Търси се идеалната семейна кола.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
какво ще кажеш за старото audi a6 97-98г за тия пари си взимаш 2.5 tdi 140 к.с 6 скорости много здрав двигател и окачване също 

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
На орела му викат и вежда
,заради добрата антикорозионна защита ,никога не им изгниват веждите на калниците и праговете ,дори на Вектра Б се случва след осмата деветата година да не и изгние веждата на калника
П.С.Споко,ако е италианка ще издържи година -две тук преди да потърсиш тенекеджията най-добрия приятел на опелджията

П.С.Споко,ако е италианка ще издържи година -две тук преди да потърсиш тенекеджията най-добрия приятел на опелджията

- zdravko_1986
- Автомобил:
- Двигател:
Ми не си виждал щото фейслифтовите Вектра Б са от 99 нагоре мисля и още не им е дошъл реда,ама при доста от първите 96-7 дето са, вече почва да избива ,е вярно,че не е толкова масово явление като при Вектра А,но все пак си го има проблема с ръждата.Също така качеството на материалите им не е на особена висота ,пластмасите в купето са дървенички ,но все пак е опел и е един добър компромис между цена и качества.Върви добре,гори малко и са с доста здраво окачване и цената която човек плаща за това също е един голям +,стига да не вземеш дизел ,че често правят проблеми с помпите и там си е филм вече.
- zdravko_1986
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_dimitrov1986 написа:Колеги, двигателят 1.6 - 101кс. много слаб ли идва на купето на пасат Б5. Гледах данни за ускорението, и разликата между АДР и този със 101кс. до 100км/ч е около 1.7 секунди. Вярно, че това ускорение не е много меродавно, но все пак как се държи при ежедневна употреба този двигател.
Колега, в новия АутоБилд има ревю на Октавия2 комби с този мотор и съм потресен от показанията - от 80 до 120 на 5-та предавка за близо 12 сец. Опитай да преброиш до 12 и прецени колко време е това. Според мен на Пассат този мотор ще е още по трагичен. Това е лично мнение, базирано на прочетено, никога не съм карал автомобил с такъв мотор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно, просто недоумявам защо изобщо се мерят такива "ускорения", най-много някой да реши че правилния начин за ускорение от 80 е на пета...Според мен е правилно да засичат 80-120 на трета или в краен случай на 4та, което е може би най-честия вариант.brabus написа:Нормално си е около 12 сек доускоряване и то на 5 скорост. Това е доста относителен според мен показател. Не познавам толкова малоумен човек, който на извънградско при малка видимост би тръгнал да изпреварва при 80 км/ч на 5та предавка...
По логиката на мерещите тези времена, трябва да засичат и 10-50 на 3та

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво е че искаш пасат В5,ама чак такива големи компромиси по отношение на мотора по-добре не прави и ако бюджета за момента не позволява Пасат с по-добър мотор от 1.6 ,по-добре се спри на друг автомобил,а ако държиш да е ФВ може и голфетка да се намери някоя прилична.1.6 за Голф и Поло става, но за Пасат откъдето и да го погледнеш си е слаб за това купе,кой каквото ще да ти разправя. Нищо повече няма да казвам за динамичните качества и разхода на този мотор в това купе за да не ме наскачат набуталите се с такъв дето се правят на псевдоразумни и ще почнат че на видиш ли не ти трябва по-мощен защото ти няма се състезаваш ,а ще пътуваш и бля бля бля глупости от тоя сорт/е ако караш повече градско е без значение с какъв мотор е там всички сме в задръстването/.Най-добре се качи покарай Пасат с такъв мотор и сам си прецени дали ти е приятен за каране
.Данните на хартия за ускорението от 0-100 са едно,а на практика е друго-обикновено не изпреварваш на извънградско от 0-100 ,така че тази дисциплина в ежедневието не те касае чак толкова.Примерно разликите с 1.8 или с ТДИ /давам тях за пример ,като два от оптималните за купетои с достатъчна за повечето хора мощност/от 100-140 и т.н. ускорение в движение с две думи ще са доста по впечатляващи на практика. Особено нашите условия на каране /предимно пътища с две ленти за движение,колони от камиони и разни други препятствия и ред други несгоди за водача/изискват кола,която е с добро ускорение в движение,еластичен мотор,а не чак толкова пъргава бръмчалка от 0-100,която почва да се задъхва на 140.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Освен мощност двигателят има и още една много важна характеристика - въртящ момент. Като правило той е пропорционален на обема, така че в общия случай кола с по-голям като обем двигател ще се държи по-добре от кола с по-малък при еднакви мощности. 1.6 литров мотор е малък за над 1600 килограмовото купе на пасата, още повече, че като натовариш фамилията вътре, заедно с багажа, теглото му ще надхвърли 2 тона . Иначе Б5(.5) е прекрасен автомобил. Моят съвет е, изчакай още малко, посъбери пари и си купи свестен автомобил с по-малко компромиси. По-евтиното винаги излиза по-скъпо.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, колеги вчера гледах една Шкода Октавия. Колата е на клиент на фирмата и му поисках да я разгледам. Автомобилът е 99г., мисля че се води хечбек. Багажника направо ми се видя огромен, качеството на мателиалите ниско. Като предлагано място вътре, не мога да преценя как е, но ми се струва че е по малко от това на пасат Б3. Двигателят беше с 101кс., горе долу прилично вървене, но малко шумен ми се стори. Не погледнах обаче, дали тези Шкоди са с 4 въздушни възглавници. Кажете и кой от бензиновите двигатели е по препоръчителен 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”