Здравей,
малко се отклоняваме от темата, ама хайде. Реших да ти отговоря, защото спомена, че всичко написано досега са фенщина и глупости и това ме подразни, защото всичко, което написах в тази тема е съвсем обективно и не съм си го изсмукал от пръстите.
1) Не знам какво говорят американците, но честно казано не ми се вярва да са недоволно от DSG. В Германия DSG определено се ползва с изключително добър имидж. Досега не съм чул да има недоволни, а немците са много взискателно, трудно ми е да си представя, че американците са по взискателни. Повярвай ми, знам какво говоря. Прекарвам почти цялата година в Германия. Кутията се е доказала в много тестове и VW са инвестирали изкючително много в развитието и. Говоря и от личен опит, защото аз също карам DSG. Само да вметна, не съм луд фен на VW, на сърцето са ми две други немски марки.
2) VW въвежда комън рейл най-вече заради това, че е много по-евтин за производство. За поддръжка не е.
3) За 1,4 TSI си прав. Аз затова не му препоръчах и дизел. При толкова километри не си заслужава дизел.
4) Сигурен ли си, че ZF Friedrichshafen произвеждат DSG-то за VW? Досега не се бях замислял кой е производителят. Трябва да проверя.

5) Това, че DSG не издържа големи Нм нищо не означава и изобщо не е показател за това дали една кутия е качествена. С DSG-целят да покрият точно определен сегмент от двигатели и ги правят. Ако са искали да въведат DSG и за V10 TDI са щели да го направят. Друг е въпросът дали този ход е икономически изгоден. Мисля, че на всеки е известно, че VW, както и Toyota, са масови призводители и с тази кутия VW си покриват точно най-масово продаваните двигатели. V10 мисля, че не е от тях.

6) Товя, че преди бяха назад е вярно. Върху DSG може още много да се работи, особено що се отнася до супер спортно каране и поведение на пистата, но както вече казах това не е и цел номер 1. Скоро идва DSG на BMW, което очаквам с нетърпение. DSG е бъдещето на автоматиците и ще се развива все повече.
Това е май общо взето, което исках да кажа. Надявам се да не съм те засегнал. За някой неща си прав, за други не мога да се съглася, но затова съществуват и форумите- за да се обсъжда.

Поздрави!