дизел или бензин+газ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Пон 24 дек 2007 21:07

BAHKATA_TDi написа:Момчета незнам защо водите безмислен спор ако някой от всички тук привърженици на газ-бензин поне веднъж се е качил на ТДИ и му е дал два педала газ и е усетил тягата му, ще приказва съвсем друго. Аз карам Сеат Ибиза ТДИ 90 к.с. 1997 г. и мога да споря с аргументи с всеки привърженик на газ-бензин по следнитре въпроси: за ускорените, за икономичност, за максимална скорост и за времето ан достигане на тази максимална скорост, а за каква подръжка толкоз голяма за дизела говорят просто незнам. Който иска тук от форума да идва да кара ако в града (София) ми го искара от 7.00 литра на 100 км му давам каквото иска. Имам тежък крак и ако се кача на 1.8 с неговите 90 магарета ще мине границата от 12-13 газ грацко. Незнам в кой град кой живее, в София в 4ас - пик от Центъра до Люлин е 10-на километра и се минават за около час и ми кажете кой от вас в 4ас пик му харчи 10 газ. ( може ако го гаси в задръстване и го пуска по нанадолнище)

ето пича си го каза най-ясно. Евала

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Пон 24 дек 2007 21:48

BAHKATA_TDi написа:Момчета незнам защо водите безмислен спор ако някой от всички тук привърженици на газ-бензин поне веднъж се е качил на ТДИ и му е дал два педала газ и е усетил тягата му, ще приказва съвсем друго. Аз карам Сеат Ибиза ТДИ 90 к.с. 1997 г. и мога да споря с аргументи с всеки привърженик на газ-бензин по следнитре въпроси: за ускорените, за икономичност, за максимална скорост и за времето ан достигане на тази максимална скорост, а за каква подръжка толкоз голяма за дизела говорят просто незнам. Който иска тук от форума да идва да кара ако в града (София) ми го искара от 7.00 литра на 100 км му давам каквото иска. Имам тежък крак и ако се кача на 1.8 с неговите 90 магарета ще мине границата от 12-13 газ грацко. Незнам в кой град кой живее, в София в 4ас - пик от Центъра до Люлин е 10-на километра и се минават за около час и ми кажете кой от вас в 4ас пик му харчи 10 газ. ( може ако го гаси в задръстване и го пуска по нанадолнище)

Карам служебен Форд TDCI common rail двигател и знам какво е Дизел
представи си. Нов е взех го на 7км в момента е на 35000км вярно е много върви но е печка! Трака да си е*е мамата.Какъвто и Автомобил да караш си иска кинти ,особено стар Дизел не ми го хвали.
Не е само разхода на Автомобила има и други неща които също са съществени.!

Потребителски аватар
mitkoslb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkoslb » Пон 24 дек 2007 23:19

май скоро няама да си купя бентли :(

Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAHKATA_TDi » Пон 24 дек 2007 23:28

green man написа:

Карам служебен Форд TDCI common rail двигател и знам какво е Дизел
представи си. Нов е взех го на 7км в момента е на 35000км вярно е много върви но е печка! Трака да си е*е мамата.Какъвто и Автомобил да караш си иска кинти ,особено стар Дизел не ми го хвали.
Не е само разхода на Автомобила има и други неща които също са съществени.!

Какви са съществените причини да избера едни 90 газово-бензинови коня пред едни 90 турбирано-нафтови?

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пон 24 дек 2007 23:43

BAHKATA_TDi
Незнам в кой град кой живее, в София в 4ас - пик от Центъра до Люлин е 10-на километра и се минават за около час и ми кажете кой от вас в 4ас пик му харчи 10 газ. ( може ако го гаси в задръстване и го пуска по нанадолнище)

Точно от люлин до младост в час пик на газ ми харчи 10 :wink: ако не вярваш когато кажеш ще те повозя да видиш :drive
P.S незнам откъде минаваш, но за час се стига до младост :twisted: :wink:

Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAHKATA_TDi » Пон 24 дек 2007 23:57

:) относно разхода на газ, Вие сте си казали колко Ви харчат Фолксвагенчетата в темата за газта http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8941 и средно като се зачете човек е около 12-13 / 100 в града

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Вто 25 дек 2007 0:28

Къде сте тръгнали да сравнявате разхода в задръстваня . По какъв критерий ще стане това като точно в задръстванията всичко е относително.Стоиноста за гориво на километър и при дизела и газта е почти една и съща .В отделни момети може би на газ е малко по евтино но това не от такова значение .Въобще целия този спор които водите е глупав. Има обаче много други важни неща които са от значение и по добре споделете тях. Например избора на добър автомобил втора употреба т.е да има добър ресурс за експлоатаця, цените на които се намират ,самата експлоатация (подръжката ) на автомобила зиме и лете и .т н. .На последно място може да се спомене и пъргавината но и това е глупост щото и да има разлика от 1-2-3 секунди едва ли е наи- важното.Които иска спортан кола ще си купи по мощна и разхода едва ли ще ми е грижа.
Така че моля пишете по същество .

Потребителски аватар
drift
Автомобил: Skoda Octavia TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот drift » Вто 25 дек 2007 10:51

Бензин+ Газ -Никога!!!Просто само като чуя за тази страхотна комбинация и ми става тежко!

Дизел Винаги-хората ще кажат че съм пристрастен,но това не е така,просто гледам реално на нещата.Карам 1.9тди и просто съм повече от очарован от колата.Разхода е прекрасен 6-7л градско,и от 4.5-6.5извънградско в зависимост от карането.Има си оферти за нафтичка на 1.5лв. и тук вече нещата в пари стават доста напред в полза на дизела.
Подръжка какво ги плашите хората с тая подръжка.В този форум изчетох такива глупости-бягай от дизела,едва ли не подръжката на едно Тди е като на БМВ.Ако колата е читава и гледана и се сменят само консумативи разликата не е чак толкова голяма!

Вземи това което мислиш че е най-добро за теб,но недей да се плашиш от ''космическата'' подръжка на Тди-то.Ако си намериш подържана кола и ти си я поддържаш като хората,ще си караш,ще си свиркаш и ще си слушаш само звуците на турбинката!!!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re: дизел или бензин+газ

Мнениеот веселин » Вто 25 дек 2007 11:10

mitkoslb написа:кое според вас е по добре да караш и подържаш 1,9тди 90 кс или 1.8ми 90 кс +газ почти няама разлика колко пари ще даваш за дизел или газ и кое се подържа по лесно и евтино и кои е по здрав мотор :?: :?:

Мите - след 5 страници с мнения вече би трябвало да ти е ясно, че еднозначен отговор няма - :roll: :ihihih:
Всеки си гледа от свойта камбанария и ще се оплетеш от още повече мнения! Дай мнение дали си намерил отговор и да :lock: за да не се превърне и тази тема в :climb :climb :climb

Потребителски аватар
bijuto_nx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bijuto_nx » Вто 25 дек 2007 15:16

наистина е безмислено вземи дизела и това е :D
печката си е печка

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 25 дек 2007 19:32

drift написа:Бензин+ Газ -Никога!!!Просто само като чуя за тази страхотна комбинация и ми става тежко!

Дизел Винаги-хората ще кажат че съм пристрастен,но това не е така,просто гледам реално на нещата.Карам 1.9тди и просто съм повече от очарован от колата.Разхода е прекрасен 6-7л градско,и от 4.5-6.5извънградско в зависимост от карането.Има си оферти за нафтичка на 1.5лв. и тук вече нещата в пари стават доста напред в полза на дизела.
Подръжка какво ги плашите хората с тая подръжка.В този форум изчетох такива глупости-бягай от дизела,едва ли не подръжката на едно Тди е като на БМВ.Ако колата е читава и гледана и се сменят само консумативи разликата не е чак толкова голяма!

Вземи това което мислиш че е най-добро за теб,но недей да се плашиш от ''космическата'' подръжка на Тди-то.Ако си намериш подържана кола и ти си я поддържаш като хората,ще си караш,ще си свиркаш и ще си слушаш само звуците на турбинката!!!

Ти какво, да не намекваш че поддръжката на БМВ е скъпа?! Ей сега ще дам един линк в БМВ форума и като те напълзят ф еновете на дрифта :D

Айде да погледнем в мобиле колко ще струва 2ра ръка ТДИ и еквивалентна година/оборудване с бензин ?
Простата сметка е че ако човек минава 15-20К км на година, газов инжекцион се изплаща за около година и половина, максимум две.
Метан дори няма да споменавам... а ако недай си боже ти се наложи ремонтче на двигателя? Защото рано или късно се налага. На всеки двигател.

Ще го продадеш предполагам? А балъка дето ще го купи ще се кефи че извънградско харчи 6/100 дизел вместо 7/100 газ :lol:
Имало нафтичка по 1.50 - я кажи къде зареждаш? Или просто я купуваш от някой крадец? Всеки път ли човек може да купува от крадци? А ако те прецакат и сипят кофти нафта?

Хора! Газта е страшно нещо! Скапва двигателите, гърми (и не заради некадърни майстори, да не си помислите), не е на далавера, дайте да крадем, такава ни е държавата и племето - крадливо.
Това италианци, англичани (слагането на газова е с дан кредит, двигател на 2006-а е модификация на дизелите за камиони след която вървят на смес дизел+газ 50/50), холандци и прочие са пълни балъци и нещастници, които не им стига акъла да разберат колко опасна за здравето и за Истинския ШофЕр е газта.

С две думи - хора не си слагайте газови! Колкото повече балъци, толкова по-евтина ще ми е газта :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 25 дек 2007 19:47

restless написа:...

Отдавна не съм се забавлявал така с толкова сериозно и вярно мнение.
:respect

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 25 дек 2007 20:33

Докато има хора, които си мислят, че между газова за 400 лв и такава за 600-900 няма никва разлика (говоря за обикновена газова) ще има и такива, които знаят, че при техния познат с газовата в купето смърди/гърми/пърди...Затова те няма никога да си сложат газова.

Аз бях един от тези хора (дето имат един познат...). Защото имах точно такива впечатления: Познат беше решил да си сложи нормална вместо инжекцион, и впоследствие всеки уикенд беше заровен под предния капак. Времето ми е прекалено малко и ценно, за да си причиня такова нещо.

Докато не се заинтересувах лично, разпитах хора, четох указанията на производителите, и разбрах, че проблема си е в моя познат респективно в неговия газаджия (или и двете).

Тогава реших да газифицирам и аз и мога да кажа: Добре че го направих. За една година съм минал 25 000 и за мен си заслужаваше. Нямам никви (!) проблеми с газовата, но съм и с подходящ двигател (ADZ). За идната година май ще се наложи да сменя колата, и отсега съм се фиксирал на 1,8Т (за да мина "тънко") или на Бенц Е240 (ако ми позволяват възможностите). Газта и в двата случая е задължителна, защото изхождам, че ще карам към 35 000 на година.

И в крайна сметка всеки си преценява сам.

Потребителски аватар
mitkoslb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkoslb » Вто 25 дек 2007 21:06

вече и аз незнам какво да мисля всичките ми приятели са на газ няакои си имат проблеми а тез които имат газов инжексион за 1200лв само карат и не се занимават даже сам пробвал да покарам и колата си върви перфектно. според мен няама голяама разлика в подръжката и ако зема бензинка кояато е по евтина от дизела със pr 1000 лв и на бензинката сложа газово за 1000 лв пак същото ами и багажника със таз ботилка . дизела иска хубав акумлатор подгряващи свещи и стига да е добър , само каране и няама електроника за по старите и са по шумни. май ще чакам след нова година какво ще стани със горивата и тогава ще решавам не ми е спешно аз си го харесвам моя дизел само че искам климатик и да е със 4 врати , и серво оправление . май много искам :D иначе сам навит за 1,8 90 кс няма електроника и сумалък ти датчици по 100 лв минимум и ще върви и няама да е 1000лв газовото като за 1,6 101 кс инжексион а иначе във мобилето бях гледал една 3 ка 1,9тди 110 кс са 6200 лв . един френд има 4 ка със същияа мотор много върви ама сега един тачик тряабва да сменя някакъв за въздуха 200 лв ами ако и турбото сепече ново над 1000 лв баси дизела лятото говорих със един германец на тази тема за турбо дизелите след 200 000 км очаквай да сменяаш турбо защото тук няама кола да е на по малко от 200 000 че и 300 000 всичи километражи се връщат със 100 150 хкм ама и има няакакъв шанс да издаржи повече зависи как е подържана колата и как е карана ама рано или късно ще се прави ремонт или направо смяана като един познат има пасат 97 1,9тди и честито 1600лв ново турбо а иначе е икономичен дизела и като дадеш 1600 лв то май по добре да караш само на бензин :shock

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Вто 25 дек 2007 21:19

Дизела е перфектен Автомобил само че като нов.!
2-ра ръка си е чиста набутация.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”