени файлове
IMG_1256.JPG
Вижда се леда и реката от където минах. Дълбочината на реката е поне 50см.

Потребителски аватар
WOB
Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
Двигател: JR 1984

Мнениеот WOB » Пет 07 яну 2011 18:12

http://vbox7.com/play:e0094a0a
можем само да сведем глава пред истинският хечбек :applause:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”