Как миете колата си на Автомивката?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Как предпочитате да ви измият колата на Автомивката?

С четка
22
12%
С гъба
72
39%
Безконтактно
77
42%
Автоматични четки
14
8%

Общо гласове: 185
psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 05 яну 2007 11:19

Хех, европа... Те там тепърва ще разберат кого са приели. :-)
То ако спазваш всички правила трябва да спреш да живееш - няма смисъл. :-) Пък то дори и в европа май само швабите спазват стриктно закончета и правилца. В испания, португалия, италия, гърция и франция например са кажи речи като нас (особено в испания и гърция). :-)

Да дойдат да ме глобят че си я мия пред гаража. Ще ме хванат за ... маркуча.

А дали си заслужава да я миеш сам за да спестиш 5 лв. - ми въпрос на вкус. 5 лв знаете ли колко литра бира са? :P Наздраве!

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Пет 05 яну 2007 12:52

Предпочитам когато имам време да си я измия сам, но не за да спестя 5 лева, а заради самото удоволствие да се погрижа за колата си лично. Разбира се далеч не винаги имам времето, и се примирявам с една автомивка до Шел в Младост 1, където мият нелошо.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 05 яну 2007 13:49

с един комшия си купихме на партия една водоструйка(накакъв китайски боклук но върши работа). пред гаража първо бой с водоструйката после с четка с дълга дръжка и веро и после пак с водоструйката и за 15 мин съм готов с миенето :) даже и работни дрехи не си обличам!
зимата естествено на мивка . стоя си в колата те мият после излизам правя 15 забележки позабърсват тук там и после плащам.Хич не се притеснявайте да правите забележки ! като се понамръщят и попиташ за шефа веднага се хващат за парцалите !!!

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 05 яну 2007 13:58

petqda написа:
bomber написа:Да са остава и да забранят да си измиеш колата сам,примерно пред блока, или пред гаража :evil:

Колега заслужява ли си за 5лв.да мькнеш кофи с вода или да опьваш маркучи пред блока да си изцапаш обувките да ти прогизнат чорапите да си изцапаш и тениската абе да се окаляш до уши .Вместо тази ситуация в сьбота си купи един вестник уреди си среща с някой колеги от форума отидете на хубава авто мивка седнете пийте по кафе до като ви измият колите разтоварете се от тежката трудова седмица на цената от 5лв. за мивка ,2лв.за вестник и кафе прави 7лв.
За 7лв.някой хора се излагат

Не се излагам !Просто ми достовя удоволствие да си я мия сам,а и го правя 100 пъти по -качествено от която и да е автомивка.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 05 яну 2007 14:02

kristian112 написа:с един комшия си купихме на партия една водоструйка(накакъв китайски боклук но върши работа). пред гаража първо бой с водоструйката после с четка с дълга дръжка и веро и после пак с водоструйката и за 15 мин съм готов с миенето :) даже и !!!

Не става ли само с водоструйката?Не съм педант :oops: Иначе не виждам разликата дали ще мия с маркуч, или водоструйка :roll:

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Пет 05 яну 2007 18:07

kristian112 написа:с един комшия си купихме на партия една водоструйка(накакъв китайски боклук но върши работа). пред гаража първо бой с водоструйката после с четка с дълга дръжка и веро и после пак с водоструйката и за 15 мин съм готов с миенето :) даже и работни дрехи не си обличам!
зимата естествено на мивка . стоя си в колата те мият после излизам правя 15 забележки позабърсват тук там и после плащам.Хич не се притеснявайте да правите забележки ! като се понамръщят и попиташ за шефа веднага се хващат за парцалите !!!

може ли да кажеш колко пари си я купил и какво налягане прави водоструйката ?

Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS6 » Пет 05 яну 2007 21:33

АВТОМИВКА: НЕЕ
След като ми отлюпиха лака от престараване. Да не говорим и за набезите с прахусмукачката вътре.
Само на OMV то за 4-6 лв. , според мръсотията. И после подсушаване с мека кърпа. Хем е приятно занимание, хем си го правиш както искаш да стане. :wink:

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пон 08 яну 2007 13:11

Калоян - с водоструйката само става ако колата е само прашна но ако е карана в мокро не става. иска си и четка за да светне.а дали е с водоструйка или маркуч по принцип наистина разликата не е чак толкова голяма но с водоструйката е по лесно и по добре пада пясъка.

Значи водоструйката я взехме за 140 лв.Комшията ми я изнамери незнайно от къде уж за нова но според мен е ползвана.Не пише какво налягане прави.Някакво китайско менте е даже и марката и не помня.Пръска горе долу като водоструйката на ОМВ но малко по слабо.Не е като професионалните които ги има по хубавите автомивки но върши работа и най важното работи вече цели 2 години.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 08 яну 2007 15:55

в София на ОМВ
на село сам с водоструйката, нема такъв кеф...
п.с. вчера я мих, ся ще лъщи до утре :wink:
иначе на мен все ми гепят нещо от колата по тия мивки, я стинки, я ароматизатор, аз ли попадам на такива не знам...

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пон 08 яну 2007 15:57

Имаше някъде (МЕТРО ли беше...?!) KARCHER по 99лв. без ДДС на промоция, което поне си е супер марка за тая цел. Без промоция същите са по 130-140лв. мисля. Проверете.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пон 08 яну 2007 16:52

автоматични четки, да живее ОМВ.... :)

иначе вече два пъти на безконтактно, останах изключително доволен!

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Пон 08 яну 2007 19:58

Само на ръка!

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Пон 08 яну 2007 22:38

По принцип ако трябва да бъда честен аз мих колата на една мивка която горе диолуо е миеха добре , но доиде момента в които взех да уставам недоволен.След като изсъхне колата се виждаше много добре места на които въобще не е минавала гъбата.От там нататук от нас маркуча пяната и вече съм доволен от личното си миене :wink:

Последна промяна от stoqn_gti на Сря 10 яну 2007 18:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 09 яну 2007 9:31

stoqn_gti написа:.... вече сум доволен от личното си миене :wink:

въпросът е, че не всеки разполага с необходимото място, за да си измие колата собственоръчно....

когато ходим на вилата на жената, също мога да мия колата си сам, но това става веднъж-два пъти годишно...

Потребителски аватар
stoqn_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stoqn_gti » Сря 10 яну 2007 19:01

Ото Кац написа:
stoqn_gti написа:.... вече сум доволен от личното си миене :wink:

въпросът е, че не всеки разполага с необходимото място, за да си измие колата собственоръчно....

когато ходим на вилата на жената, също мога да мия колата си сам, но това става веднъж-два пъти годишно...

Може да прозвочи смешно но аз живея в блог и то на третия етаж :roll:
Башта ми е донесал един дълаг маркуч и през терасата вода до пред блока и так докато се получи перфектното миене :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”