drift написа:Бензин+ Газ -Никога!!!Просто само като чуя за тази страхотна комбинация и ми става тежко!
Дизел Винаги-хората ще кажат че съм пристрастен,но това не е така,просто гледам реално на нещата.Карам 1.9тди и просто съм повече от очарован от колата.Разхода е прекрасен 6-7л градско,и от 4.5-6.5извънградско в зависимост от карането.Има си оферти за нафтичка на 1.5лв. и тук вече нещата в пари стават доста напред в полза на дизела.
Подръжка какво ги плашите хората с тая подръжка.В този форум изчетох такива глупости-бягай от дизела,едва ли не подръжката на едно Тди е като на БМВ.Ако колата е читава и гледана и се сменят само консумативи разликата не е чак толкова голяма!
Вземи това което мислиш че е най-добро за теб,но недей да се плашиш от ''космическата'' подръжка на Тди-то.Ако си намериш подържана кола и ти си я поддържаш като хората,ще си караш,ще си свиркаш и ще си слушаш само звуците на турбинката!!!
Ти какво, да не намекваш че поддръжката на БМВ е скъпа?! Ей сега ще дам един линк в БМВ форума и като те напълзят ф еновете на дрифта
Айде да погледнем в мобиле колко ще струва 2ра ръка ТДИ и еквивалентна година/оборудване с бензин ?
Простата сметка е че ако човек минава 15-20К км на година, газов инжекцион се изплаща за около година и половина, максимум две.
Метан дори няма да споменавам... а ако недай си боже ти се наложи ремонтче на двигателя? Защото рано или късно се налага. На всеки двигател.
Ще го продадеш предполагам? А балъка дето ще го купи ще се кефи че извънградско харчи 6/100 дизел вместо 7/100 газ
Имало нафтичка по 1.50 - я кажи къде зареждаш? Или просто я купуваш от някой крадец? Всеки път ли човек може да купува от крадци? А ако те прецакат и сипят кофти нафта?
Хора! Газта е страшно нещо! Скапва двигателите, гърми (и не заради некадърни майстори, да не си помислите), не е на далавера, дайте да крадем, такава ни е държавата и племето - крадливо.
Това италианци, англичани (слагането на газова е с дан кредит, двигател на 2006-а е модификация на дизелите за камиони след която вървят на смес дизел+газ 50/50), холандци и прочие са пълни балъци и нещастници, които не им стига акъла да разберат колко опасна за здравето и за Истинския ШофЕр е газта.
С две думи - хора не си слагайте газови! Колкото повече балъци, толкова по-евтина ще ми е газта