дайте малко съвети за пътуване на дълъг път

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
freelanders
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freelanders » Вто 29 авг 2006 21:56

Като начинаещ шофъор(3месеца) взимам София-Сл.Бряг за около 3.5-4 часа с поло 1.4тди2006. Но баща ми с неговата лагуна (1.9dci2005) ме кара за около 3часа през деня и дори 2.30-2.40часа през нощта...

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 29 авг 2006 23:41

freelanders написа:Като начинаещ шофъор(3месеца) взимам София-Сл.Бряг за около 3.5-4 часа с поло 1.4тди2006. Но баща ми с неговата лагуна (1.9dci2005) ме кара за около 3часа през деня и дори 2.30-2.40часа през нощта...
Ми ще паля свещи......к,во да правя!След три месеца дали ще можеш да си по-бърз от баща си??? :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :hmmmm :hmmmm :hmmmm :No :No :No :? :? :? :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Сря 30 авг 2006 9:15

freelanders написа:Като начинаещ шофъор(3месеца) взимам София-Сл.Бряг за около 3.5-4 часа с поло 1.4тди2006. Но баща ми с неговата лагуна (1.9dci2005) ме кара за около 3часа през деня и дори 2.30-2.40часа през нощта...

Браво! Само тъй! ей заради такива като вас двамцата с баща ви си отиват ХОРА. тати ли ти купи полото, сега си гъзарче, а? :evil:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 30 авг 2006 9:17

как да не кажа нещо, ама пу с добро възпитание съм...айдуци

Потребителски аватар
freelanders
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freelanders » Сря 30 авг 2006 10:00

Полото си взех аз с 3800лв първоначална вноска(спестявани 2години) и сега плащам около 380лв на месец. София-Бургас са 380км според карта, за 4часа прави 95км/ч средна скорост. Във времето не включвам почивките, които правя на около 150км.
Що се отнася до начинаещ щофъор искам да се извиня за неправилния изказ, защото под начинаещ шофъор имам предвид, че от 3месеца съм с поло-то. Иначе имам книжка от 1999г.

Извинявам се, ако съм засегнал някой с нещо...

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 30 авг 2006 10:19

freelanders написа:Извинявам се, ако съм засегнал някой с нещо...

8) Ако караш с повече от 60км/ч. ще те дадът под съд колегите от форума .... :twisted:
Майтапя се. Добре дошъл и много безавариини километри с Поло-то!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 30 авг 2006 10:30

Стига да не е в сезона на почивките(демек трафик и задръствания) в времето няма нищо плашещо или нереално.Проблемите идват от неразумни,пияни или разсеяни шофьори.Да не ме разбила някои погрешно не сам за бързото каране -напротив.Но ограничението за абсолютно всички видове извънградски пътища(мокри,сухи,в добро в лошо състояние,прави или с завои,с видимос и без видимост и т.н.)е смешно.Прекалено бавните шофьори също са опасни наи-малкото щото спят и говорят зад волана.Да не говорим за любимия ми тип дето в града и извън града карат с една и съща скорост.А общо зето другото опасно нещо са глупавите и безмислени изпреварвания.

Потребителски аватар
freelanders
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freelanders » Сря 30 авг 2006 11:17

madmen написа:
freelanders написа:Извинявам се, ако съм засегнал някой с нещо...

8) Ако караш с повече от 60км/ч. ще те дадът под съд колегите от форума .... :twisted:
Майтапя се. Добре дошъл и много безавариини километри с Поло-то!

Благодаря ти!

P.S100% съм съгласен с Rabbit_TDI

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 30 авг 2006 11:18

freelanders написа:Полото си взех аз с 3800лв първоначална вноска(спестявани 2години) и сега плащам около 380лв на месец. София-Бургас са 380км според карта, за 4часа прави 95км/ч средна скорост. Във времето не включвам почивките, които правя на около 150км.
Що се отнася до начинаещ щофъор искам да се извиня за неправилния изказ, защото под начинаещ шофъор имам предвид, че от 3месеца съм с поло-то. Иначе имам книжка от 1999г.

Не си засегнал никой-просто самочувствието,че човек е БЕЗГРЕШЕН зад волана е причина за много катастрофи!Карай си и със 200 ако искаш-колата и живота са си твои.....Един известен автомобилен състезател е казал "Добрият шофьор е не този който знае как да излезе от сложни ситуации- а този,който не влиза в тях"Не съм безгрешен-и аз карам понякога с над разрешената по магистрала,пристигам 30 минути по-бързо,но за сметка на това по-уморен заради повишената концентрация!Всеки да си решава-видях доста самоубийци по магистралата-особено тия мотористи с над 200 :screwy :screwy :screwy Иначе имам книжка от 18 години - карам от 21 :oops: :oops: :oops: :stumm :008: :008: :008: :welcome_to_group

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 30 авг 2006 11:49

freelanders написа:Полото си взех аз с 3800лв първоначална вноска(спестявани 2години) и сега плащам около 380лв на месец. София-Бургас са 380км според карта, за 4часа прави 95км/ч средна скорост. Във времето не включвам почивките, които правя на около 150км.

:офф

Я дай още инфо за Полото. За колко години ти е лизинга и с какви екстри го взе?

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 30 авг 2006 12:21

:? Тука стана тема "Не на бързото каране, или как да оплюем превишаващите скоростта!". Е т'ва не мога да разбера- какво като карам със 110-120 вместо с разрешените 90км/ч? Кажете ми сега, че някой вуйчо от село с панцер осмица, с гуми "Георги Димитров" 73 година произведени, без нито едно огледало, натоварен с арпаджик до тавана че и отгоре движейки са по магистрала с 87км/ч и изпреварвайки камион с 85км/ч е по безопасен!!!!! :shock Или същия този, движейки се с 53км/ч по междуградски път и 80км/ч по нанадолнище (за чието спиране след 100метра не е сигурно) и с 42км/ч по баир!!! :?: Е ми не- той човека кара бавно и "на сигурно". Нали така?

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 30 авг 2006 12:35

neon написа::?

Казваме ти! Така е!!

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 30 авг 2006 13:07

Така-аз изместих темата в друга посока-така,че призовавам да се върнем пак към основата-Истината е по-средата....нито прекалено бързо,нито опасно бавно!Най важното-Умната...... :drive :drive :drive Приятен път!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 30 авг 2006 13:10

абе айде вече :lock: на тая тема, то момичето вече трябва да е пътувало....само дет не казва как де, дали са и помогнали съветите, ама.....

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 30 авг 2006 13:13

По повод "какво лошо има да се кара бързо" - съгласен съм че не винаги ограниченията са обосновани, но все пак по междуградските пътища може да срещнеш дупки, бавнодвижещи се МПС-та, колоездачи, пешеходци, идиоти-изпреварващи, сергии където продават плодове с безумно спряли коли, случва се да изскачат животни (само в едната посока от софия до морето това лято изброих над 10 едри кучета размазани, а едро куче лесно може да прати малка кола като прословутото поло извън пътя) и т.н. А колкото е по-висока скоростта толкова времето за реакция е по-малко и последствията от евентуален удар - по-тежки.

Та умната. 3 часа до морето си е бързичко имайки предвид какъв е пътя след магистралата. Добре ми е позната младежката самонадеяност - и аз бях такъв на времето (сега съм към 40), но имах късмет да помъдрея без сериозни инциденти. :-) Не всички обаче го имат... На връщане от морето видях бяла кола в една нива, смазана отпред и с окървавено купе... Челен удар... Бързак може би?
И закъде да бързаш толкоз? Къде по-разумно е да тръгнеш късно през нощта по хлад, да си караш нормално при почти нулев трафик, да спреш 2-3 пъти на бензиностанция за почивка с кафенце и накрая да стигнеш сутринта, спокойно да се настаниш където си решил и да се пльоснеш на плажа с биричка?

По темата - проверка в сервиз (допускам че колежката няма да може всичко да си провери сама), най-важното е ако колата има някакви осезаеми проблеми те да се оправят преди пътя, внимателно каране, и най-вече дистанция и *много* внимателни изпревания, особено в участъка дето не е магистрала.

Щом имаш само 1 месец стаж значи нито имаш опит нито си познаваш добре колата, нито познаваш пътя - а това са 3те най-важни неща за безопасно изпреварване. Така че - изпреварвай само при реална нужда (примерно си зад много бавен камион) и само при идеална видимост. Иначе - както са казали колегите - карай на дистанция и остави бързаците да се трепят.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”