Избор между Голф 4, Опел Астра и Форд

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: !!!

Мнениеот joker » Сря 27 фев 2008 13:58

Дон Хуан Голфа написа::screwy :022: :049:

p.s.
Утре си купувам един Г2 - то се е видяло ...ама без много платки и екстри :Mr Green Fun

Понякога плодовете гният преди още да са узрели!

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 27 фев 2008 14:03

joker написа:
Cherepaha написа:
joker написа:.....и ние досущ като индианците са радваме на шаренкото и лъскавото без да виждаме колко хитро ни изработват.....

Нали. Друго си е да е спряно от призводство преди 20 години. mhihi mhihi mhihi

Това никак!....ама съвсем никак не означава,че е спряно защото е по-лошо....пример ДВГ 1.8 ABS на ФВ....МК 2.....и т.н.
Много от тези модели са спрени именно заради изключително качествените и скъпоструващи суровини влагани в тях......
Суровината братко е основата,която определя качеството на автомобила...а не броя на силиконовите платки набутани под капака...
....И не си противоречете, защото сега трябва да кажете,че френските и италианските коли..умишлено не споменавам марки заради правилата на форума..... са много по-добри от Голфа заради повечето екстри!Хайде кажете го де?Ама пазарът казва друго!

Има нещо вярно в думите ти, но както винаги си прекалил ... не е чак така както го изкарваш

Мк2 не е спрян щото е прекалено скъп за производство ... нито пък 1,8 ми.

Но си прав, че една кола с 16 въздушни възглавници, климатроници, абс, ЕСП-та и какво ли не която струва 25 000 лв., няма да са остана ли мноо пари за самата кола ... това не е случая с ГОЛФ (въпреки, че четворката е по ненадеждна от по-старите, това не е болка за умиране). А това, че ти и аз не можем ( или не искаме) да си позволим подръжката (и частите, и застраховката) на Голф 4 не означава, че другите не трябва да го копуват ако могат.

Последна промяна от webdude на Сря 27 фев 2008 15:09, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Сря 27 фев 2008 14:37

Joker написа
Бла-бла-бла двигателя ABS бла-бла едвам я намерих без климатик щот точно такава търсих бла-бла

:) Ти си ми любимеца да знаеш.

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Сря 27 фев 2008 14:40

maniak написа:Joker написа
Бла-бла-бла двигателя ABS бла-бла едвам я намерих без климатик щот точно такава търсих бла-бла

:) Ти си ми любимеца да знаеш.

и на мен... :056:

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 27 фев 2008 14:51

1,8 ми върви повече от всички други ... въртящ момент ... бла бла бла

Голф 3 без климатик с лопата да ги ринеш ...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 27 фев 2008 15:17

Що ми ръфате кокалите бе момчета? :wink:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 27 фев 2008 15:23

Чичо Джоки Рулзззз!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Сря 27 фев 2008 16:17

joker написа:Лично аз с 28 години шофьорски стаж не мога да разбера логиката да тръшнеш луди пари за нова кола и да предложиш на тепсия навън на цялата тая сган от автокрадци,завистливи съседи,малоумни вандали и като добавка да я подложиш на "сладки целувки" от некадърни шофьори....да ме прощавате, ама особено в големите градове да ползваш лъскаво супервозило за предвижване е оправдано само с рекламна цел....останалото са комплекси и гъзария.Доказано е ,че с покупката на нова кола си вътре още в

Исках да коментирам за тази ти мисъл - тя в интерес на истината е като цяло вярна. И аз съм съгласен че ЗА БЪЛГАРИЯ нова кола, при всичките крадци, катастрофи, завистливи съседи, вандали и пр. направо глупост - хвърлени пари на вятъра... а и още с излизането от магазина цената веднага пада. Така е да.
Само че ние не говорим за нови коли колега. говорим за 10 годишен голф 4!!!! това нова кола ли му викаш!? ами аз бих я степенувал като стара! а една 20 годишна е с 3те гуми в моргата! Така че дай да гледаме нещата каквито са!
И да - мерси за съвета но няма да избера 20 годишната кола пред 10, щото имала по-малко електроника. ами харесва ти или не - всичко става бъкано с електроника! Ами каво - ще почнеш да бе убеждаваш да се взема черно-бел телевизор "Велико Търново" щото по-няма какво да му се развали!??? Истината е че който иска да кара кола - трябва да си купи такава, каквато може да поддържа! Аз все още смогвам да поддържам 5 годишната си кола и не ме притеснява толкова, че някое реле може да откаже - предпочитам това пред това да кърпя ръжда или да сменям двигателя щото е на 300 000... въпрос на сметки. Явно колегата си е направил сметката че може да поддържа 10 годипния голф, така както ти си си направил за твоята кола. няма нищо обидно.... но да ме убеждаваш в това което се опитваш е абсурдно!

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 27 фев 2008 17:24

много зависи за какво я взимаш колата както каза единият колега. Ако я взимаш за гъзария препоръчвам ти Голф IV 2,3 V5, хубаво седи надписа отзад.....Според мен 1,4 16V или 1,6 SR - повече за какво...... :idea: :?: :?: :?:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 27 фев 2008 17:44

Мале колко комплексари имало на тоя свят :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock
Колега я вземи не си купувай кола, щото за кво ти е - едните ще ти викат че ти е стара, другите че ти е нова, третите че ти е от италия, четвъртите че тяхната е малко по нова, друг че му е с малко повече екстри, някой па ще ти кажат че тяхната е якия дизел тунинг умирай трудно.Па ти нали за тяхното мнение я вземаш, не да се возиш.
Абе общо взето то това е и по улиците де.

лайномета
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот лайномета » Сря 27 фев 2008 18:56

момци,всичко опира до това,за какво си се качил на автомобила - да си возиш задника на мекичко и удобничко или да шофираш.
аз лично ако трябва да избирам между кола с удачен обем на двигателя и кола с екстри,взимам големия мотор и въобще няма да съжалявам.
в автомобила задължителните неща за мен са абс,удобни седалки и по възможност хидравлика,останалото са глезотиики.
доста по-лесно ще преживея липсата на екстри,от колкото липсата на каквито и да е прояви на живот изпод предния капак на автомобила.

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 27 фев 2008 19:04

лайномета написа:момци,всичко опира до това,за какво си се качил на автомобила - да си возиш задника на мекичко и удобничко или да шофираш.
аз лично ако трябва да избирам между кола с удачен обем на двигателя и кола с екстри,взимам големия мотор и въобще няма да съжалявам.
в автомобила задължителните неща за мен са абс,удобни седалки и по възможност хидравлика,останалото са глезотиики.
доста по-лесно ще преживея липсата на екстри,от колкото липсата на каквито и да е прояви на живот изпод предния капак на автомобила.

аз държа на климатик, ел. огледала и оборотомер (не, че е кой знае каква екстра) ... на хидравлика и абс не ...

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Сря 27 фев 2008 19:16

Бе що не ви полушам и да си сменя голфа за Лада Самара с най-мощния двигател!? :stll think:

Убавци! :bowdown

Мен ESPто, климатроника, и комфортните седалки ми вършат много повече работа от 20 коня отгоре :lol:

Питах и никой не ми отговори - със повече коне по-бързо ли се придвижвате в София или дупките прескачате по-бързо или тротоарите катерите по-бързо? Или пък до морето стигате с повече от 20-30мин по бързо? или пък разхода ви е по-нисък?

Или май само заради надписа отзад ги взимате :lol: :lol: :lol:

лайномета
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот лайномета » Сря 27 фев 2008 19:41

Питах и никой не ми отговори - със повече коне по-бързо ли се придвижвате в София или дупките прескачате по-бързо или тротоарите катерите по-бързо?

а ти да не би да прелиташ над дупките благодарение на есп-то?
а случайно ел.стъклата да ти отварят портал в осмото измерение,през които се стига до черноморието за 15 минути? :)

и помисли над това - ел.джамци,климатик,салон и прочее винаги могат да се сложат на автомобила по-нататък сравнително лесно и бързо,докато смяната на двигателя е мисията невъзможна.

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Сря 27 фев 2008 19:47

лайномета написа:
Питах и никой не ми отговори - със повече коне по-бързо ли се придвижвате в София или дупките прескачате по-бързо или тротоарите катерите по-бързо?

а ти да не би да прелиташ над дупките благодарение на есп-то?
а случайно ел.стъклата да ти отварят портал в осмото измерение,през които се стига до черноморието за 15 минути? :)

и помисли над това - ел.джамци,климатик,салон и прочее винаги могат да се сложат на автомобила по-нататък сравнително лесно и бързо,докато смяната на двигателя е мисията невъзможна.

Не ама поне ми вършат някакава работа - и в софия и до морето пътувам по комфортно и спокойно и съм готов за плаж още от колата, а не съм изстискан лимон плувнал в пот и с гръбначно изкривяване! а 200 коня освен за да си говоря по-често с мацето на бензиностанцията за какво са ми?

Единственото, което относително лесно може да се сложи допълнително е централното!
Имаш ли идея как се слага климатик, камо ли климатроник и че ще ми излезе колкото половината кола? Ел. стъкла също не е детска работа, нито евтино ако се използват качествени материали! И седалките ли да си сменя? И ESPто освен допълнително да си сложа!?
За сведение ще ти кажа само че смяна от климатик на климатроник струва 4 цифрена сума!

Само направи една сметка колко пари са нужни да се добавят тия екстри и ще видиш че ще ми е по-евтино да сменя двигателя :lol: :lol: :lol:

И по този повод съвет към колегата, който помоли за съвет - мисли добре на какви екстри държиш и искаш... добавяне на повечето такива не е нито лесно нито евтино! Каквото си вземеш такова ще си караш, не разчитай на добавяна на екстри.

Още един пример, макар и касаещ най-вече естетиката - смяна на 4-лъчев волан с трилъчев струва 300-500лв! Просто пример за това за какви суми става дума...

Последна промяна от so.sec на Сря 27 фев 2008 19:52, променено общо 1 път.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”