дайте малко съвети за пътуване на дълъг път
- freelanders
- Автомобил:
- Двигател:
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Ми ще паля свещи......к,во да правя!След три месеца дали ще можеш да си по-бърз от баща си???freelanders написа:Като начинаещ шофъор(3месеца) взимам София-Сл.Бряг за около 3.5-4 часа с поло 1.4тди2006. Но баща ми с неговата лагуна (1.9dci2005) ме кара за около 3часа през деня и дори 2.30-2.40часа през нощта...

- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
freelanders написа:Като начинаещ шофъор(3месеца) взимам София-Сл.Бряг за около 3.5-4 часа с поло 1.4тди2006. Но баща ми с неговата лагуна (1.9dci2005) ме кара за около 3часа през деня и дори 2.30-2.40часа през нощта...
Браво! Само тъй! ей заради такива като вас двамцата с баща ви си отиват ХОРА. тати ли ти купи полото, сега си гъзарче, а?

- freelanders
- Автомобил:
- Двигател:
Полото си взех аз с 3800лв първоначална вноска(спестявани 2години) и сега плащам около 380лв на месец. София-Бургас са 380км според карта, за 4часа прави 95км/ч средна скорост. Във времето не включвам почивките, които правя на около 150км.
Що се отнася до начинаещ щофъор искам да се извиня за неправилния изказ, защото под начинаещ шофъор имам предвид, че от 3месеца съм с поло-то. Иначе имам книжка от 1999г.
Извинявам се, ако съм засегнал някой с нещо...
Що се отнася до начинаещ щофъор искам да се извиня за неправилния изказ, защото под начинаещ шофъор имам предвид, че от 3месеца съм с поло-то. Иначе имам книжка от 1999г.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Стига да не е в сезона на почивките(демек трафик и задръствания) в времето няма нищо плашещо или нереално.Проблемите идват от неразумни,пияни или разсеяни шофьори.Да не ме разбила някои погрешно не сам за бързото каране -напротив.Но ограничението за абсолютно всички видове извънградски пътища(мокри,сухи,в добро в лошо състояние,прави или с завои,с видимос и без видимост и т.н.)е смешно.Прекалено бавните шофьори също са опасни наи-малкото щото спят и говорят зад волана.Да не говорим за любимия ми тип дето в града и извън града карат с една и съща скорост.А общо зето другото опасно нещо са глупавите и безмислени изпреварвания.
- freelanders
- Автомобил:
- Двигател:
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Не си засегнал никой-просто самочувствието,че човек е БЕЗГРЕШЕН зад волана е причина за много катастрофи!Карай си и със 200 ако искаш-колата и живота са си твои.....Един известен автомобилен състезател е казал "Добрият шофьор е не този който знае как да излезе от сложни ситуации- а този,който не влиза в тях"Не съм безгрешен-и аз карам понякога с над разрешената по магистрала,пристигам 30 минути по-бързо,но за сметка на това по-уморен заради повишената концентрация!Всеки да си решава-видях доста самоубийци по магистралата-особено тия мотористи с над 200freelanders написа:Полото си взех аз с 3800лв първоначална вноска(спестявани 2години) и сега плащам около 380лв на месец. София-Бургас са 380км според карта, за 4часа прави 95км/ч средна скорост. Във времето не включвам почивките, които правя на около 150км.

- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
freelanders написа:Полото си взех аз с 3800лв първоначална вноска(спестявани 2години) и сега плащам около 380лв на месец. София-Бургас са 380км според карта, за 4часа прави 95км/ч средна скорост. Във времето не включвам почивките, които правя на около 150км.

Я дай още инфо за Полото. За колко години ти е лизинга и с какви екстри го взе?
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM

-
- Автомобил:
- Двигател:
По повод "какво лошо има да се кара бързо" - съгласен съм че не винаги ограниченията са обосновани, но все пак по междуградските пътища може да срещнеш дупки, бавнодвижещи се МПС-та, колоездачи, пешеходци, идиоти-изпреварващи, сергии където продават плодове с безумно спряли коли, случва се да изскачат животни (само в едната посока от софия до морето това лято изброих над 10 едри кучета размазани, а едро куче лесно може да прати малка кола като прословутото поло извън пътя) и т.н. А колкото е по-висока скоростта толкова времето за реакция е по-малко и последствията от евентуален удар - по-тежки.
Та умната. 3 часа до морето си е бързичко имайки предвид какъв е пътя след магистралата. Добре ми е позната младежката самонадеяност - и аз бях такъв на времето (сега съм към 40), но имах късмет да помъдрея без сериозни инциденти.
Не всички обаче го имат... На връщане от морето видях бяла кола в една нива, смазана отпред и с окървавено купе... Челен удар... Бързак може би?
И закъде да бързаш толкоз? Къде по-разумно е да тръгнеш късно през нощта по хлад, да си караш нормално при почти нулев трафик, да спреш 2-3 пъти на бензиностанция за почивка с кафенце и накрая да стигнеш сутринта, спокойно да се настаниш където си решил и да се пльоснеш на плажа с биричка?
По темата - проверка в сервиз (допускам че колежката няма да може всичко да си провери сама), най-важното е ако колата има някакви осезаеми проблеми те да се оправят преди пътя, внимателно каране, и най-вече дистанция и *много* внимателни изпревания, особено в участъка дето не е магистрала.
Щом имаш само 1 месец стаж значи нито имаш опит нито си познаваш добре колата, нито познаваш пътя - а това са 3те най-важни неща за безопасно изпреварване. Така че - изпреварвай само при реална нужда (примерно си зад много бавен камион) и само при идеална видимост. Иначе - както са казали колегите - карай на дистанция и остави бързаците да се трепят.
Та умната. 3 часа до морето си е бързичко имайки предвид какъв е пътя след магистралата. Добре ми е позната младежката самонадеяност - и аз бях такъв на времето (сега съм към 40), но имах късмет да помъдрея без сериозни инциденти.

И закъде да бързаш толкоз? Къде по-разумно е да тръгнеш късно през нощта по хлад, да си караш нормално при почти нулев трафик, да спреш 2-3 пъти на бензиностанция за почивка с кафенце и накрая да стигнеш сутринта, спокойно да се настаниш където си решил и да се пльоснеш на плажа с биричка?
По темата - проверка в сервиз (допускам че колежката няма да може всичко да си провери сама), най-важното е ако колата има някакви осезаеми проблеми те да се оправят преди пътя, внимателно каране, и най-вече дистанция и *много* внимателни изпревания, особено в участъка дето не е магистрала.
Щом имаш само 1 месец стаж значи нито имаш опит нито си познаваш добре колата, нито познаваш пътя - а това са 3те най-важни неща за безопасно изпреварване. Така че - изпреварвай само при реална нужда (примерно си зад много бавен камион) и само при идеална видимост. Иначе - както са казали колегите - карай на дистанция и остави бързаците да се трепят.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”