Замяна в официален представител на стар съединител за нов?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Замяна в официален представител на стар съединител за нов?
Март месец 2008г. сменях съединител с рециклиран от Порше /намерих си поста за смяната/ но не записах на колко километра беше колата тогава,от доста време вече присвирва при смяна на скоростите в завой с по-голяма скорост /както правеше преди да го сменя/ и така като си знам пробега на година мога да кажа че е изкарал около 60 000км преди да стане пак за смяна ! При такива километри май е по-добре да се сложи оригинален ако предположим че той ще изкара поне 100 000 
- vasiljas
- Автомобил: Golf 2 RP
- Двигател: 1988
Днес се обадих в Porche да питам за съединител на Голф 2 1.8 RP с връщане на стар и ми казаха 660лв.
,получих сърцебиене.Питам защо толкова,миналата година за същата процедура за Вентото дадох 196лв.Онзи на телефона каза че май била някаква промоция,сега имали една бройка от съединител за Голф2 и сигурно нямало да докарват повече защото спирали да произвеждат оригинални съединители за Голф2,и цената била такава защото били дефицитни.Така че ако ще купувате съединител ,по-добре първо се обадете по телефона за да няма после 
,получих сърцебиене.Питам защо толкова,миналата година за същата процедура за Вентото дадох 196лв.Онзи на телефона каза че май била някаква промоция,сега имали една бройка от съединител за Голф2 и сигурно нямало да докарват повече защото спирали да произвеждат оригинални съединители за Голф2,и цената била такава защото били дефицитни.Така че ако ще купувате съединител ,по-добре първо се обадете по телефона за да няма после 
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Това е реплика, която може да чуеш от търгаш на пазара, но на официалния представител на марката сякаш малко не отива ...vasiljas написа:...цената била такава защото били дефицитни...

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
myrshavija написа:Това е реплика, която може да чуеш от търгаш на пазара, но на официалния представител на марката сякаш малко не отива ...vasiljas написа:...цената била такава защото били дефицитни...
Леле какво става по у нас...
Колега само форумни гурута иначе - toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
а вие видяпхе ли рекламата на пежо в която смяната на съединител струва 68лв.но като искаме да караме марка номер едно така е
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
toni82 написа:а вие видяпхе ли рекламата на пежо в която смяната на съединител струва 68лв.но като искаме да караме марка номер едно така е
За труд баце за труд е 68лв /и то предполагам за най-лесния модел/ а от там нататък според колата може и 2000 да стане

- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Имам такъв въпрос, купувах преди време цял комплект на SACHS съединител, маховик, лагер, притескател, не помня точно ама май бяха 5 неща в комплекта, сменените части ги запазих, колата беше голф 4 110 коня. Въпроса е, дали ще ми ги сменят само че на същите части ама от пассат б5 115 коня? Някой правил ли такава интервенция?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако изобщо сменят нещо то ще е само съединителя,маховика никога не е подлежал на тази процедура 
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Звъннах в София Порше, и ме зарадваха със следните неща за пассат 115 коня AJM, при замяна на части ще ми струва :
191лв съединител
196лв притескател
127лв лагер
----------
514 лв
Звъннах в Ауто + , купуване на нови части струва :
498лв за същите неща на Закс и това е без отстъпка
----------
wtf? Какъв е смисъл да връщам моите части, по добре да ги предам на скрап.
Извод който направих, най добре да се отиди в сервиза, когато има подозрение, признаци, скърцане на баирите или при превключване, вибрации, твърд педала. Демек когато има реална опасност че колата може да даде фира в движение, тогава да се изяви коя от частите е за смяна, и пак по на кияр да я смениш с нова, от колкото да я върнеш, да ти дадат каквото дадат ама по скъпо.
191лв съединител
196лв притескател
127лв лагер
----------
514 лв
Звъннах в Ауто + , купуване на нови части струва :
498лв за същите неща на Закс и това е без отстъпка
----------
wtf? Какъв е смисъл да връщам моите части, по добре да ги предам на скрап.Извод който направих, най добре да се отиди в сервиза, когато има подозрение, признаци, скърцане на баирите или при превключване, вибрации, твърд педала. Демек когато има реална опасност че колата може да даде фира в движение, тогава да се изяви коя от частите е за смяна, и пак по на кияр да я смениш с нова, от колкото да я върнеш, да ти дадат каквото дадат ама по скъпо.
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Ярек,
тези в Порше гарантирано ли е че са чисто нови?
Защото тези в Ауто+, Ауто 1 и т.н. в доста голяма част от случаите (да не казвам 100%) притискателят е рециклиран.
Питай ме откъде знам
Тези дни и аз се интересувам от съединител за Аудито ми, че нещо съм си въобразил някои неща.
тези в Порше гарантирано ли е че са чисто нови?
Защото тези в Ауто+, Ауто 1 и т.н. в доста голяма част от случаите (да не казвам 100%) притискателят е рециклиран.
Питай ме откъде знам
Тези дни и аз се интересувам от съединител за Аудито ми, че нещо съм си въобразил някои неща.- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Колеги,дали важи тази оферта все още?Интересува ме за Голф 2,някой ако скоро е чул нещо 
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”