Къде е Хонда Сивик 1,5 16в сравнена с Голф2 ГТИ?
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
Много се превъзбудихте май ето едно сравнение на сивик 125кс срещу г2 112кс
http://www.zeperfs.com/duel711-1173.htm
http://www.zeperfs.com/duel711-1173.htm
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Позволете да не се съглася за тия Хонди... служебната кола, която ми е на разположение.. е хонда сивик 1.6 16в и хич не съм впечатлен...
Това не е кола за задръстванията из София... Въпреки, че голфа е по слаб, струва ми се че върви по добре..
Не ми скачайте сега.. това си е мое мнение...
Бих избрал Голфа..., а и визията му е по готина.., по евтин за подръжка...
Това не е кола за задръстванията из София... Въпреки, че голфа е по слаб, струва ми се че върви по добре..

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Spectre написа:Позволете да не се съглася за тия Хонди... служебната кола, която ми е на разположение.. е хонда сивик 1.6 16в и хич не съм впечатлен...
Както при всички коли и при хондите и при фолца има куци пиленца.
Виждал съм как върви хонда,виждал съм и как не върви

При голфу нещата са по-различни,ако не е спортно ориентиран(демек gti)не може да гони хондата на 400метра
Едно сравнение между сивик 1.5 16в 90к.с. и голф 2 1.8моно 90к.с. дори и при еднакви килограми мисля че ондата ще бяга повечко.
...Аз пък допреди месец бях сериозно навит да продам кошницата и да търся сивик 110 или 125

-
- Автомобил:
- Двигател:
даммм, визията на Голф 2/3/4 е по-добра от Хонда 5/6ген ...Spectre написа:

Поддръжката.... не знам, според мен най-важно е в какво състояние е една кола - как е поддържана и как се поддържа

Преди 4 месеца аз и един съсед купихме коли - аз Хонда 5г 1.5 90кс, той Голф3, на почти еднакви 10 години... за по 5К ... то аз купих Хонда не за друго а защото за толкова пари ми предлагаха някакви "много добре поддържани" голфове/опели, а и жена ми искаше по-красива кола

http://img296.imageshack.us/img296/2466 ... 81del2.jpg
И резултата - смених ремъци, масла, филтри - 200лв, минах вече 5-6К км - по 50-60 на ден поне, разход - 8.5 газ/100 (ловато уредба, така я взех колата) . Е и правих 2 калника, но каското е затова

съседа?
консумативи + лагери + амортисьори+ май ще сменя гарнитура(поне)... ако това е евтино? Частите на по-старите Хонди не са скъпи(вече). Не са като на Голф/Опел разбира се, но не са скъпи.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
hazarta написа:Един приятел си купи сивик вти-витек 1.6 16в 160коня и Г2 КР го дарпа с една кола
Не е наред хондата

restless написа:съседа?
консумативи + лагери + амортисьори+ май ще сменя гарнитура(поне)... ако това е евтино? Частите на по-старите Хонди не са скъпи(вече). Не са като на Голф/Опел разбира се, но не са скъпи.
Това си зависи от конкретната кола и как е била поддържана

Аз да ти кажа по тази логика за един мой приятел, който си купи нов лесъс и на 20к км. му се спукаха спирачните дискове

-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
musura написа: Единствено признавам Астра 2.0 16в, хем е масова, хем икономична, хем върви много яко (за съжаление на vw феновете)

за сравнението - 90 коня сивик и голф 112 коня, мисля че без проблем победата е за голфа

така маниакалния матор на ходните 1.6 16V VTi 160 коня (или 130 при някой модели СиАрЕкс и сивик) найстина върви доволно.
дават e 7.3 - 7.7 0-100 (8 сек 0-100 за 130 коня) в зависимост от купето, като ако е на СиАрЕкс работата става сериозна. астрата/кадет С20ХЕ и КР и АБФ са зад тази кола на 400 метра ако е в читаво състояние, но пък и решаващ фактор има теглото което само един тон за сивик и 900 кила за СиАрЕкс
общо взето повечето хонди бегачки (визирам СиАрЕкси-те, щото другите са една идея по бавни) приличат на консерви кутии, които обаче без проблем се развъртат на 10 000 оборота

-
- Автомобил:
- Двигател:
devil_vas написа:за сравнението - 90 коня сивик и голф 112 коня, мисля че без проблем победата е за голфа. по голямия мотор 125 коня който е 1.6 16В на хондата също не е лош, но КР, ПЛ трябва да го минават без проблем...
При положение че на Голф3 115коня му дават 10.1 за 0-100 http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12340.html , няма как победата да е без проблем

според форума, където се задава въпроса ще е и отговора

eeee нищо не стана с дрьпките но аз поне се дрьпнах с тоя 8 клапанов голф 112 коня е уж е варвял ама го натупах добре та ако има пак нещо ще пиша
Когато човек се чуди, най-добре е да се качи на съответните коли да покара 5-10 мин ... да усети разликите... нали той ще кара за напред.
Проблема с "бегачките" е в какво състояние ще я купи... Въпросния Голф кога е спрян от производство? Според някакъв сайт - през 89 (http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/golf/ - по-мощните са пускани до 91ва) .
PS - 115 коня

Последна промяна от restless на Пон 26 мар 2007 15:05, променено общо 2 пъти.
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
restless написа:devil_vas написа:за сравнението - 90 коня сивик и голф 112 коня, мисля че без проблем победата е за голфа. по голямия мотор 125 коня който е 1.6 16В на хондата също не е лош, но КР, ПЛ трябва да го минават без проблем...
При положение че на Голф3 115коня му дават 10.1 за 0-100 http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12340.html , няма как победата да е без проблемспоред мен нещата са на кантар като решаващо е състоянието на колите и зад-кормилния драйвер
Да.. но става въпрос за двойка,тройката ще я тупа като бръшнян чувал(ако не са много одухани возилата)

-
- Автомобил:
- Двигател:
ами не намирам по паспортни данни Г2-112 колко му дават 0-100... видя ми се че 3ка 115 ще е най-близо... все пак на хонда 5ген хеча с 90коня му дават 9.7сек сток. 0.5-1сек на 0-100 си е кантар за менеkav4o написа:restless написа:При положение че на Голф3 115коня му дават 10.1 за 0-100 http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12340.html , няма как победата да е без проблемспоред мен нещата са на кантар като решаващо е състоянието на колите и зад-кормилния драйвер
Да.. но става въпрос за двойка,тройката ще я тупа като бръшнян чувал(ако не са много одухани возилата)

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
restless написа:все пак на хонда 5ген хеча с 90коня му дават 9.7сек сток. 0.5-1сек на 0-100 си е кантар за мене
То ако беше състезанието от 0 до 100, хубаво да гледаме какво им дават, но ако говорим за драг, там не е ли 0-400 метра?
Давам ти следния пример с една Фастра 2.0 150 к.с. която на 1-ва и 2-ра съм пред нея (долу-горе от 0 до 100км.ч), а след това ме подминава като спрял

Друг е въпроса, че когато говорим за автомобили втора ръка няма симсъл да гледаме много много заводските данни, защото не е ясно след 10-15 годиники какво точно има под капака

Пускал съм се със 125 к.с. сивик 91-ва година (4-та ген. май) и уж беше от много вървежните, а го отнесе много лошо ... Както казах, ако са сток, има един сивик - 1.6 160 к.с. който бива, останалите е силно да се нарекат "бегачки"

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”