- "В чл. 165, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:
1. Точка 3 се изменя така:
"3. следят за състоянието на пътя и пътните принадлежности и издават писмени предупреждения, сигнални писма или разпореждания до собствениците или до администрацията, управляваща пътя, и до фирмата, поддържаща пътния участък, за отстраняване на установени неизправности по тях;".
2. Създават се т. 12 и 13:
"12. предотвратяват нарушения, свързани с опазването на пътя, на пътните съоръжения и пътните принадлежности;"
- "В чл. 167 се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 2, т. 1 след думите "контролират в населените места" се добавя "изправността и състоянието на пътната настилка, пътните съоръжения, пътната маркировка, средствата за организация и регулиране".
2. Създава се нова ал. 3:
"(3) Службите за контрол, определени от собствениците или администрацията, управляваща пътя извън населените места, контролират състоянието и изправността на пътната настилка, пътните съоръжения, средствата за сигнализация и маркировка."
Вили, ако не греша в случай, че не е посочено друго(както е този случай) промените влизат в сила три дена след публикуването в ДВ. Моля да ме поправи някой от юристите, в случай че не съм прав. Вили, би ли посочил в кой текст, член е промяната с думата "предвидими", става въпрос за скоростта, че четох,

Страшно сте бързи, отговорът ми(по питането на Вили) е само потвърждение.
Моля двамата колеги с нецензурните изрази(поне не ги изписвайте изцяло) да не продължават в този дух тук. Разбирам отношението им към тази особенна прослойка от нашето общество, която напълно си е заслужила това. Смятам, че то се споделя от повечето колеги тук, а и не само, но нека ние да спазваме правилата и добрия дух на форума.